Cod galben de ceaţă în 28 de judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o avertizare cod galben de ceaţă pentru 28 de judeţe, unde vizibilitatea este redusă sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, în unele zone fiind şi depuneri de chiciură.

Avertizarea este valabilă până la ora 11.00 în judeţele Tulcea, Constanţa, precum şi în zonele joase din judeţul Satu Mare, inclusiv în municipiul Satu Mare.

Judeţele Bacău, Iaşi, Galaţi, Vrancea, Botoşani, Neamţ, Vaslui şi jumătatea de est a judeţului Suceava, sunt sub avertizare cod galben de ceaţă până la ora 13.00, izolat fiind semnalate şi depuneri de chiciură.

Ceaţa reduce vizibilitatea şi în unele zone din judeţele Dolj, Gorj şi Vâlcea, inclusiv în municipiile Craiova, Calafat, Târgu Jiu şi Râmnicu Vâlcea, avertizarea cod galben emisă pentru acestea fiind valabilă până la ora 10.00.

Totodată, avertizare a fost emisă, până la ora 09.00, şi pentru judeţele Braşov, Covasna, Harghita, zonele joase din judeţele Mureş şi Sibiu, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Ilfov.

În judeţele avertizate cu cod galben, inclusiv pe drumurile naţionale şi europene aferente, precum şi pe autostrăzile A1 şi A2, ceaţa reduce vizibilitatea sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.