Condamnat pentru omor, după un accident pe trecere

Accident microbuz școlar

Un tânăr din Aninoasa a fost condamnat vineri la 13 ani şi 10 luni de închisoare de o instanţă a Tribunalului Hunedoara, care l-a găsit vinovat de comiterea infracţiunii de omor, după ce, în decembrie 2022, acesta a lovit cu maşina şase copii pe o trecere de pietoni din Petroşani, unul dintre ei decedând ulterior din cauza rănilor suferite.

În plus, compania la care era asigurat şoferul va trebui să achite despăgubiri morale şi materiale victimelor şi spitalelor în care acestea au fost îngrijite, valoarea sumelor depăşind 695.000 de euro.

Potrivit soluţiei pe scurt, publicată pe portalul instanţelor de judecată, tânărul, care la data producerii faptei avea 19 ani, se face vinovat de comiterea infracţiunilor de omor, conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

Pedeapsa stabilită de instanţă poate fi contestată în apel într-un termen de 10 zile de la comunicare.

Şase copii cu vârstele cuprinse între 11 şi 14 ani au fost accidentaţi grav, în seara zilei de 21 decembrie 2022, pe o trecere de pietoni din municipiul Petroşani. Şoferul de 19 ani, din Aninoasa, ar fi urcat băut şi fără permis de conducere la volan, fugind apoi de la locul faptei.

Trei dintre copiii accidentaţi au fost transportaţi ulterior la un spital din Timişoara şi ceilalţi au rămas internaţi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, unul dintre ei, în vârstă de 11 ani, murind a doua zi, la Terapie Intensivă.

Şoferul a fost prins de poliţişti în oraşul Aninoasa, la scurt timp de la producerea accidentului.

Dosarul cauzei a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, care au finalizat urmărirea penală şi l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, în martie 2023, pe autorul accidentului de circulaţie. Rechizitoriul şi dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Hunedoara, spre competentă soluţionare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

3 Comentarii

  1. Deci accidentul s-a petrecut la sfărşitul lui decembrie 2022, iar procurorii au instrumentat dosarul şi l-au trimis în judecată în martie 2023, ceea ce e un termen rezonabil.
    După aceea, de ce a fost nevoie de 1 an ca să se judece cauza? Iar sentința nu este încă definitivă, putând fi contestată!!!
    De aia se plâng judecătorii că sunt sufocați de treabă: fiindcă nu sunt capabili să fie eficienți, amână, strămută, declină competența, dau sentințe care sunt contestate şi totul se prelungeşte până ies la pensie la 40 de ani şi vine altul care o ia de la capăt! Adică sunt proşti, incapabili şi indolenți.
    Justiția lu’ peşte!

  2. Dar Morega fost pdl-ist, circula de vreo 2 luni fără permis sau adeverință de e circulatie și continuă să circule, nimeni nu va se agata de acest infractor vizibil în actiuni pe continuitate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.