Comasarea alegerilor, pe toate fețele. Încă o opinie

Comasarea alegerilor, vehiculată zilele acestea, nu se poate face oricum. Fostul președinte al CCR Augustin Zegrean a declarat, într-o intervenție la B1Tv, că modificările la Legea electorală și la Codul administrativ sunt obligatorii.

„Vorbește puțin Constituția despre alegeri, pentru că am construit o societate modernă și democratică și atunci nu e nevoie să scriem mult despre asta.

Constituția spune că alegerile trebuie să fie libere, periodice și corecte. Dacă această comasare nu încalcă aceste trei deziderate ale Constituției nu au decât să le facă.

Dar pentru asta este nevoie de modificarea legislației pentru că Legea, Codul Administrativ spune că mandatul aleșilor locali este de 4 ani, nu 3 ani și 9 luni.

Pentru asta trebuie modificat și se poate face modificarea numai prin lege organiză, dacă îi interesează legislația și respectarea ei.

Trebuie schimbată și legea electorală  

„Din câte am înțeles nu vor reduce și vor rămâne tot prin septembrie aleșii. Asta este problema, cu preluarea mandatului, cu validarea alegerilor, cu validarea primarilor, cu depunerea jurământului, sunt o grămadă de lucruri care au niște termene.

Aceste dispoziții nu se mai potrivesc dacă fac alegerile mai devreme și intră în funcție mai târziu.

Oricum deranjul va fi foarte mare din mai multe puncte de vedere, unul cel mai simplu va fi de înțeles.

Primarii care nu vor mai ieși primari și consilierii care nu vor mai ieși consilieri sau președinți de Consilii Județene, credeți că vor mai da pe acolo până în septembrie?

Deci va fi o vară în care administrația locală nu va mai exista sau nu va avea conducere pentru că cei aleși nu pot să se prezinte pentru că nu sunt validați. Cei care au pierdut alegerile nu s evor mai duce de ciudă. Vor fi trei luni în care nimeni nu va ști cine conduce administrația locală”.

Eurodeputații Vlad Botoș (USR) și Eugen Tomac (PMP) au  sesizat  Comisia Europeană în legătură cu intenția comasării alegerilor, pe care au descris-o drept  ”nedemocratică”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

13 Comentarii

 1. Comasarea Alegerilor , înseamnă un Castig de 750 de lei ! Mai întrebări Lumea ! Si o sa va zică la fel !

 2. Nu citesc opinii de judecători cu pensie sub 100.000 pe lună.
  Căt aveți dom’ Zegrean ?!

 3. FANTOMAS ! Cel mai legal ar merge o ERATĂ , dimineața pe „răcoare …

 4. Pentru Mancarimi pe Piele la Picioare , se pune Apa cu Sare pe Picioare o Jumătate de Ora ! Nu se da cu Insecticid ! Folosid pentru Oi ! Insecticidul este Foarte Toxic !

 5. România și romanii au nevoie urgenta de un partid ca România Suverana, condus de mari patrioti, persoane competente, nesantajabile, cu demnitate, decise sa lupte necondiționat pentru România și poporul roman, cum sunt domnul Dragnea, doamna Carmen Dan și alte persoane cu aceste calități, care sa preia CONDUCEREA ROMANIEI pentru a ne scoate din postura de colonie jefuita, sărăcita furnizoare de sclavi !! Și care sa fie respectata și căreia sa se acorde aceleași drepturi ca și celorlalte tari din organismele internaționale UE, NATO s. a.
  Astfel Noi Romanii așteptăm ca Doamna Carmen Dan împreuna cu Domnul Dragnea să-și organizeze partidul Mișcarea Suverana la nivel central și teritorial și sa – și expună public prin toate mijloacele, programul patriotic al partidului și după ce va fi cunoscut pana la nivelul tuturor romanilor VA Fi SPRIJINIT SI VOTAT de majoritatea romanilor ce doresc binele României !!!

 6. Cancerul PNL care nu a făcut absolut nimic pentru cetățean și țară înafara de liberalizarea energie ,care a pus capac economiei înrobind omul de rând si,care este vrăjmașul poporului român încă din 1907 ,când înăbușe in sânge răscoală țărănească ,vrea încă 4 ani la ciolan prin tertipuri bagabontesti,că să mai dea legi antiromânești,acest partid trebuie să urmeze calea pntcd,la groapa de gunoi a istoriei

 7. Iarasi Deep State scoate la interval pe acesta relicva, Augustin Zegrean, numit ILEGAL judecător la CCR de către Petrov, si mai apoi, Președinte al CCR !
  Azi, sa amintim doar ca acest penibil personaj, NU A FOST O ZI DIN VIATA LUI JUDECATOR, indiferent de nivelul de instanță, înainte sa fie numit la CCR ! A fost un simplu consilier juridic la o autobaza din Bistrița !
  Atât timp cât aceasta instituție vitala unui sistem judiciar curat, nu se desființează si se reinfinteaza pe baza de meritocrație, nu exista șansă curățirii justiției române.
  Azi, s-a ajuns ca acești nemernici din CCR să-și stabilesca ei însăși salariile si indemnizațiile speciale, prin abuz de putere acordându-și retroactiv sume amețitoare, contrar legii care NU se aplica retroactiv.

 8. Dar cu o erata nu se poate? Bejeatemistul scolit in ‘drepti’ la um ubb aplica acum legea de cand Petrov l-a facut pensionar de lux.

 9. Na, ca a iesit si acest cunsilier habatnist de la BJATM sa-si dea cu presupusul. Asta mai lipsea.

 10. Strict la ce spune individul are perfecta dreptate,comasarea alegerilor creeaza probleme de legislatie si anume de NECONSTITUTIONALITATE deoarece alegerile deriva tot din Constitutie cit si prev,din codul adtiv.Pt a fi legala comasarea, Lg.org alegerilor electorale,codul adtiv tb.modificate privind durata mandatului alesilor si preluarea mandatului, cu validarea alegerilor, cu validarea primarilor, cu depunerea jurământului, „sunt o grămadă de lucruri care au niște termene”.
  In caz contrariu se va produce hiatusul,blocajul functional al adm.locale ,”va fi o vara in care adm.locala NU va mai exista”.
  Aceasta se intimpla intr-o UE ce vrea „comasare”in pofida lozincii mestecate”stat de drept”scuipata si incalcata cu ocazia acestor alegeri de catre partidele politice in asa zisele „democratii”occidentale printre care si Romania.

 11. Afirm ca o responsabilitate pt.ce se intimpla,-comasarea alegerilor prin incalcarea Lg.electorale,a cod.adtiv in prima si ultima instanta a Constitutiei ce prevede durata mandatelor si altele,apartine si acestui pensionar de lux .Asa cum face si acum pe baba Vanga pe „legalitate”asa a facut si cind era la CCR pe baba Vanga pe ilegalitate si a sustinut UE si „clasa politica”.Si-a rotit ochiii in jur si a vazut ca intr-o Germanie federala, judecaorii sunt „divini”iesiti din mijlocul plebei si ca aceste tari „avansate”platesc regeste pe „divini”pt.a le asigura „independenta financiara”,libertatea de a trai ca Zeii din Olimp pe deasupra muritorilor de rind!Motivarea ,pe linga aceste aberatii a fost ca este”justificat”asa ceva cind „clasa politica,politicul vrea sa ia asemenea masuri”deci dincolo de Constitutie,de orice doar pe baza simplei decizii a arbirariului justificat de basistul Zegrean si tagma lui de la CCR!Justificand arbitrariul cls.politice de a da legi si pensii speciale in favoarea magistratilor, Zegrean si trupa au justificat atsfel orice vointa de arbitrariu si putere a politicului din Romania si deci are o mare raspundere dind „maidanul”la orice mizerie ilegala!
  De asta a facut si „erata”el cu amica Iulia Motoc si Minea,de asta a fost santajata Aspasia Cojocaru sa avem „stat de drept”,culmea de care se plange tot Zegrean ca se procedeaza „ilegal”!
  El ar un miliard si ceva pensie,Dorneanu are un miliard 200 mil,toti judecatorii de la CCR sau din alte parti,plus procurorii,intreb,ce ati facut din tara asta,vaca voastra de muls?Acum comasati cu Ciolacu si Ciuca si toti clientii vostrii pt.URSS-UE,sa nu va pierdeti vaca se muls!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.