Comisia Macovei şi băieţii deştepţi din ARD

Din strategia ARD de încântare a electoratului a făcut parte şi acţiunea de căutare a candidaţilor la dosare. Pentru ca operaţiunea să aibă o oarecare doză de credibilitate, preşedintele ARD, Traian Băsescu, a desemnat-o pe mereu încruntata Monica Macovei să facă verificările. Doamna Macovei a răsfoit dosarele, a întocmit o listă cu persoanele care nu merită să primească statutul de candidat, câţiva s-au supărat şi au început să ţipe că sunt nedreptăţiţi, iar lumea a auzit că la ARD se face ordine. Însă, până la urmă, indiferent de verdictul comisiei Macovei, au ajuns pe liste toţi cei care şi-au dorit neapărat acest lucru.

Într-un comunicat de presă, Comisia de Etică a ARD arăta că „evaluarea candidaturilor s-a făcut pe baza informaţiilor transmise de candidaţi şi prin verificări la Registrul Comerţului, pe site-urile oficiale de licitaţii şi ale instituţiilor publice care au contracte publice, pe baza comunicărilor oficiale şi documentelor aflate pe paginile de internet ale Agenţiei de Integritate, ale parchetelor şi în baza de date a Portalului instanţelor de judecată”. Însă astfel de verificări nu sunt relevante în măsură foarte mare, pentru că genţile în care sunt îndesaţi banii din comisioanele pentru diferite lucrări din fonduri publice nu sunt trecute în acte. Apoi, se ştie că ANI şi Parchetele au avut grijă să nu-i deranjeze pe băieţii deştepţi din PDL şi pe sponsorii generoşi ai partidului.

ARD a avut o comisie care a mimat că vrea să afle cât de corecţi sunt candidaţii alianţei. Însă, la fel ca frumuseţea, corectitudinea este trecătoare. Mai ales atunci când ajungi parlamentar şi ai posibilitatea ca direct sau prin intermediari să intri în afaceri cu statul. Dacă ar fi vrut să vină cu o ofertă electorală mai bună, ARD ar fi trebuit să înfiinţeze o comisie care să vadă cât de deştepţi sunt într-un domeniu sau altul candidaţii pentru alegerile din 9 decembrie. Deştepţi, nu băieţi deştepţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 761 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.