Condamnare. Bebeluş, băgat în cuptor de Hamas. ”Au adăugat sare?”

O femeie în vârstă de 37 de ani a fost condamnată miercuri, la Paris, la zece luni de închisoare cu suspendare pentru „apologia terorismului”, după ce a apărut într-un video postat online în care a ironizat modul în care un bebeluș israelian a fost ucis de teroriștii Hamas în atacul din 7 octombrie, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

În respectivul video, publicat la începutul lunii noiembrie pe contul său de Instagram, Warda A., „a avut o atitudine favorabilă” asupra „evenimentelor cu caracter terorist” şi a autorilor acestora, a apreciat instanţa. „Vom face, evident, recurs”, a reacţionat avocatul inculpatei, Ilyacine Maallaoui.

În postarea video, femeia a comentat o informaţie prezentată de un salvator israelian, potrivit căreia un bebeluş ar fi fost introdus într-un cuptor de membrii Hamas în timpul atacului sângeros din 7 octombrie. Această informaţie nu a fost confirmată de autorităţile israeliene.

„De fiecare dată când dau peste povestea bebeluşului care a fost băgat în cuptor, mă întreb dacă ei au adăugat sare, piper (…), cimbru?”, le-a spus femeia în video celor circa 9.000 de urmăritori ai săi.

În timpul procesului, ea a recunoscut că s-a exprimat cu „puţină ironie” şi că a fost „stângace”, dar a respins orice intenţie de „provocare”. Ea a explicat că nu crede că un bebeluş ar fi putut fi băgat într-un cuptor şi că a vrut doar să denunţe o „propagandă” şi o „manipulare mass-media”.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, inculpata va trebui să urmeze un „curs de cetăţenie” pentru a i se impregna „valorile Republicii”, a decis instanţa. Ea va trebui, de asemenea, să plătească 1.000 de euro despăgubiri şi 500 de euro cheltuieli de judecată fiecăreia dintre cele şase asociaţii de luptă împotriva rasismului şi a antisemitismului devenite părţi civile în proces.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

17 Comentarii

 1. Epidemia de URA care Orientul Mijlociu ar trebui degraba stopata altfel ….. va deveni Pandemie.

 2. In realitate parintii evvrei l-au ascuns in cuptor ca sa scape. Oricat ai fi de terorist nu pierzi timpu cand ai cutit si mitraliera. Evvreii au mai mintit cu fata aia ucisa si tasu spunea Yessss…si apoi a aparut fata. Daca lasi evvreu ti se urca in cap.

 3. Care sunt valorile Repubice franceze? Seamana cu procesele sumare bolsevice + plus reeducare. La Pitesti cu ea

 4. comentariul …acuzatei…n-a fost nimic mai mult decit prostie lipsa de educatie si ignoranta in general …ura este manifestare ce apare in urma unei experiente personale sau a manipularii media cum se intimpla la tv in sua si la .gidea …indoctrinare prin minciuni si jumatati de adevar…hamas a fost nasit de catre shin beth in 1983 securitatea israeliana sa divizeze oep a lui yasser arafat care era laica si crestina ….jidanii cxa si cia au manipulat grupuri mcare s-au crezut …prieteni sau aliati ai sua si israel…al quaida de care s-au folosit in afganistan …la fel ca nato cu …brigazile rosii…grup terorist de stinga in italia anilor 70

 5. Cine a difuzat fake-ul nu e pedepsit? Ca autoritatile nu au confirmat-o.

 6. In ce hal a ajuns planeta Pamant, singura deocamdata, populata de fiinte „inteligente”…
  Fara cuvinte… un bebelus e o minune, e minunea vietii, cum sa simti altceva decat revolta si ingrijorare..
  La puscarie, pe viata, cu asemenea specimene care NU sunt OAMENI….

 7. Iata cum prin autoritatile unui stat , pedepsind o ironie se atita ura interetnica .Ce ar fi sa ma condamne cineva pentru ca spun : Ythzac sia taiat preputul ? Stiindu-se ca medicii il taie ,nicidecum el.Iar faza cu copilul ” bagat in cuptor” este ca si aia de la buchea . Acum fac si eu o ironie . De ce nu au specificat in ce cuptor l-au bagat ? Cu lemne , electric , de aragaz sau cu microunde ?

 8. @ lili – Lilisor taica , tu nu ai citit articolul ? Numai titlul ?Asa-i fata tatii ce sa-ti mai obosesti neuronul….Vezi ca a plouat cu carnati si colaci prin curte la tine . Meri de-i aduna .Ce poate face propaganda si analfabetismul functional din oameni… Sau nu ai iesit inca de la ” Cinci cotetze sau colibe ” ?Tu esti aia cu ” crimele ” de la Bucha ?

 9. Ăluia/ăleia din sighii, cuib de plăvani: lili, cine o fi ea/el, a spus în esență ca despre COPII nu se glumește așa.

 10. Nu a bagat nimeni nici un copil in cuptor. Minciuni peste minciuni ca sa se autovictimizeze. Tocmai de aceea si ironia cu sarea si piperul. Insa conform politiei gandirii nu mai ai voie sa crezi adevarul. Jos Izraelul satanist!

 11. @ soimul patriei-soimuletz tot mititel ,tot ? Amu inteleg ca trupul ti-e subdezvoltat dar si capul ? Sau pentru tine gindesc altii ? Sunt de acord ca ” copiii sunt o minune” ( cacofonie intentionata) dar vad ca nu citesti ( sau nu gindesti) prea bine.Ori tu soimuletz esti Ion al lui maCiuca ?

 12. Au fost demascate toate „stirile” cu „bebelusi morti” ca fiind doar inventii. Dar pana cand rusii nu declasifica documentele de la Auschwitz, vom tot avea „stiri” deastea.

 13. Ce a ajuns si occidentul. mai rau ca uniunea sovietica. in loc sa-i aresteze pe aia care publica fakenewsuri se leaga de cei care spun adevaruri.
  Si in america e lafel: in loc sa-i aresteze pe criminali, i aresteaza pe ce-i ce-i denunta pe criminali. Niste state mafiote.

  Singura parte buna e ca natiunile astea vor disparea in douazeci de ani. Selectia naturala; cand ai Iqul asa de mic incat nu recunosti lupu, natura te elimina. Partea proasta e ca vor fi inlocuiti cu altii si mai prosti.

 14. „Valorile republicii”, o notiune laxa, neclara, cine stabileste ce valori sunt acelea? Care e instanta suprema intr-o republica?
  Ah, da, „poporul”…El „decide”. Asa cum, de exemplu, poporul roman a „decis” sa cumpere armament de miliarde, renuntand la urgente precum scoli, infrastructura sau spitale.
  In democratie, poporul care se presupune ca decide este informat de catre presa. Ergo, cine controleaza presa controleaza democratiile.
  E atat de simplu. Restul e can-can.

 15. Dar salvatorul ala israelian care a mintit grosolan cu scopul vadit de a incita la razbunare, nu a primit nimic? Pentru ca merita, din plin. Ridicoli, francezii, in tara carora se inregsitreaza cel mai aprig antisemitism. Sufla ca prostii in iaurt, dar lasa ciorba sa dea in clocot.

 16. Ochi pentru ochi,dinti pentru dinte.Religia superioara a bibilui cu ADEVARATA sa fata,CEA a satanismului sionist.Dumnezeu sa.i lumineze!

 17. Cine are putin creier ,poate sa isi dea seama ca povestea cu copilasul si cuptorul, este o minciuna si o provocare la ura din partea celor care au lansat aceasta stire.Nu poti condamna pe cineva atita timp cit respectiva persoana face o gluma ,pe seama unei alte glume,sau minciuni.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.