Comandantul USS John McCain face Marina SUA de râs

Nu este deloc ușor să ocupi o funcție publică care are legătură cu armele de foc într-o țară în care cetățenii au dreptul constituțional de a deține și purta arme și în care numărul armelor de foc este mai mare chiar decât populația. În urmă cu un an, directorul Oficiului pentru Alcool, Tutun și Arme de foc din SUA, nu a reușit să definească ce înseamnă ”armă de asalt”, în timpul unei audieri în Congres. Același lucru s-a întâmplat, în martie anul acesta, în timpul audierii în Senatul SUA a unui judecător districtual nominalizat de președintele Joe Biden. Definiția armelor de asalt a fost mereu vagă, însă oficialii de mai sunt însărcinați cu controlul, reglementarea sau interzicerea deținerii acestor arme, motiv pentru care presa americană consideră ca este impardonabil că ei nu au putut oferi măcar una dintre acele definiții confuze.

Și mai grav este însă când un militar de rang înalt din armata SUA nu știe să folosească o ”armă de asalt”. ”Suntem terminați”, au sunat mai multe postări pe platformele sociale, după ce pe pagina Instagram a Marinei SUA a apărut fotografia unui comandant de distrugător trăgând cu o armă semiautomată M4 cu luneta montată invers. ”De la antrenamente de trageri, întreținerea echipamentelor, testarea purității combustibilului și participarea la exercțtii navale, USNavy este mereu pregătită să servească și să protejeze țara”, se arăta pe pagina de Instagram, sub fotografia care îl prezenta pe comandantul distrugătorului USS John S. McCain, din Flota Pacificului, trăgând cu luneta montată invers.

Postarea, ștearsă de Marina americană, a fost ținta ironiilor internauților, scrie Stars and Stripes. ”Până și la Hollywood fac mai bine. Suntem terminați”.  ”Vom pierde un mare război”. Și Corpul Pușcașilor Marini a reacționat și a postat pe conturile social media o fotografie cu un militar trăgând cu luneta montată corect.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13

31 de Comentarii

 1. Peste 200 de start up – uri americane au primit bani sa fabrice drone pentru Armata SUA…Conform Guardian toate tipurile de drone fabricate in SUA au fost testate in razboi in Ucraina…Rezultatele testelor sunt slabe, foarte slabe, sunt paralizate de bruiajul electronic al Rusiei..
  Ucraina s – a vazut nevoita sa cumpere drone din China…

 2. „In the Navy” (Village People) … Nu v-ati prins voi, special au montat luneta invers, ca sa-i vada pe rusi si pe chinezi cit mai departe ! …

 3. La 21 august 2017, la ora 5:24, USS John S. McCain , o navă de război a Marinei Statelor Unite , a fost implicată într-o coliziune cu petrolierul Alnic MC , sub pavilion liberian, în largul coastei Singapore și Malaezia , la est de strâmtoarea Malacca …aceeasi luneta, binoclu si sextant. (Francesca Rettondini Ghost Ship)

 4. Ok, draga! Văd ca te freacă mai mult grijă de America decât de prapadul din România.

 5. Am o curiozitate: Ciuca prin care capat al lunetei s-ar uita? Sau nu vede din cauza grasimii?

 6. Sunteţi cârcotaşi rău neicusorilor – TRAGE CUM VOR MUŞCHII LUI! CE TREABĂ ARE LUNETA?

 7. Pentagonul sa plateasca niste chinezi sa-i proiectze si construiasca drone. Oricum o pot la fractiune din costurile masinariei de razboi a SUA.

 8. McCain este o marca de cartofi prajiti … aaa, da … parca era si numele unui senator american …

 9. Tragere la mishto, cand de fapt nu tinteste nimeni nimic ca n-are ce in mijlocul oceanului, cu sau fara lunetA inutila.

  Propaganda o tinea langa cum ca armata rusa e praf. Intre timp s-a facut de caca maca. Ciuca saracu trage cu polonicul.

 10. …. ăștia spuneau că rușii sunt varză … Ha Ha Ha! Vai de fundul nostru, NATo se bazează pe un nunăr limitat de militari ”de elită” (dacă sunt toți ca individul din chesiune este jale), problema apare la un război de uzură sau în momentul în care inamicul distruge acumulări mari de personal, ce pui în loc???? Ce pun în loc ucrainenii???? Suntem varză, noi trăim din propagandă și din filme de propagandă hollywoodiene. Îl acuzăm pe Sergiu Nicolaescu că ar fi făcut filme de propagandă, dar tot ce scoate industria de film americană este propagandă … Succesuri cu art.5 … La noi militarii angajați când coboară din camioane parcă ar coborî o babă de la țară din căruță …

 11. @Miorizda : Pai ne freacă! Nu americanii ne protejează de pericolul rusesc ? Sau americanii încasează numai taxa de protecție ? Și ne fac onoarea sa protejam noi , romanii verzi , civilizația și democrația euroatlantice !

 12. nu e nimic de mirat, in armata SUA nu poti sa progresezi daca nu esti absolventul colegiilor alea militare care au devenit de ani de zile woke… si trebuie sa fie „politically correct” in orice spun si fac, si sa linga anusurile politicienilor din comisiile de aparare. E evident ca unul dintre subalterni si-a batut joc de el si i-a dat arma asa, si prostul n-a realizat. Cica recrutarile in US Navy sunt atat de proaste, incat nici nu mai e necesar sa stie sa inoate. Tineti minte ca fostul sef al NATO in EU, generalul Ben Hodges era pe toate posturile in SUA si in EU, anuntand ca ofensiva lu’ Zeli din 2023 o sa fie sublima, o sa atinga toate obiectivele… si dupa ce a fost aruncat in ridicol, tot imbecilu’ asta le povesteste americanilor creduli, si prostilor din europa, cum rusii sunt invinsi… si in acelasi timp, toti tremura de frica unei invazii in NATO.

 13. @ „Moşul Vanga”, 12 apr. 2024 la 21:51
  „TRAGE CUM VOR MUŞCHII LUI! CE TREABĂ ARE LUNETA?”
  Meeey, moș-cocoloș, tu ai tras cu armă d’-asta, mai lungă dăcît un pizdol? Uită-te la el: un ochi îl are pe axul lunetei, pe celălalt în teorie ar trebui să-l închidă. Cum să tragi așa? Nici pe balena aflată în fața ta la 100 metri distanță n-o nimerești!

 14. Asta o fi copilul lui MCain de Arizona- un politician mizerabil-bine ca a dat ortul popii.
  Acel McCain senator , desi republican a votat pentru Hilary Clinton in 2016.Omul apartinea statului paralel.

 15. @ Vechile tradiții de regulă câștigă bătăliile cu modernismul, ?

 16. Comandantu’ ăla neinstruit, trebuia să-l întrebe pe secretaru’ general adjunct națio joiană, sau mai bine pe autopropusu’ catindat joianuSS. Ei erau sigur competenți in materie.

 17. @ ”La gagici”, ”cu proști cu pușcă”,
  d’ăștia sunt de la , ”promovarea coitului în grup” , ?

 18. V-ați uitat vreodată printr-o lunetă sau binoclu pe la celălalt capăt? N-ai cum să nu-ți dai seama. Feic poză sau sesiune foto cu luneta-ntoarsă cu bună știință.

 19. @ Ca sunteți de acord că armatele trebuiesc desființate și pentru dezvoltarea personalității ”cuceritorilor”, favorizată de libera exprimare, libera inițiativă, de mediile concurențiale , în condițiile dezvoltării durabile, ecologică, favorizată și de descoperirile lui Charles Darwin, ?

 20. @ Dacă ați observat ,ca fenomen, dacă militarismul liderilor să inducă și comportamente sexuale deviante civililor, ? Probabil că este un fenomen ce ar putea fi studiat pe o perioadă mai mare, în multe țări, în funcție de lideri, cazuistica existentă în evidențele din țările respective, chestiunile ce țin de apariția și dezvoltarea expunerii nudității a sexualității, comparativ și cu activitățile militare favorizate de lideii politici ,?

 21. @ Deci apar în discuție aspectul cantitativ și cel calitativ, câte poate să cucerească un ”cuceritor” fără o armată pe care să o conducă ,?

 22. „trăgând cu o armă semiautomată M4 cu luneta montată invers.”

  la asta e buna arma de asalt
  apesi pe tragaci si ea face restul,
  asta nu a inteles Hitler din conceptul de Sturmgewehr;
  nu recomandam totusi sa o tii invers.

 23. pana si catastrfala infarngere a nato din Ucraina va fi prezentata ca o victorie, precum in WW II, unde, cica, ricanii i-au invins pe nazistii germani. Atunci, contributia lor a fost de 80%, dar azi in Occident lumea ”stie” ca ricanii au castigast razboiul.
  Te joci cu narativele?
  Iar acel general Ben Hodges râde ca pro… in orice situatie si e optimist, spre bucuria Miorizdelor.

 24. NU-i de mirare: daca vasul se cheama „John Mc Cain”, tipul e-n traditie.

 25. Acu vreo zece ani, ăi de la NASA se strofocau sa facă o cască „incluzivă” de ieșit în spațiu pentru o hijabistă și un turbănat.Că le lansau rușii plotoroagele-n orbită, n-aveau stres.Mai antărț, un buhai galonat de apă dulce, ceva amiral de baltă s-au declarat femelă și s-a-mbrăcat corespunzător noii sale”identități”.Arată într-adevar cumva,putin și-a pierdut cheile de la moskvici, scuturat de râs.Pe lânga astea, faptul că McCain e general de spărgatori de nuci, e lipsit de importanță.Armata Murikii recrutează, mai nou, chinezi imigranți.Problemele trec cu mult peste dobitocul galonat cu pricina și ăl cu înghețata de la FC.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.