Compresă uitată în abdomen: Medicul are iar pacienți pe mână

instrumente

Medicul anchetat după ce ar fi uitat o compresă în abdomenul unei paciente care a făcut septicemie şi a murit a contestat măsura preventivă şi restricţiile impuse iar instanţa a decis, joi, că poate da consultaţii, dar nu poate opera.

„Soluţia pe scurt: admite contestaţia formulată de către contestatorul inculpat Gogescu Gabriel împotriva încheierii pronunţate în data de 10.06.2024 (…). Desfiinţează în parte încheierea penală contestată şi rejudecând, modifică obligaţia instituită în sarcina inculpatului (…) în sensul că dă posibilitatea acestuia să desfăşoare consultaţii în calitate de medic în clinica privată Gral Medical, menţinând interdicţia în privinţa desfăşurării activităţii de chirurgie. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii penale contestate”, se arată în decizia de joi a Tribunalului Dâmboviţa.

În urmă cu trei zile, Judecătoria Târgovişte a decis înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar şi a impus mai multe obligaţii, printre care şi restricţia de a profesa.

IPJ Dâmboviţa a anunţat luna trecută că poliţiştii au efectuat percheziţii la o unitate medicală din Bucureşti şi la domiciliul unui medic de 69 de ani din Voluntari, în cadrul unei anchete care îl vizează pe un doctor care a operat o femeie din localitatea Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la septicemie şi decesul femeii. IPJ Dâmboviţa anunţa, la acel moment, că medicul este cercetat pentru ucidere din culpă.

„Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, la data de 5 decembrie 2022, bănuitul, în timp ce ar fi efectuat o intervenţie chirurgicală în zona abdomenului, ar fi uitat o compresă care ar fi condus la dezvoltarea unei septicemii şi, ulterior, la decesul pacientei, o femeie de 73 de ani, din Dragomireşti”, mai anunţa, la acel moment, IPJ Dâmboviţa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. -o fi fost ambalaju de la schwaorma
  (adica lipia)
  compresele parca sint sterile,trebuie…
  -i-au bagat furtune/furtunuri/furtuni de dren?
  AM INCHEIAT DISCUTIA!

 2. bai fratilor in ce tara traim,ce justitie avem? Ce gunoaie ne conduc?Chiar nu ne intrebam?

 3. Întreb doar:
  – Justiția din Romania e in zodia racului pentru totdeauna?
  De ce? Pentru că, la un pas în față sau, după o hotărâre judecătorească definitivă definitivă, fac cel puțin 10 înapoi, adică, hotărâri incredibil de aiurite care avantajează total infractorii vizibili și demonstrați infractori!

 4. Părere@ cadii on se operează pe sistemă militară unde doctorii sunt mai atenți la pacient decât la buzunarele lui și nu lucrează-n șapte locuri și de unul singur sau cu două asistente ca-n cazul de față.Asta-i ca-n bancul cu bolnavul în care și-a uitat doftoryul umbrela.Din câte știu, compresele astea se numără exact pentru cazuri de-astea.Bagi doișpe, scoți doișpe.Asistentul de operație trebuie sa fie atent la „amănuntele” astea precis pentru cazuri că cel de față.Nu e doar vina doctorului aici.

 5. „În adevăr, beneficiile revin medicului, în timp ce pacientul își asumă riscurile”. Harris Coulter (Divided Legacy Vol 3)

 6. @ Prostăkel Gudurău

  Doctorul este responsabilul principal, EL face și supervizează operația.
  E plină Valahaia de mioritici ca tine, spălați pe creier, care se întreabă de ce nu le evoluează țara !

 7. I-a murit o pacienta, dar o fi salvat cine stie cate sute. Acum toata lumea e multumita: am mai pierdut un doctor chirurg.
  Si sa fim corecti: in acest caz nu este doar responsabilitatea doctorului. Doar doctorul trebuie sa numere toate tampoanele, bisturiele, acele, pensele , clemele, foafecele si alte scule folosite la o operatie?

 8. Cică Vlad Pascu va fi judecat pentru uciderea din culpa nu pentru omor calificat! Mi se pare normal dun moment ce drogații pietoni circulau pe banda dreapta și Pascu nu i-a văzut! Părinților criminali,mai dățile o palmă odraslelor drogate!

 9. Pietonii nu erau drogati si circulau pe acostamentul din dreapta drumului, dupa cum s-a vazut si din filmare. Ptr justitia de la Mangalita, faptul ca jig0dia era la volan drogat si beat se pare ca nu conteaza, la fel ca si ptr ret@rdatul de la @13:14.
  Un accident mortal comis de un sofer beat si drogat, nu poate fi considerat doar accident din culpa. Doar ptr t@mpiti o fi din culpa. Tu daca ai avea un cutit in mana si drogat fiind omori pe cineva, inseamna ca ai comis un omor din culpa? La fel a avut beizadeaua drogata un volan in mana.

 10. In chirurgie exista o asistenta care are ca sarcina numararea compreselor! Doctorul opereaza, nu face socoteli. Cine nu stie cum se lucreaza sa nu-si dea cu presupusul.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.