Avalanșă de Coduri roșii de vijelii și grindină (update)

Update

Administrația Națională de Meteorologie a emis, de asemenea, Cod Roșu până la ora 16:25

In județul Bacău: Podu Turcului, Glăvănești, Urechești;
Județul Galaţi: Brăhășești, Ghidigeni, Gohor, Priponești;
Județul Vrancea: Adjud, Păunești, Homocea, Ruginești, Movilița, Străoane, Pufești, Fitionești, Ploscuțeni, Tănăsoaia, Corbița, Boghești;
Județul Vaslui: Tutova, Grivița, Ivești, Coroiești, Pogonești, Ciocani;

Se vor semnala : averse torențiale care vor acumula 30…35 l/mp – în zona avertizată în ultima oră s-au acumulat 30…40 l/mp, grindină de dimensiuni medii și mari, vijelie puternică cu rafale de peste 80…90 km/h

Douăzeci de localităţi din judeţul Caraş-Severin sunt, marţi după-amiază, sub incidenţa uneri avertizări Cod roşu de vijelie puternică, grindină şi averse torenţiale.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a fost emisă o avertizare de tip nowcasting Cod roşu de vijelie puternică, cu rafale de peste 90 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină, local averse torenţiale care vor acumula peste 30 l/mp.

Sunt vizate mai multe localităţi din judeţul Caraş-Severin:  Moldova Nouă, Bozovici, Pojejena, Berzasca, Prigor, Sichevița, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Eftimie Murgu, Ciclova Română, Gârnic, Lăpușnicel, Șopotu Nou, Socol, Cărbunari, Naidăș, Ciuchici.

Avertizarea este valabilă astăzi, până la ora 15:30.

Un alt Cod roșu este valabil de la : 11-06-2024 ora 15:05 până la : 11-06-2024 ora 16:00 în:

județul Botoşani: Vorona, Corni, Tudora;
Județul Suceava: Fălticeni, Liteni, Udești, Verești, Preutești, Fântânele, Rădășeni, Vulturești, Bunești, Hârtop;

Se vor semnala : grindină de dimensiuni mari (mai mare de 4 cm), frecvente descărcari electrice, vijelie puternică, cu rafale de peste 90 km/h, averse torențiale care vor acumula (peste) 35 l/mp.

De asemenea, mai multe localități din Alba, Maramureș, Caraș-Severin, dar și din Bacău, Galați, Vaslui și Vrancea sunt sub avertizare  Cod Portocaliu.

In aceste localități, se vor înregistra grindină de dimensiuni medii (2…4 cm), frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 70 km/h, vijelie, averse ce vor acumula 25 l/mp.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.