Comisari ai Gărzii Financiare Bucureşti, arestați pentru mită

Procurorii DNA efectuează acte de urmărire penală faţă de Niculae Rizea şi Dumitru Pîrvan, comisari ai Gărzii Financiare – Secţia Bucureşti, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, informează un comunicat al instituției.

Aceştia au primit, marţi, de la un denunţător, suma de 34.000 lei, anchetatorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante, se precizează în comunicat.
„În perioada 25-30 octombrie 2012, inculpaţii Rizea Niculae şi Pîrvan Dumitru au pretins suma de 37.000 lei şi au primit suma de 34.000 lei cu titlu de mită, de la un denunţător, administrator de societate comercială, pentru ca în schimb, în calitatea lor de comisari ai Gărzii Financiare – Secţia Bucureşti, să nu sesizeze organele de urmărire penală cu privire la infracţiunile constatate la un control financiar făcut la societatea denunţătorului, să aplice amenzi contravenţionale cât mai blânde şi să-i comunice denunţătorului identitatea persoanei care a sesizat abaterile societăţii controlate”, precizează comunicatul.

Cei doi comisari ai Gărzii Financiare Bucureşti au fost reținuți.

Tribunalul Bucureşti a dispus, miercuri, arestarea preventivă a angajaţilor Gărzii Financiare pentru 29 de zile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.