Condamnat pentru crimă la București, prins după 33 de ani

Un cetăţean srilankez de 52 de ani a fost depistat în localitatea Moers, Germania, în urma schimbului de informaţii realizat de Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – IGPR, cu Biroul Sirene Germania, condamnat pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor comise în anul 1991.

„În fapt, în decembrie 1991, bărbatul a ucis un cetăţean străin, după care l-a legat şi înfăşurat în covorul din locuinţa sa, situată în Bucureşti şi l-a transportat în cartierul Crângaşi, aruncându-l în Lacul Morii. Pentru fapta comisă, cel în cauză a fost condamnat la 19 ani de închisoare”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, joi.

La data de 14 octombrie 2013, Biroul Sirene România a introdus o semnalare în Sistemul de Informaţii Schengen pe numele bărbatului, cetăţean srilankez, solicitându-se arestarea acestuia în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare emis de către Tribunalul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

„În perioada 13 octombrie 2023 – 3 ianuarie 2024, întrucât au existat informaţii că persoana se află pe teritoriul Germaniei, Biroul Sirene România a efectuat schimb de date şi informaţii cu Biroul Sirene Germania, în vederea depistării celui în cauză”, arată sursa citată.

În prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru punerea în executare a mandatului european de arestare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

6 Comentarii

 1. Cică un colonel spp a fost jefuit de 500.000 de euro din borseta. Realizați cât câștigă „acoperiritii kgb” spp. De aia a câștigat Johannis alegerile in Romania! Feciorul mort în „ferma dracilor” a fost mic copil! Dumnezeu să-l ierte!

 2. Soros ar spune ca
  a eliminat o groaza de producatori de carbon
  si mancatori inutili,
  a supprimat de la baza(….) fenomenul…..

 3. diversitatea e un cadou care continuă să surprindă chiar și după 33 de ani. să vedeți după ce or să înceapă să vină afganii și sirienii.

 4. Precis ca asta nu-i vreun srilankez din Simileasca sau Ferentari?

 5. Cine știe în locul cui va petrece anii de studenție … ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.