Concert extraordinar de 1 Decembrie. Intrarea este liberă

Un concert extraordinar va avea loc la Opera Naţională Bucureşti (ONB), pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, în program figurând arii, lied-uri şi duete din creaţia românească.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de ONB, concertul, organizat cu sprijinul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, va avea două părţi, cu pauză.

Organizatorii spun că evenimentul va fi „o punte între generaţii”. Solişti ai Operei Naţionale Bucureşti vor interpreta arii, lied-uri şi duete din creaţia românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”, acompaniaţi la pian de către Luminiţa Berariu şi Bogdana Grecova.

În program se regăsesc lucrări cunoscute precum „Somnoroase păsărele” şi „Ce te legeni, codrule” de N. Bretan, „De ce nu-mi vii” de G. Dima, „Când treci, bade, pe la noi” de A. Stoia, „Cântecul fluieraşului” de G. Stephănescu, „Doina Stăncuţei” de T. Brediceanu, „Balada” de C. Porumbescu şi multe altele. Regia spectacolului este semnată de Alexandru Nagy.

Concertul va începe la ora 18,30. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

4 Comentarii

  1. @Marele Urs
    -ce rau esti…sa stii ca te poti duce oricind la teatru lui maya mortgherschtern
    imprashtie invitatii gratis!

  2. De concerte ne arde nouă acum?…oricum e zi de post!…auzi ,..”somnoroase păsărele!”…numai la păsărici va duce mintea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.