Cod roşu în Bucureşci

Bucureşci, localitatea ce poartă numele Capitalei tradus în grai ardelenesc, a fost lovită de potop în ultimele ore ale zilei de miercuri 31 mai 2023. Zona de nord a județului Hunedoara s-a aflat, până la ora 23, sub avertizare hidrologică Cod roșu.

Peste doi kilometri de drum județean au fost acoperiți de aluviuni pe mai multe porțiuni, 15 anexe gospodărești au fost inundate și mai multe hectare de teren au fost acoperite de apă în urma ploilor torenţiale

Sub coordonarea inspectorului șef al I.S.U. Hunedoara, lt. col. Alin Nasta, pompierii din Brad și Deva, sprijiniți de lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Crișcior, au acționat de urgență pentru evacuarea apei din beciuri și pentru degajarea părții carosabile afectată de scurgerile de pe versanți. În zona inundată, pentru a analiza situația creată de creșterea debitelor celor două pârâuri care traversează comuna și pentru a stabili măsurile care trebuie luate de urgență, s-au aflat și subprefectul județului Hunedoara, Lorincz Szell, prim adjunctul inspectorului șef al ISU Hunedoara, primarul comunei, dar și reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă „Crișuri”. Intervenția pompierilor s-a realizat cu motopompe, dar și manual, în unele zone accesul autospecialelor nefiind posibil”, informează ISU Hunedoara.

Miercuri seara la ora 21 debitele apelor, măsurate la stația hidrometrică din Bucureșci, erau în scădere, pericolul fiind îndepărtat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Aha,. Labuci curești, mai trage apa Dumnezeu drăguțul din când in când,..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.