Comvex, afaceri de succes

Operatorul portuar Comvex Constanţa a încheiat primele şase luni ale anului cu un profit net de 103,8 milioane de lei, cu 100,7% mai mult decât în perioada similară din 2022, conform raportului financiar semestrial publicat pe portalul Bursei de Valori București.

Cheltuielile au atins 113,1 milioane de lei, în urcare cu 16%, iar veniturile au ajuns la 234,6 milioane de lei, în creştere cu 48% faţă de S1/2022 pe fondul contextului geopolitic trasat de războiul ruso-ucrainean, scriu reprezentanţii Comvex.

În acest cadru, rezultatele financiare ale societății au reflectat contextul creșterii cererii pentru serviciile de operare portuară care au generat încă din anul 2022 creșteri ale tarifelor practicate în portul Constanța.

În același timp, în primul semestru al anului 2023 s-a menținut contextul creat în a doua parte a anului 2022. Un factor cert în această evoluție este legat de dispariția fluxurilor de bauxită prin Terminalul Comvex, pe fondul închiderii unităților de producție de aluminiu din România, precum și cel legat de scăderi semnificative a cantităților de marfă manipulate pentru combinatul siderurgic de la Galați.

Nici unul dintre parametrii analizați de Societate nu sunt, totuși, de natură să afecteze în vreun fel lichiditatea generală a Societății, mai ales pe fondul câștigării și recâștigării unor fluxuri noi de marfă în hinterlandul extins al Portului Constanța.

Marea majoritate a cheltuielilor de capital efectuate au fost înregistrate în legătură cu proiectul de investiții „Sporirea capacității de descărcare a cerealelor din barje”, achiziția de echipamente si utilaje noi, precum, și modernizarea echipamentelor existente. Proiectul „Sporirea capacității de descărcare a cerealelor din barje” constă în construirea unui nou sistem de descărcare a barjelor, care va crește capacitatea zilnică de recepție cu aproximativ 3.000 mt, în scopul de a oferi cel mai înalt nivel de servicii de manipulare și depozitare a cerealelor și oferindu-le, în același timp, clienților, oportunitatea de a crește debitele de mărfuri tranzitate prin Terminalul Comvex.

Valoarea investiției este de aproximativ 2 milioane de euro și a fost finanțată prin suplimentarea creditului bancar obținut pentru dezvoltarea Terminalului de Cereale de la cele două bănci finanțatoare, respectiv Eximbank și Raiffeisen Bank.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4299 Articole
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.