Colegii de Coaliție, la cuțite în teritoriu

Consilierii PNL în Consiliul Local Craiova, însoţiţi de mai mulţi colegi de partid, au protestat, luni, la Primăria Craiova, înainte de începerea şedinţei pentru aprobarea bugetului municipiului pe acest an, după ce toate amendamentele pentru investiţii le-au fost respinse de consilierii PSD şi PER care deţin majoritatea.

Liberalii craioveni au venit cu pancarte chiar în faţa sălii de şedinţe în care ulterior s-a aprobat bugetul local al municipiului Craiova pe care au scris: „PNL de partea craiovenilor”, „PNL cere asfaltarea străzii Poligonului”, „Cu Olguţa Vasilescu 12 ani la primărie avem nămol la periferie”, „PNL cere introducerea cablurilor electrice în subteran”.

„Din nou este un buget bazat pe incoerenţa actualei administraţii. Nu sunt investiţii, nu se face absolut nimic pentru fluidizarea traficului. În această şedinţă de CL, ne susţinem amendamentele pe care le-am făcut. Din păcate, Lia Olguţa Vasilescu şi administraţia şi consilierii PSD au votat împotriva acestor amendamente în şedinţele de comisii. Nu înţelegem de ce să te opui să faci nişte pasaje supraterane în zona Lăpuş, acolo unde în fiecare dimineaţă traficul este blocat. Iar acest buget arată că primarul Olguţa Vasilescu ne-a minţit în campaniile din 2012. Mă refer la anveloparea termică a blocurilor, la reabilitarea şcolilor. Vedeţi în videoclipurile dnei de acum 12 ani. De asemenea, Pasajul Gârleşti care a fost promis în campania din 2016… şi deşi au trecut atâţia ani, aceste proiecte nu au fost realizate”, a spus consilierul PNL Teodor Sas.

La rândul său, consilierul PNL Adriana Ungureanu a afirmat că amendamentele au vizat introducerea canalizării şi asfaltarea mai multor străzi din Craiova, realizarea unor parcări şi pasaje supraterane în zonele aglomerate.

„Sunt multe străzi la periferia oraşului care nu au nici canalizare, nu au fost nici asfaltate. S-au făcut asfaltări în Craiova, dar aceasta au rămas nefăcute, iar curţile oamenilor sunt inundate de fiecare dată când plouă. Pe terenurile cumpărate în ultimii ani de primărie nu s-a construit nimic. Am solicitat ca la intrarea de pe str.Caracal, intersecţia cu bld.Decebal să se facă un pasaj suprateran. Am depus şi un proiect să asfaltăm o serie de alte străzi care sunt încă cu pământ şi oamenii sunt disperaţi pentru că nu au nici măcar condiţii cu piatră. Nu s-a alocat niciun leu pentru aceste străzi. În schimb, au dat 180.000 lei pentru un apar de tichetaj sau 754.000 lei pentru o maşină de marcaj. Toate amendamentele noastre au fost respinse”, a spus Adriana Ungureanu.

Amendamentele PNL au fost respinse ulterior şi în cadrul şedinţei CL.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că nu se mai dau bani de la UE pentru construirea de pasaje, iar singura soluţie este finanţarea de la Compania Naţională de Investiţii.

„Am găsit soluţia pentru pasaje la CNI. Stimaţi colegi de la PNL, aveţi ministru de Finanţe, aduceţi şi dvs finanţare pentru un pasaj, pentru că eu am reuşit să aduc pentru unul: pasajul Gârleşti. Poate găsiţi şi dvs. unul”, a spus Olguţa Vasilescu.

În legătură cu lipsa canalizării şi a asfaltului în anumite zone, Olguţa Vasilescu a spus că „sunt şi zone cu probleme, cum este această zonă din Brestei, unde pânza freatică este la un metru de suprafaţă în condiţiile în care trebuie să se lucreze la 4 metri”. „Vă daţi seama că este imposibil să se lucreze. Se aşteaptă o soluţie de la proiectant, pentru că în zonă este păpuriş”, a spus Olguţa Vasilescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

 1. Drăcuasă oltincuța nuastră…. Ai,ai, ai, ce-nghi mai plași cân-i călcâ. pi PiNaLi pi grumaz, mă-nhior that’ di plășiere!

 2. Doar in județele menținute în sărăcie, zonele unde își plasează toți nemernicii sa candideze se întâmplă! Am citit pe vremeanoua că la Vaslui și-au aprobat creșteri salariale de la 12000 la 18.000 lei pentru politicieni, sunt și creșteri mai mici dar când e vorba de cei care cu adevărat e nevoie, nu exista bani!

 3. Liberalii visează un nou 1907. Anul lor de glorie în care au ucis în masa ca sa-si păstreze privilegiile și sa lase moștenire posterității ura lor fata de viata omului simplu, muncitor, sărac, iubitor de tara și de Dumnezeu.
  PS. Lasati-i sa protesteze. Asa fac adevărații barbatii. Sunt cocoși în lupta cu femeile autohtone și găină bete, fără creasta și cioc in fata obrăznicie Occidentului, a serviciilor, justiției și navetistuluu cu fața de closca progresista fără PeNeLe decentei la purtător.

 4. Haha! Ce vrăjeala de articol. Băi, o poză cu mulțimea cu pancarte n-aveți? Să vedem și noi mulțimea. 🙂

 5. „pânza freatică este la un metru de suprafaţă”

  -să le arate cum face
  pisica băgată la lighean……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.