Comasarea, tot în aer: PSD „nu a găsit cea mai bună cale”

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a declarat, vineri, că încă nu s-a luat o decizie în coaliţia de guvernare cu privire la comasarea alegerilor.

Tudose a fost întrebat, la Digi 24, dacă s-a luat o decizie în şedinţa coaliţiei cu privire la comasarea alegerilor. „Nu încă”, a răspuns el.

„Să nu credeţi că şedinţele astea lungi de coaliţie au un singur punct pe ordinea de zi, adică noi am vorbit două ore astăzi doar despre acest subiect. Sunt o mulţime de subiecte de discutat, cum ar fi stadiul implementării construcţiei de autostrăzi, cum ar fi execuţia bugetară”, a menţionat social-democratul.

Mihai Tudose a afirmat că sunt argumente şi în favoarea şi împotriva comasării alegerilor.

„Din păcate sau din fericire, toate aceste zbateri vor trebui să se finalizeze cât de rapid, fiindcă legal, la un moment dat, nu mai ai când să le faci. Teoretic în prima decadă a lunii martie ar trebui să fie gata. PSD îşi doreşte cea mai bună cale, pe care, recunosc, încă nu am găsit-o”, a explicat el.

Potrivit acestuia, PSD doreşte un calendar complet al alegerilor, ţinându-se cont „şi de ce zice lumea şi de ce e mai bine ţării şi din punct de vedere financiar”.

„Eu, personal, vă spun că nu sunt foarte încântat cu alegeri în luna decembrie, fiindcă în decembrie e prostul obicei la noi, în România, să fie frig sau să ningă. Nu este o vreme care să îmbie la prezenţă la vot. O prezenţă mai mare la vot înseamnă mai multă legitimitate, mai mulţi români care se exprimă şi, până la urmă, despre asta vorbim – despre voinţa poporului”, a precizat europarlamentarul.

Tudose a mai declarat că în şedinţa de coaliţie nu s-a discutat despre un candidat comun la alegerile prezidenţiale PSD-PNL.

El a completat că actuala coaliţie de guvernare va rezista până la finalul acestui an, până la alegerile parlamentare care vor genera o altă majoritate.

„Este foarte clar că această coaliţie va merge până în alegerile de la sfârşitul anului, alegerile parlamentare care generează o nouă majoritate parlamentară. Nu se poate sparge, fiindcă noi am intrat în această coaliţie în anumite condiţii, şi noi, şi ei, tocmai pentru stabilitate, în nişte momente dificile. Acele momente dificile nu s-au cam încheiat, vedeţi că războiul tot aproape de graniţă e”, a încheiat social-democratul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. a imprumutat deja 8 miliarde si astia se bat pe functii, ciolane si posturi!
  Oare mai conduce cineva prin ministere?
  Pana la vara dam faliment.

 2. Înțeleg că au o mama FSN și un tata Iliescu toți la nașterea politicii infecte in Romania dar nu se poate sa rămână lipiți de părinți(FSN+Iliescu)la maturitate, adică, tot împreună! Fiecare cum își așterne așa doarme!

 3. PSD-ul lui Ciolacu s-o mai lase cu mermeleala asta de doi lei – ÎMPREUNAREA PSD-PNL ESTE PIDOSNICĂ! USR a dat dovada capacităţilor sale şi mai ales a făcut dovada că sunt la fel de tâlhari si de nemernici, Orban este o lichea bine-cunoscută, Tomac un ucrainean neruşinat ( du-te băh secătură şi apără-ţi ţara!), celelalte partiduleţe cioloşisto-abramburiste nu contează. Ungurii au votanţii lor deci, singurul adversar al PNL-ului şi PSD-ului este Simion Gură-Mare.
  PNL se va duce jos deoarece dezastrul din pandemie şi marile tâlhării ale tandemului Iohannis-Orban şi mai apoi Iohannis-Câţu nu au fost uitate. Vor rămâne PSD-ul şi AUR-ul, deci nici-o schimbare: PSD-ul LA FEL DE HOŢI, BANDIŢI ŞI MINCINOŞI, AUR NIŞTE ISTERICI SCANDALAGII CARE NU SE PRICEP LA NIMIC (copie fidelă a unui USR proiectat din zona europeană în zona naţionalistă). În concluzie: ACEEAŞI MĂRIE CU ALTE FLORI LA PĂLĂRIE!

 4. Cică nu se pot organiza alegeri pe 1 decembrie că e ziua națională. Propun sa punem ziua națională pe 29 februarie fiindcă oricum nu mai suntem o națiune independenta si suverană!

 5. “vedeţi că războiul tot aproape de graniţă e” Concluzia este că Coaliția PNL-PSD exista nu pentru ca “România să fie bine și tot românul să prospere” ci pentru că devenind flancul vestic al NATO este și principalul sprijinitor al războiului Ucrainei. Bravos Alianță! Halal să-ți fie. Vivat Partidele Unite.

 6. @Elena Popa (19,22)!??…MOSULE cu nume de ‘mandea’!…de unde ai scos tu ca sunt 5(cinci) duminica de alegeri!??. Sunt 4(patru),a cincea este numai in TARTACUTA ta goala.Lasa bautura!.
  Pentru cei care se TEM de alegeri si vor COMASAREA,trebuie sa stie ca numai un singur partid va GUVERNA in viitor, cu majoritate de 65%.

 7. Etilotestul PSD loveste din nou; Michel Toudose si cota apelor Dunarii

 8. Dupa 4 ani de europarlamentar la Bruxelles unde a fost o SINECURA-PSD de care noi romanii nici nu am auzit sa fi muncit ceva,dar incasand lunar cate 15.000 de euro. a revenit cu un tupeu obraznic in mass-media acest Mihai Tudose,pentru un NOU mandat la alegerile din vara.
  Cu fata asta de MAGRAON-ADORMIT vrea sa ne pacaleasca din nou si sa-l alegem.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.