Comasarea are opoziție: „Vom contesta pe toate căile”

Alianţa Dreapta Unită va contesta orice comasare a alegerilor, pe toate căile legale, a anunţat preşedintele USR, Cătălin Drulă.

„Ce vedem astăzi este unirea PSD şi PNL. Aceasta e adevărata comasare: a PSD cu PNL. Vorbim de un partid unic care luptă împotriva românilor. Alianţa Dreapta Unită a decis să aibă candidaţi comuni la toate rândurile de alegeri din 2024. Nu îi vom lăsa să fure votul românilor. Nu îi vom lăsa ca înţelegerile lor obscure să conteze mai mult decât votul fiecărui român. Vom contesta orice comasare pe toate căile legale”, a scris Cătălin Drulă, miercuri, pe Facebook.

El a amintit că Dreapta Unită cere declanşarea unui referendum pentru eliminarea pensiilor speciale, adoptarea de urgenţă a legii de alegere a primarilor în două tururi şi reducerea numărului de parlamentari la 300.

„Ne-au arătat ce pot face în ultimii doi ani: taxe mărite şi scumpiri care au ajuns să sufoce milioane de familii. În tot acest timp, ei s-au preocupat de privilegiile lor, de baroni şi pensii speciale. Românii strângeau cureaua, ei jefuiau bugetul ţării. Românii îndurau, ei îşi dădeau pensii speciale. Alianţa Dreapta Unită este pregătită să câştige alegerile, oricâte comasări ar face ei şi oricâte piedici ne-ar pune. Suntem aici să luptăm pentru o Românie modernă, în care banii publici merg către spitale, şcoli şi autostrăzi, nu în conturile lor”, a adăugat Cătălin Drulă.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă comună că alegerile europarlamentare vor fi comasate cu cele locale şi vor avea loc în iunie, iar PSD şi PNL vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare şi separat la alegerile locale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

15 Comentarii

 1. Cancerul PNL și PSD și-au dat mâna în marea ticăloșie,întreb pe oamenii de bună credință care au votat PNL la îndemnul ciocoiului werner și care au fost păcăliți,care ne spunea couma roșie și tot felul de mizerii care au adus PNL la guvernare,ce să mai credem acum,când am văzut trocul celor două cancere care se luptă pentru ciolan,in timp ce prețurile explodează ,impoziteles și taxele cresc ,benzina la pompa se scumpește zilnic toate ăstea fac viața grea românilor,pt ce să mai votez PNL și PSD ,pot să comaseze ce vor ,eu voi fi atent ,că prin votul meu să trimit aceste ciume la groapa de gunoi a istoriei împreună cu impostorul werner

 2. Votez cu două mâini AUR, nu pentru că am mari așteptări, mari speranțe, dar faptul că vă este frică de acest partid, mă determină să am această decizie. Dar nu vreau să fac ce vreți voi, covrigarule și căprarule. Mai mult de atâta nu sunteți. VOTEZ AUR CU DOUĂ MÂINI, vă zic încă o dată și sper ca mulți români să facă la fel. O manipulare ordinară, democrație originală, mod penibil de a stopa ascensiunea unui partid, în numele democrației, curat murdar, coane covrigar și căprar. De ce vă e frică nu scăpați. Ha, ha, ha, ha, ha, ha.

 3. Taranoiul asta tupeist de Drula zice :”Nu îi vom lăsa să fure votul românilor” despre fostii complici la furat PNL, bai, Drula voi USR istii care ati furat in vazul intregii natiuni, sacii cu buletinele de vot stampilate la sect.1, s-o bagati pe gatul bucurestenilor pe pramatia de Clotilda, voi zbierati …

 4. „Vom comasa pe toate căile și autostrazile disponibile” a mai spus Cătălin Nulă, intr-un replay la un comentariu sters ulterior. „Nu îi vom lăsa să fure votul românilor” a mai precizat liderul haitei ADU pe Fakebook. „O să le furam noi și nimeni altcineva, nu mai vrem să împărțim ciolanul”, spune Cătălin file de poveste, suparat pe dujmanii politici.

 5. Uăi, nu vă hie frică! Comunismu’ soroșist iș’ sapă sângur gruapa! Chică, uăi!!

 6. USR este partid infiintat sa demoleze, nu sa construiasca ! Pana la urma se demoleaza singur, trebuie doar ignorat.

 7. Draga Drula cu terminatia in ..ula,dar alianta „Dreapta Unita”cu candidati comuni ce face ??

 8. Mandolina ca orice ungur ce-si respecta principiile poarta cravata verde. Este adevarat ca nu verdele cu care romanul Nicusor a vopsit in batjocura tramvaiele din capitala Romaniei.

 9. Cam tarziu rezistilor. AUR a protestat deja in urma cu 1 saptamana si a anuntat ca va ataca decizia la ccr. Hashtag dormiti pe voi.

 10. Opozitia PROSTIEI.
  Ar fi trebuit sa fie toate alegerile intr-o singura zi. Omul voteaza cu cine vrea daca are in mana un buletin, sau 9.
  Eu nu prea ma vad punand stampila pe AUR sau USR, daca am un buletin de vot sau mai multe din moment ce ii consider zero buni la guvernare, cum s-a si dovedit anterior.

 11. Am avut pina acum ocazia sa particip de vreo doua ori in comisiile electorale ca membru, atit jos la sectie cit si la judet… deci vorbesc in cunostiinta de cauza si ma gindesc in primul rind la oameni, la cei care vor trebuii sa lucreze efectiv in acele zile … Pai e crunt bai oamenilor ! Voi sunteti rupti de realitate ! Voi habar nu aveti cita munca presupune pregatirea operatiunii si numararea dupa sortare la atitea buletine de vot …Din punct de vedere economic inteleg „ca nu sunt bani” si vreti totul dintr-o lovitura, dar fizic este ff greu si pot aparea greseli in haosul ala. Eu unul n-am sa merg in nici o comisie ca poate nu vor sa mai trimita si nici nu vreu sa ma bag la un asemenea haloimis comasat indiferent de bani.

 12. drula opozitiei extremiste loveste din nou …omul sa fie dotat cu o drula noua e imposibil,asa ca trebuie sa ascultam vaicarelile acestui organ al opozitiei extremiste

 13. asa cum cu 7,8 milioane romanii n-au putut infrange pe sugarul Basescu, nici voi urmasii lui nu-i puteti opri pe ”fratii” vostri vopsiti PNL si care sunt disperati sa ramana la butoane. Toate partidele/ca si fostii boieri alergati la Poarta si mai promiteti un bir ca sa primiti firmanul. Nici unul nu va ganditi la tara toti aveti o singura problema propria persoana.

 14. mai Drula, este posibil sa fi comasat si justitia!
  Nu mai avem unde sa ne plangem pentru ca boborul mere inainte, cu Iliescu presedinte.
  Traiasca si infloreasca FESENEAUA…

 15. partidul unic este singura solutie impotriva aliantei sua-rusia ,deci o necesitate de securitate nationala.
  orban ,udEmErEU nu au inteles ca Orban ungar ar face o alianta mai productiva militara cu china decat cu colonia noastra nato (de jumulit sclavetii EU)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.