Concedieri la Libertatea. Vezi ce se întâmplă acum

Știrea că jurnalistul Cătălin Tolontan a fost concediat și de la Libertatea a făcut astăzi înconjurul redacțiilor și nu numai. După ce a devenit publică, jurnaliștii de la Libertatea au scris pe site propria lor variantă:

Printre primii concediați, miercuri, 6 decembrie, au fost Iulia Roșu, redactor-șef adjunct, Cătălin Tolontan, coordonator editorial, și Camelia Stan, editor la ediția tipărită a ziarului. „20% dintre jurnaliști vor fi concediați”, i-a comunicat Dan Puica, CEO Ringier România, redactorului-șef al Libertatea, Dan Duca.

În momentul concedierii, Iulia Roșu l-a întrebat pe Dan Puica, CEO România, dacă „știi în ce constă munca mea?”. Directorul general i-a răspuns că „nu”, conform redactorului-șef adjunct.

Pe 28 august 2023, redacțiile Gazeta Sporturilor și Libertatea au dus la sediul Ringier de la Zürich un apel intern prin care au solicitat stoparea presiunilor împotriva independenței jurnalistice. Au fost prezentate probe, e-mailuri și mărturii, despre mai multe imixtiuni.  Printre acestea: felul în care ni s-a solicitat să arătăm articole în avans și să fondăm o organizație de lobby pentru industria de pariuri, similară cu cea pe care o publicație deținută majoritar de Ringier o are în Bulgaria.

Citeste articolul integral pe libertatea.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. Blestemele urmașilor celor împușcați de colonelul de securitate tatăl !…La otopeni în decembrie ’89…

 2. „-știi în ce constă munca mea?
  -nu”

  -un raspuns diplomatic,desigur:
  in alta parte era una, Morsu
  care (ne cerem scuze,evitati sa mai cititi in continuare)
  Editat LA TOTI!

 3. Normal că nu știa ce meserie au traficanții ăștia de ură.
  Îți dai seama, a minți e o meserie!

 4. Lui Cătălin Tolontan: fi transparent și spune-ne cât ți-a băgat în tolbă moșu Ringier România ? Se zvonește suma de 150 mii euro să-ți astupe gura…

 5. Asa multi bani se castiga daca minti in presa ? „Sa nu lasam adevarul sa ne strice noua o stire” !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.