Comasare, în ce fel? PSD nu vede beneficiul, PNL nu are argumentele

PNL nu a reușit să vină cu un argument solid cu privire la un beneficiu în favoarea comasării alegerilor, a declarat deputata PSD Ana Cătăuță, marți, la B1 TV.

Întrebată despre o posibilă comasare, precum și ce se va discuta în cadrul ședinței PSD, Ana Cătăuță a spus:

„Sunt mai multe variante care sunt luate în calcul. Unde colegii de la PNL nu au reușit să vină cu un argument solid este care ar fi beneficiul pentru cetățeni al comasării alegerilor”.

„Argumentul legat de cheltuieli nu cred că este un argument valid, pentru că, până la urmă, sunt anumite lucruri pentru care trebuie să plătim, iar libertatea de a alege e unul dintre ele.

Vom vedea zilele acestea care sunt argumentele pro și contra și sunt ferm convinsă că în zilele următoare vom veni și cu o decizie”, a adăugat deputata social-democrată.

Întrebată dacă este adevărat că PSD ia în calcul desfășurarea votului pe două zile în diaspora, Ana Cătăuță a spus:

„E foarte important ca toți cetățenii români, indiferent unde s-ar afla, să aibă posibilitatea să își exprime votul. Asta este una din variantele care poate fi luată în calcul și vom vedea, dar cu siguranță ne dorim să oferim posibilitatea cât mai multor cetățeni români să își exprime opțiunile de vot”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

  1. Votul cu cei din asazisa diaspora e o mizerie! Dacă nu ar fi impus din afară pentru manării, a se vedea cu Iohannis și Băsescu, nici măcar ca s-ar mai pune problema m! Sa vina în tara la vot, dacă vor sa voteze, cum vin, de ex grecii. Plus ca cei plecați nubmainl prea au nici habar și nu sunt afectați de ce votează. Asa ca, maibusor cuvmandra diaspora!

  2. „DECI NOI PLĂTIM LIBERTATEA DE A ALEGE =LISTELE DE LA WA,DC ȘI BRUXELLESSULA—„libertatea de a alege”!frunză verde de cicoare /Vota-i mic ș-o ieșit mare?/ ș-am plătit tot eu -parale!!

  3. Singura varianta logica pentru comasare ar fi că trebuie făcute mișmașurile o singura dată, deci șanse mai mici de a fi prinși cu mata in sac. Nu că ar conta prea mult. Ex. cazul Clotilde.

  4. Cine se uita la Basescu tv ? Selectia naturala functioneaza nestingherit.

  5. In loc să reducă numărul de parlamentari la 300 conform referendum,jigodiile liberale cică fac economie la buget. Liberalii leproșii sunt pe făraș. Au liberalizat/mărit prețul la energie și au papat 60 de miliarde de euroi pe care i-a împrumutat Câțu!

  6. Niciunii nu au câștig 100%! De câteva serii de alegeri, observăm că procentul de votanți reali care pun stampila scad, la ultimele alegeri au fost maximum 37-40% cetățeni cu drept de vot, din acest procent au scos vot 40%, 23%, 5-7% că sa poată ajunge la guvernare. Nu pot să îmi răspund la o gravă întrebare, atâta timp cât pe liste la alegeri sunt înscriși peste 19 milioane de cetățeni vii și morți cu drept de vot:
    – Cum poți tu sa minți că au fost la vot peste 50% din cetățeni daca in realitate au fost maximum 4-5 milioane? La fel și pentru primari, au adunat în jur de 3-6 milioane voturi din 50 mii cetățeni înscriși pe liste, dar, urla ca a câștigat cu peste 50% alegerile locale?

  7. Băi penelistilor, nu vrem comasarea alegerilor sa luati voi voturi nemeritate!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.