Concluziile discuțiilor. Ce a obținut OMV de la premierul Ciolacu

Întrevederea premierului cu  delegația OMV Petrom s-a încheiat. S-a discutat despre perspectivele proiectului exploatare a gazelor din Marea Neagră. Guvernul României nu modifică Legea Offshore și nici nu reduce taxa de solidaritate.

Potrivit unui comunicat transmis de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a arătat că statul român susține cu toată determinarea acest proiect strategic în care OMV Petrom este asociată cu compania de stat Romgaz, proiect care va aduce țării noastre independența energetică. “Este cel mai important proiect energetic, o investiție de circa 4 miliarde de euro, care ne va pune în situația de a deveni un actor energetic la nivel european, exploatând rezerve estimate la minimum 100 de miliarde de metri cubi de gaze – cât tot consumul României pe aproape 10 ani”, a afirmat Ciolacu.
Șeful Executivului și-a manifestat speranța că atitudinea premierului austriac, Karl Nehammer, de a continua să se opună complet nejustificat aderării României la Schengen, nu va afecta imaginea OMV Petrom în România, susținând că o asemenea situație ar fi de nedorit pentru ambele părți. “Vom continua să sprijinim proiectul Neptun Deep și să mergem înainte pe baza actualei forme a legii offshore, așa cum România va continua să-și susțină argumentele privind aderarea la spațiul Schengen inclusiv în instanțele europene, dacă Austria nu își schimbă poziția”, a precizat premierul Ciolacu.

Reamintim că Marcel Ciolacu a avut luni o întrevedere cu o delegație a OMV Petrom condusă de Alfred Stern, CEO al grupului OMV. La discuţii, au mai participat președintele PNL, Nicolae-Ionel Ciucă, vicepremierul Marian Neacșu și președintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Alexandru Petrescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10

34 de Comentarii

 1. Ceva nu functioneaza, e ceva ascuns de ochii cetatenilor! E neinteresanta concluzia verbala a partilor, faptele si actiunile care urmeaza sunt produsul faptelor si intelegerilor de azi.

 2. Da la secret de stat ce s-a pus ? Cred ca „discutiile”n-au fost secretizate precum costurile hoinarelilor lui Wewrmer johAnnuSS….

 3. „a transmis delegației OMV că speră ca atitudinea premierului austriac…să nu va efecteze „imaginea OMV Petrom în România”

  asta este o amenintare pe fata…asta inseamna ca pot fi repercursiuni asupra omv. recunoasc cei implicati, sub juramint in instanta, ca privatizarea Petrom s-a facut prin dare de mita de catre austrieci?

 4. se pare ca Austria a lasat Ungaria cu ochii-n soare…

  e doar inceputul. nu e vorba de a vrea raul cuiva, ci e vorba de a pune lucrurile pe fagasul normal. s-apoi este omeneste sa-l ajuti pe cel in nevoie cind ai ceva ce-ti prisoseste.

  hotiile si smcheriile din intelegeri ascunse vederii vor genera doar probleme. mai mult bun simt si modestie nu ar strica. lucrurile se rezolva foarte repede si elegant cind lumea isi asuma adevarul ca stare unica de manifestare.

 5. marea putere petroliera autria…
  vinzare de tzara…asta a fost …tradatorii morfolesc printre implanturi lovelele
  dezmostenitzii dau doar marunt din gura..iar cei de la putere acum…spera la ppc
  ppc=poate pica ceva…si pentru ei
  mi-e sila de tradatori

 6. “Vom continua să sprijinim proiectul Neptun Deep și să mergem înainte pe baza actualei forme a legii offshore, așa cum România va continua să-și susțină argumentele privind aderarea la spațiul Schengen inclusiv în instanțele europene, dacă Austria nu își schimbă poziția”
  Sa intelegem ca daca Austria isi schimba pozitia fata de aderarea Romaniei la schengen se modifica legea dupa cum vrea omv-ul.Mari nenorociti.Dam iar totul pe degeaba.

 7. Bineee…Austriecii au avut un comportament jegos în toată istoria lor.Sa nu ne asteptam vreodată la ceva bun de la austrieci.

 8. Nu este vorba de comportamentul jegos al austriecilor,ci de cel al lui Ciolacu si al tuturor tradatorilor de tara care calaresc astazi Romania.

 9. ia 78% din profitul celor care exploateaza perimetrele lor. Noi nu putem invata nimic?
  De ce nu se dezbate privatizarea Petrom, privatizare cu muuulte hibe?
  Daca ereau polonezii in situatia noastra, ii haleau pe carnatari la micul dejun! Noi, mioritici.

 10. avem, ca tara, o mare problema cu iohannis! sacrifica interesele Romaniei pentru satisfacerea celor personale. cu siguranta, in baza unor legi bine facute de catre parlamentari onesti, azi ar fi putut fi judecat pentru tradare!

 11. Intrebare :Ce a obținut OMV de la premierul Ciolacu?
  Raspuns: OMV a obtinut desfiintarea pensiilor speciale!
  Garantat Ciolacu!

 12. Bună seara!
  Austria are comportament cu iz imperialist de dominatie si exploatare a tarilor conduse de trădători si/sau proști.
  La noi sint destui in pnl si psd.
  Solutia radicala e rascumpararea Petromului cu plata corespunzatoare.
  Să ne mai luam ceva inapoi din țara noastră,dar cine sa o facă?
  Deocamdată nu putem;IOHANIS si unii din pnl sunt trădători,Ciolacu nu are forță si curaj,Psd are si el trădători.
  Alianta Răului, adică pnl si psd
  nu au curaj si patriotism pentru a actiona in forța pentru renationalizarea PETROM!

 13. Si la guvern si la presedinte aceiasi atitudine nedemna ploconeala-milogeala afisata de unii care s-au intora cu sepcute rosii si contracte de armament depasit si la mana a doua.
  Cine i-a votat pe milogi sa-si asume consecintele.

 14. Ar trebui adus aminte rromanilor, cine a fortat introducerea acestei prevederi in legea offshore, care protejeaza interesele tzarii… ma rog, acum colonie, unul care a fost condamnat pe „ascendent moral” pentru un „prejudiciu” de 100k. Interesant cum unii sunt uitati si tradati de partid, iar sapatorii se aseaza acum la masa sa vanda resursele tzarii. Nu uitati sa mergeti la vot, si sa votati la fel, ca aveti memoria mai scurta decat a unui peste de acvariu

 15. Vedeti sa nu fie altfel:a adica Ciolacu and comp sa dea tot gazul la omv si Austria sa se opuna in continuare, iar Romania sa intre in Schengen la pastele cailor. Nu cred ca omvul a venit degeaba la discutii, ce-au discutat acolo la masa daca Ciolacu i-a zis ca nu modifica legea offshore? Oricum la aderarea Romaniei la Schengen se vor opune cu randul Olanda, Austria etc in functie de interesele fiecareia astfel incat Romania sa nu fie primita in Schengen niciodata. Cu asemenea conducatori gen Iohanis, Ciolacu, Ciuca ma mir ca mai existam ca tara.

 16. Las ca revine ioha de la nuiorc cu domna profa si face el dreptate pen omeve cum o facut si pen svaighofar.se rezolva cum vrea fritzul.

 17. @ochi ager:ai uitat o tara ,se reformuleaza fraza ta:”Oricum la aderarea Romaniei la Schengen se vor opune cu randul Olanda, Austria si Ungaria,in cazul in care primele doua accepta…etc

 18. Cand revine turistul national cu avionul de lux, se schimba calimera si austriecii primesc tot ce le doreste inima! Si Ciolanu ramine cu ochii-n soare si promisiuni!!!!!

 19. ACTIONARII PRINCIPALI AI OMW SUNT(niste criminali romani) CEI CARE L-AU UCIS PE MARIN CEAUSESCU LA VIENA IN 1989 SI AU INCASAT CEEA CE AVEA ROMANIA DE RECUPERAT DIN CREANTELE EXTERNE REALIZATE DIN COMERTUL EXTERN AL TARII…..

 20. Austriecii ar trebui dati afara cu picioare in fund.Cand a fost Austria producatoare de petrol/gaz? Ar trebui expulzat si raifaissen bank.Porcul austriac este ingrasat de Romania.

 21. Dacă piața de energie, așadar și de gaze, este liberalizată ce însemnătate are dacă dau 1 leu KWh pe gaz din subsolul patriei sau to 1 leu KWh pe gaz din Azerbaidjan (de fapt tot din Rusia)?
  Resursele minerale, bogățiile subsolului, sînt ale românilor ce, după Constituție, nu se pot înstrăina doar concesiona. Așadar despre ce naționalizare tot mințiți din moment ce aceste bogațiile sînt date spre exploatare, pe perioade determinate, printr-o agenție de stat, ANRM?
  Nu vedeți că iar ne mint, ne îmbrobodesc?

 22. La cacialma: esenta concluziei este (citez): „Vom continua să sprijinim … și să mergem înainte pe baza actualei forme a legii offshore … dacă Austria nu își schimbă poziția” privitoare la accesul Romaniei in Schengen. Cacalacu asta spune: cand Austria renunta la boicot, noi o sa-i dam OMV-ului tot gazul sa-l vanda cui vrea. Mai rau nici ca se putea. Si asta se va intampla repede, inainte de alegerile de anul viitor. Succes notabil al diplomatiei Romanesti: gaze contra Schengen; pana acuma pierdeam 2 miliarde € pe Schengen, de-acuma vom pierde 4 pe gaz!
  DoiKt PSDist de Buzau!

 23. ‘ Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale.’ , Caragiale forever !

 24. veto la tot ce se voteaza, asta sa fie atitudinea romaniei. Treaba cu granite cade Croatia a facut parte din extindere. Om avea noi multi „bronzati” dar romani sint cu mult mai multi. Nu se poate ca din cauza unei etnii sa sufere toti romanii

 25. buna ziua!
  „Șeful Executivului și-a manifestat speranța că atitudinea premierului austriac, Karl Nehammer, de a continua să se opună complet nejustificat aderării României la Schengen, nu va afecta imaginea OMV Petrom în România, susținând că o asemenea situație ar fi de nedorit pentru ambele părți”.
  Ce imagine are OMV in Romania ca sa mai fie afectata? E imaginea jefuitorului,a banditului! Pai eu NU i-as fi primit la discutii? Ce colaborare? Cu o firma pe care amu facut-o mare tradatorii Nastase si Basescu?
  ” “Este cel mai important proiect energetic, o investiție de circa 4 miliarde de euro, care ne va pune în situația de a deveni un actor energetic la nivel european, exploatând rezerve estimate la minimum 100 de miliarde de metri cubi de gaze – cât tot consumul României pe aproape 10 ani”, a afirmat Ciolacu.
  Marcele tu o faci pe prostul? Sau?
  Singura actiune corecta si eficienta este RENATIONALIZAREA celor concesionate catre OMV!
  Si afara cu OMV si nu numai! Voi PNL cu Iohannis Tradator,V.Popecu Hot,Ciuca,etc nu sunteti in stare de nimic bun pt tara!
  PSD cu Ciolacu si ai lui nu au curaj! Alianta PSD-PNL este sub ascultarea americanilor si a UE care ne desconsidera si ne umileste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.