Concert anulat în ultimul moment. ”Raluca Turcan să rezolve!”

Artiștii anunțaseră greva, dar conducerea Filarmonicii n-a ținut cont de acest aspect. Spectatorii s-au revoltat din pricina anunțului făcut chiar înainte de începerea spectacolului de la Filarmonicade Stat Sibiu.

Stimați spectatori, din cauza grevei în care se află o parte din colegii noștri din orchestră, concertul din această seară nu va putea avea loc”, au fost primele cuvinte care au stârnit revoltă printre spectatori.

„Unii dintre colegii noștri vor distribui flyere cu privire la modalitățile de rambursare a prețului biletelor. Regretăm această situație nefericită”, a mai fost transmis înspre sala care a reacționat cu ușoare huiduieli, mesaje de genul „rușine”.

”Sunt abonat de 20 de ani la spectacolele Filarmonicii, așa ceva nu s-a mai întâmplat”

”Cine să rezolve? Consiliul Județean, Ministerul Culturii, că și așa Raluca Turcan este ministru! Să rezolve, dar nu distrugând un act cultural”, a reacționat un spectator, citat de Turnul Sfatului.

În cursul zilei de joi, Sindicatul Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu a anunțat grevă de avertisment pentru intervalul orar 18:30 – 20:30.

În aceeași zi, conducerea Filarmonicii a anunțat că „se așteaptă ca toți artiștii instrumentiști să își onoreze datoria față de spectatori” și a invitat „publicul meloman” la Sala Thalia, pentru spectacolul programat la ora 19:00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

 1. „Revolta printre spectatori”, de ce?
  Ar trebui ca spectatorii, indolenti și obedienti,sa fie alături de artiști, să-i sprijine în demersul lor și sa fie revoltați pe lichelele astea din guvern și de la Cotroceni!

 2. nu mai e bani pentru cultura si filarmonici, au in schimb pentru cumparat de armament si BMW-uri la militie

 3. ”Sunt abonat de 20 de ani la spectacolele Filarmonicii, așa ceva nu s-a mai întâmplat”

  -despre asta e vorba,
  restu e UMPLUTURA!

 4. Astia din Sibiu isi permit multe de cand au un Rege si un presedinte ridicat dintre ei (care o fi mai mare,Cioaba sau Sasul?). Te duci la Filarmonica si incepi sa huidui ciobaneste in timp ce la spectacolele manelistilor aplauzi indelung stand in picioare.

 5. Solutia este privatizarea, sau recalificarea. Trebuie aplicat principiul cererii si ofertei, spectatorul plateste pt ce primeste in schimb, iar furnizorul este astfel responsabilizat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.