Coaliție „din obligație”: Liberalii spun până când

PNL va trimite la discuţiile din coaliţia de guvernare delegaţia pe care şi-o doreşte, a afirmat, luni, purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuţ Stroe, care a adăugat că este decizia fiecărui partid cine îi reprezintă interesele şi punctul de vedere în relaţia cu celălalt.

Întrebat dacă s-a discutat în şedinţa conducerii PNL despre afirmaţia pe care premierul Marcel Ciolacu a făcut-o în urma schimbului de replici cu Rareş Bogdan că ar prefera ca participarea la şedinţele coaliţiei să nu fie lărgită, Stroe a spus: „Nu am avut un asemenea subiect în şedinţa Biroului Politic de astăzi”.

„Acolo (în coaliţie – n.r.) nu se întâlneşte domnul Ciolacu cu domnul Rareş Bogdan, se întâlnesc cele două partide, Partidul National Liberal şi Partidul Social Democrat. Este decizia fiecărui partid care este delegaţia care reprezintă interesele şi punctul de vedere ale partidelor în relaţia cu celălalt, aşa că nu am discutat acest lucru, cum la fel nu o vom face nici de acum înainte. PNL trimite în zona negocierilor, în zona discuţiilor din coaliţie delegaţia pe care şi-o doreşte acolo”, a transmis Stroe.

El a completat că, pentru moment, PNL este obligat să asigure funcţionalitatea actualei guvernări.

„Pentru moment, suntem obligaţi să asigurăm funcţionalitatea acestei guvernări. Noi suntem ferm angajaţi în acest demers, vrem să o ducem la capăt în condiţii foarte bune. Alegerile din toamna anului viitor cu siguranţă ne vor da o altă fotografie politică. Putem vorbi despre perspective ale acestei guvernări după ce se vor fi epuizat aceste alegeri. În momentul de faţă, focusul nostru este pe asigurarea funcţionalităţii coaliţiei şi guvernării”, a explicat Ionuţ Stroe.

Întrebat dacă PNL va răspunde atacurilor PSD, el a afirmat că aspectele guvernării sunt mai importante decât disputele „cu anume caracter personal”, iar atunci când lucrurile par de nenegociat trebuie să existe o cale de mijloc.

„Mult mai important decât disputele cu un anume caracter personal, aş putea spune, sunt aspectele guvernării, aşa că pe români nu cred că îi interesează foarte mult dacă se potrivesc liderii coaliţiei sau parte din ei, nu-i interesează discuţiile în contradictoriu, ci mai degrabă dacă vom creşte pensiile şi cu cât la anul, dacă avem bani suficienţi să asigurăm acel angajament luat în faţa profesorilor pentru salarii, dacă vom ţine măsurile fiscale sau nivelul taxării la acelaşi nivel, lucru asumat cât se poate de clar şi limpede, acestea sunt chestiunile care interesează mai degrabă cetăţenii decât micile dispute care pe undeva, să ştiţi, sunt oarecum de neevitat. Coaliţia este bazată pe negociere. Chiar şi atunci când lucrurile par de nenegociat trebuie să existe o cale de mijloc”, a subliniat Stroe.

Potrivit acestuia, în apropierea ciclului electoral, „toate partidele încearcă să-şi potenţeze anumite mesaje sau să-şi ţină anumite priorităţi care ţin de o mai bună reprezentare a electoratului propriu în această relaţie”, dar se va ajunge la un numitor comun.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Nu sunt fraeri sa recunoască că e pe interese compensatorii. Cât mai tine șantajul și fabricarea de dosare penale plus avocatura liberală meserie, vor continua.

  2. Ionut Stroe transmite un mesaj corect politic, dar…nu ne-a spus daca afirmatia lui Rares Bogdan despre negocieri ale PNL cu alte partide pentru a forma un alt guvern este reala….sau numai guresul penibil Raresica face negocieri pe cont propriu in speranta ca va ajunge premeir….eternul vis al acestuia – presedinte si daca nu se poate si nu se poate macar premier….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.