Comasarea se reglează greu în Coaliție

Liderii PSD şi PNL nu au ajuns la o concluzie finală în privinţa comasării alegerilor, în urma şedinţei de coaliţie desfăşurată, joi după-amiază, la Palatul Victoria, au precizat surse politice.

Potrivit aceloraşi surse, discuţiile, care au vizat tot calendarul alegerilor programate pentru acest an, vor continua luni.

Înaintea discuțiilor din Coaliție, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că se discută toate ipotezele în privinţa comasării alegerilor şi a afirmat că nu s-a luat o decizie în privinţa comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale şi nici în ceea ce priveşte calendarul pentru toate scrutinele din 2024.

„Nu s-a discutat şi nu s-a decis în coaliţie, decisiv, comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale şi nici calendarul până la sfârşitul anului pe alegerile din 2024. Ca atare, după ce vom avea o decizie în acest sens vom comunica fără niciun fel de problemă”, a spus Ciucă, la sediul PNL.

Întrebat dacă exclude ca PNL să susţină un candidat din partea PSD la Preşedinţie, el a răspuns: „În primul rând, trebuie să respectăm votul cetăţenilor şi ca atare este absolut necesar să menţionăm că funcţia de preşedinte trebuie să reprezinte expresia voinţei poporului”.

Cu privire la proiectul UDMR referitor la alegerile prezidenţiale, el a afirmat că partea de corelare şi implicit traiectoria acestui act normativ depind de decizia coaliţiei de joi.

„După ce avem această decizie vom lua măsuri în consecinţă”, a afirmat preşedintele PNL.

Întrebat dacă este o variantă şi comasarea localelor cu prezidenţiale, el a apreciat că poate fi o opţiune.

„Discutăm toate ipotezele”, a adăugat Ciucă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

 1. pariu ca in urma comasarii veti comasa si voturile.
  Chiar daca am votat liberalii timp de 33 de ani, acum ii voi vota pe aia de ii ingrozesc!
  Daca este bal, bal sa fie!

 2. Sa se comaseze când îi vom vota cu o îmbrățișare! Problema nu e că cetățenii pierd timpul, e vorba de aranjări voturi la final și timpul lor pierdut pentru aceste 4-5 rânduri de alegeri! Îi doare la coccis de cetățenii români din tara și străinătate inclusiv de voturi, totul se rezolva noaptea ca hoții in incinta sălilor unde se numără rotunjit foile stampilate .

 3. Democrație de gen peneleu, cu trei luni înainte de alegeri afli ca ai și localele șaua altele, tot asa legalizează traseismul, asta e furt antidenoctatic , specific partidelor extremiste psdnl, nu,suveranitate, oricum e antidemocartic , e contrar proicpiilor stabilite comisia de la Veneția care spune ca e neconstitutiinal sa modifici regulile cu 6 luni înainte de alegeri, ei modifica regulile cu 3 luni jnajnte

 4. Daca intra rușii in Iași, propun ca clasa politică să-și mute guvernul la Roma! La Belgrad nu-i primește nimeni,la fel la Budapesta. Poate la Roma!

 5. Pana la vara au tot timpul sa le comaseze, 4 in 1, ca USR este la ordin, ca Shosho a renuntat, ca URA este in dubiu daca este admis pe liste (partid extremist, legionar). Pentru UDMR, partid balama, voteaza pesedistii, sa nu ramana pe afara.

 6. Comasarea o cacealma politica. Nu exista vot digital si nici prin corespondenta, nici 2 tururi la locale. Nu intereseaza partidele decat puterea si afacerile lor.

 7. „Nu exista vot digital si nici prin corespondenta”

  Aceste voturi nu sunt sigure, nu exista dovada lor generata de votant. Cu voturile tale s-a furat alegerea presedintelui SUA. Unele tari nu admit votul in alte tari din acelasi motiv. Imi place, toata lumea vrea alegeri furate. Mijto !

 8. ”Comasarea se reglează greu în Coaliție.

  Comasarea trebuie facuta. Nu e posibil, dar ar trebui ca toate alegerile sa fie planificate odata.
  S-a mai votat odata cu 5 buletine. Cineva statea langa fiecare alegator pt a nu gresi urna.

  Oricum cu comasare sau nu, tot PNL si PSD vor guverna la nesfarsit. In acest moment scena politica este complet bulversata, nu ai pe cine alege. Au avut grija sa descalifice definitiv —USR-ul. Mai era o opozitie. Acuma au vazut ca a aparut cineva chiar extremist.

 9. Bai (editat) , pentru voi poporul si parerea lui mai conteaza?

 10. Tara arde de proteste iar ei ca să i salveze fundul lui ciuca , pregătesc furtul alegerilor

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.