Condiţiile enumerate de Putin pentru pace în Ucraina!

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că va ordona o încetare imediată a focului de îndată ce Ucraina îşi va retrage trupele din cele patru regiuni anexate de Moscova în estul şi sudul ţării şi va renunţa la planurile de aderare la NATO, potrivit EFE şi Reuters, preluate de Agerpres.

„De îndată ce Kievul va anunţa că este pregătit pentru această decizie şi va iniţia o retragere reală a trupelor din aceste regiuni şi, de asemenea, va comunica în mod oficial renunţarea la planurile sale de a adera la NATO, va fi imediat emis din partea noastră un ordin de încetare a focului şi de începere a negocierilor”, a declarat Putin în timp ce se adresa conducerii Ministerului de Externe, un discurs transmis în direct de posturile de televiziune oficiale.

Rusia este pregătită să garanteze retragerea în siguranţă a unităţilor ucrainene pentru a face aceasta, a declarat Putin, prezentând ceea ce a spus că ar fi condiţiile prealabile ale Rusiei pentru începerea negocierilor de pace cu Ucraina.

Rusia, a spus Putin, ar fi gata pentru astfel de discuţii chiar „mâine” dacă trupele ucrainene se vor retrage din regiunile Zaporojie, Herson (sud), Doneţk şi Luhansk (est) şi dacă Ucraina va renunţa la planurile sale de a adera la NATO.

Dacă Ucraina ar fi de acord cu aceste condiţii, Putin a spus că Rusia va înceta focul şi va începe negocierile, potrivit Reuters.

Liderul de la Kremlin a făcut aceste declaraţii într-un discurs rostit la Ministerul rus de Externe, în ajunul summitului din Elveţia, unde peste 90 de ţări şi organizaţii vor discuta sâmbătă şi duminică despre o posibilă cale de a se ajunge la pace în Ucraina. Rusia nu a fost invitată şi spune că această reuniune este o pierdere de timp.

Rusia controlează aproape o cincime din teritoriul ucrainean în cel de-al treilea an de război, iar Ucraina spune că pacea se poate baza doar pe o retragere completă a forţelor ruse şi pe restabilirea integrităţii sale teritoriale.

În acelaşi discurs, Putin a declarat că actualul model de securitate globală al Occidentului a eşuat, iar acesta trebuie să găsească o modalitate să lucreze cu Rusia, potrivit Reuters.

Putin a afirmat că lumea a ajuns la punctul fără întoarcere din cauza a ceea ce el a spus că este eşecul „modelului occidental” de securitate globală, adăugând că este timpul să fie creat un sistem nou şi mai stabil în locul acestuia.

„În mod evident, asistăm la prăbuşirea sistemului de securitate euro-atlantic. Astăzi pur şi simplu nu mai există, trebuie să fie creat din nou, în esenţă”, a declarat Putin.

„Toate acestea ne cer ca împreună cu partenerii noştri, cu toate ţările interesate – şi sunt multe – să elaborăm propriile opţiuni pentru asigurarea securităţii în Eurasia, propunându-le apoi pentru o discuţie internaţională mai largă”, a spus el.

Putin a mai declarat că este timpul să fie discutat un nou sistem de securitate în Europa şi Eurasia, iar Rusia este deschisă la discuţii în acest sens cu toate părţile, inclusiv cu NATO.

„Este important să pornim de la faptul ca viitoarea arhitectură de securitate să fie deschisă tuturor ţărilor eurasiatice care doresc să ia parte la crearea acesteia. ‘Pentru toţi’ înseamnă şi ţările europene şi NATO, bineînţeles”, a indicat el.

„Trăim pe acelaşi continent. Indiferent ce se întâmplă, nu poţi schimba geografia, va trebui să coexistăm şi să lucrăm împreună într-un fel sau altul”, a afirmat preşedintele rus, citat de Reuters.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 29
Author

43 de Comentarii

 1. Normal, pace inseamna retragerea trupelor care ocupa ilegal si neprovocat teritoriul Federatiei Ruse. Exista unul care s-a gandit la altceva ?

 2. s-a trezit vasile . numara cocenii si nu prea mai stie citi sunt .intrebati germania daca nu cumva are alte planuri .

 3. da ce-i bobitza, nu-ti merge invazia de 3 zile „conform planului”? de ce nu poti sa cuceresti cele 4 regiuni pe care le revendici? hai ca vine si colapsul, din nou, ca URSS!

 4. #crudul adevar
  „Normal, pace inseamna retragerea trupelor care ocupa ilegal si neprovocat teritoriul Federatiei Ruse. Exista unul care s-a gandit la altceva ?” DA ! Eu. Si la plata de MULTE despagubiri de razboi catre Federatia Rusa.Atat de multe,incat sa-l usture pe Occidentul lacom si Satanist in kr,ca nici cu toata Cicatidrina din lume sa nu se mai poata vindeca.Daca nu le-au placut conditiile de dinainte de razboi,poate le va place acum cu inca una in plus: DESPAGUBIRI. Cum ? Cine ? Oh,daaaa,eram sa uit: EUROPA.Adica,aia care va sfarsi din nou si f… si cu banii luati.Acum are si experienta de acum 8 decenii … Deci … Insa,poate ii va deschide ochii Soso,dupa prima interpelare in Bordelul European.

 5. Atenție la nuanță care împiedică acțiunea, citez „ar putea fi pregătită să…”! Deci, nicio șansă de pace pentru că, nu garantează certitudine! Chiar daca se accepta condițiile impuse, tot nu se va opri fin alipire prin invadare până nu agata tot spațiul ukrainei de rusica.

 6. te duci in Viena
  vezi orasul ala:
  -cum l-au construit,CU CE?

  maxtor este pentru bombardarea bestiala a Vienei!

 7. Fostul ministru adjunct al Sănătății al Ucrainei a fost reținut în cazul exportului ilegal de organe umane pentru vânzarea ulterioară în interesul transplantologilor de culoare (ameloci desigur). Împreună cu el au fost reținuți 10 medici de la Institutul Inimii, Spitalul Clinic Central din Kiev și Spitalul Clinic Regional Volyn. Corpurile ucrainenilor trebuie să-și elaboreze pe deplin resursele. Mai întâi pe front, apoi, bucată cu bucată, pentru a-i ajuta pe albii din Occidentul liber să-și prelungească viața prețioasă.- poate redacția publică în sfârșit comentariul meu, sau le pute sloganul SLAVĂ PĂCII?

 8. Răniții credeau că sunt duși în Europa pentru tratament, dar s-a dovedit că păstrează organele. Potrivit parchetului, doar în ultimul an, 823 de soldați răniți din Forțele Armate ucrainene au dispărut de la frontiera UE. Nu a fost încă posibil să se stabilească câți au fost duși în Statele Unite. Alarmă- nu au primit bani pentru răniții dispăruți din UE.- atenție , parchetul e ocraineean care face acuzațiile, fără a mai socoti cazurile (încă) nedocumentate ! SLAVĂ PĂCII !

 9. …un om rational!…a expus singura solutie reala, fiabila…

 10. Incapatinarea si ambitia occidentului,ii va costa foarte scup pana la final.Si asa sint in faliment cu totii de cind s-au amestecat in problemele Ukrainei si a Rusiei.Daca Putin a avut pana acum suficienta rabdare si mult calm la toate magariile facute de occidentali ,nu cred sa continue la fel ,daca occidentul insista si continua sa livreze armament ,munitie de razboi ,trupe cu soldati mercenari, sau alte trupe cu soldati asa cum doreste francezul.Daca occidentul nu se va potolii ,sigur ne paste un razboi nuclear .Oamenii isi doresc pace si liniste ,isi doresc ca toate taberele sa se aseze la masa si sa discute in liniste despre pace si siguranta oamenilor.

 11. totul pana la bani!Au devenit si rusii mai cuminti,de cand le salta miliardele

 12. Eu sunt de acord.
  Dar nu poti sa ai numai cereri fara sa ti se ceara.
  Din cauza asta cred ca o mica parte din Crimeea trebuie sa o imparta cu fratii lor vitregi. Iar daca restul lor li se cuvine, atunci prin angajament Rusia trebuie sa dovedeasca prin dezarmare treptata ca nu vor mai ataca vreo tara vreodata si ca daca o va face o sa suporte toate rigorile Otan. In rest asta puteau cere și la Onu fara sa mai ucida tineri si sa compromita tor viitorul Rusiei.

 13. Asa cum mortul nu se mai intoarce de la groapa ,tot asa si Ucraina nu se va reintoarce intr-un fel sau altul in ghearele marelui sau vecin estic si nu va renunta la integrarea in Europa civilizata .

 14. Ca sa impui tu conditii de pace, trebuie sa castigi, iar Rusia a pierdut deja acest razboi, din toate punctele de vedere

  – A pierdut militar
  – A pierdut economic
  – A pierdut demografic
  – A pierdut social

  Mai are un singur picior de lut

 15. Putin este NAIV si isi raceste gura de pomana.
  Acest razboi este legat de LACOMIE.
  Senatorul american Lindsey Graham a avertizat că Statele Unite „nu își pot permite” să permită Rusiei să obțină victoria în conflictul din Ucraina, deoarece acest lucru ar însemna pierderea accesului direct la vastele resurse minerale ale țării.

  Într-un interviu acordat emisiunii „Face the Nation” de la CBS duminică, Graham a sugerat că „Ei (ucrainenii) stau pe un zăcământ de 10 până la 12 trilioane de dolari de minerale critice în Ucraina. Ar putea fi cea mai bogată țară din toată Europa”.

  Ati crezut ca razboiul este despre „valorile democratice”, care de fapt nu au existat niciodata, ale Ukrainei?
  Atunci chiar sunteti naivi..

  The War must go….

 16. Ce trebuie retinut e ca Mosca imperialista nu s-a schimbat. A stiut sa șteargă de pe fața pamantului popoare intregi, dar n-a putut să stearga mongolismul din inima cruzilor dai conducatori si din firea cruntului său popor. Cand unii, de-a lungul istoriei, credeau despre muscali că s-au potolit, reveneau si mai diabolici sa faca politică regională si chiar mondială. Fără scrupule, fara respect pentru ceva si fără empatie pentru cineva. Astazi sunt si mai periculoși decât au fost… Mai nocivi decât strămoșii lor mongoli, decat Hoarda Nepereche.

 17. Dupa cum observati, la fel de evident si de nediscutat cum ca nasul se afla pe fata, intre cei doi ochi, despre Crimeea nici nu a adus vorba (si bine a facut !), faptul ca e ruseasca si ca va fi in vecii vecilor fiind deja o axioma !

 18. ” Rumanii ” ce stiu ei , ce darzi sunt , ce rationali sunt – Cei mai viteji dintre traci .
  Putin este ” Raul ” Zderensky care a umilit ” Rumanii ” defiecare data este ” Nevinovatul ” el marioneta .
  ” Rumanii ” in loc sa isi vada de tara lor inglodata in datorii , pe marginea prapastiei – stiu tot .
  Imi este greata de acesti ” Patrioti „. Asa Intelighenta , nu mai intalnesti in tot Universul .
  Bravo popor Darz si curajos ,cu Ciuca si Ciolacul in Frunte – dirijati din umbra de marele Tradator Johanis .
  Criticati Rusia si pe Putin ca sunteti Geniile Carpatiilor .

 19. Tocmai a svut loc o absurditate nwmaivazuta: o conferinta de „pace” in care a fost doar o tabara participanta la razboi si care a afirmat ca trebuie sa lupte pana cand cealalta parte adica dusmanul va fi invins!! Banuiesc ca toate razboaiele se califica acum la definitia asta ca fiind lupte pentru pace!

 20. Sau trebuie ca Vladimir Vladimirovici sa va faca si un desen ? Nu stiu daca mai exista pe undeva, expus sau prin vreun sertar, creionul albastru al lui Stalin, ca sa pripepeti.

 21. Inca putintel si toti vitejii forumului care bat campii cu brio suflandu-i in dos lui Zdrelycoco-liniute si care au norocul sa nu fi depasit varsta de 65 de ani vor fi trimisi sa devina pamant de flori in Urcacania. Bafta la grabdnica inrolare. In orice caz, luati-va cat mai multi pampersi cu voi.

 22. Succesuri putinoase:
  Rusii stau la cozi imense ca sa cumpre Dollari. Dollarul a devenit rara avis. Atat de tare a devenit Rubla.

 23. Radu Humor, ce ai tras pe nas? Sau asa esti tu tot timpul defazat vis-a-vis de realitatea ce te inconjoara?

 24. @Întreb Și EU (sau CEDO) , rus imputit, eu v-am tot spus ca voi, rusii, sunteti o natie de alcoolici si dezaxati, sifilitici si fii de tarfe! Voi ati spus lumii intregi ca Gollum de la Kremlin nu se atinge de alcool. Pai tocmai e intr-o criza de delirium tremens piticul dezaxat si alcoolic de la Kremlin!

 25. Veste de ultimă oră: RUBLA SE PRĂBUȘEȘTE, după cum am anticipat eu, dar cu o întîrziere de aproape o luna fata de începutul lunii mai, data prezisă de mine.
  Rusia pierde.

 26. 19.00 ocrainian spălat pe creier, te du mătăluță la răzbel, au mare nevoie, conscripția pe acolo e cu cozi de voluntari(sic!), d-aia îi iau cu forța de pe străzi ! MARȘ AFARĂ cu nato și ue din ȚARĂ ! SLAVĂ PĂCII, spălaților pe creier !

 27. 19.00 mai aveți voie să publicați filmări cu cimitirele ENORME ale ocraineenilor? Dar cu alergatul piloților de fî-1666 pe străzi că poate iese vreun conducător, mecanic, de leopard sau abrams ,luptător de karate care-și așteaptă bomba sau racheta potrivită ? SLAVĂ PĂCII, piloților de paie !

 28. @gele,vezi că Maica Precista te vede de sus!Ai grijă ce măcăni !

 29. Eu nu pot posta nici un comentariu , dar apare unul la 16:55 care nu-mi aparține !
  Ce se întâmplă ?

 30. Putin a declarat ca Ordinea monopolara a NATO a dovedit ca nu poate asigura pacea. Si ca trebuie organizata o Conferinta la care sa participe toate cele 193 de tari membre ONU, inclusiv NATO. Ce inseamna asta? Inseamna ca Rusia vrea sa le propuna celor 193 de tari Interzicerea Blocutilor militare. Adica a NATO ca e singurul…Din cele 193 de tari circa 160 vor fi de acord, ca nu sunt membre NATO…Fara NATO, Ordinea mondoala va deveni multipolara. Fara Jandarm mondial.

 31. @Radu Humor/Dupa mintea ta, Maicii Precista ii plac curentul LGTB impus de Satan USA si crimele pe care le-au facut amerlocii in cei 230 de ani de la infiintarea lor ca stat si pana astazi in razboaiele duse de ei intr-o veselie. Sute de milioane de oameni nevinovati ucisi ca Satan USA sa stapaneasca astazi 156 de tari in care are 800 de baze militare sunt o mare placere pentru Maica Precista? Maicii Precistei ii plac la nebunie uciderea zecilor de mii de copii in Gaza de catre Israel cu ajutorul bombelor livrate intr-o veselie de Casa Alba? Deschideti mintea daca nu esti un propagandist platit de servicii sa afirmi ceeace afirmi pe aici.

 32. Domnule Putine, dumneata glumesti in mod sinistru ca intotdeauna. Adica sa se accepte capitularea dupa aproape 13 ani de lupte, distrugeri si jertfe din partea tarii atacate? Ce fel de logica este asta? Afi dumitale lobotomizat de scoala KGB-ista, dar in jurul dumitale sunt si oameni normali, care iti observa cu stupoare, desigur, deviatiile psihice. Desigur, nu esti singurul in cupola KGB-ista de lobotomizati visatori fanatici la refacerea imperiului cu picioarele de lut. Suntem convinsi ca veti folosi si armele nucleare, de care orice iubitor al vietii si civilizatiei ar sta departe. Dar totusi nu te putem lasa asa, oricat de turbat ti-ar fi materia sub forma de cenusa care iti tine loc de creier. Domnule Putine, oricum, pana la apocalipsa totala pe care o coci in teasta mutilata de suficienta prosteasca inoculata de KGB, va mai trebui sa omori cu aceeasi frenezie de nebun atat tineri rusi, cat si fratii pe care ii iubesti atat de mult incat ii vrei doar sub forma de cenusa radioactiva. Poate totusi pana atunci se va gasi si in Rusia asta bezmetica si autodestructiva un om, un singur om care sa faca justitie. Daca nu, suntem pregatiti sa te infruntam chiar daca vii ca un satrap cu fulgerele si traznetele nucleare. Te-ai dovedit din plin ca doar pentru asta ai fost programat de scoala KGB-ista. Altminteri ai fi ramas mai putin puternicul calaret de ursi, dar totusi, om.

 33. @Negro/Viteazule du-te chiar acum si lupta cu arma-n mana in Urcacania ca sa-i invingi pe rusi si nu mai freca menta indignarii demucratice pe forum. Pana una alta nu rusii s-au dus in Mexic s-au inceput un razboi impotriva Satan USA ci Satan USA s-a impins armatele sale din Nato la granita Rusiei deschizand front chiar in Urcacania dupa ce in 2014 amerlocii au dat Lovitura de Stat mascata sub asa zisa Revolutie Maidan.

 34. @gelu: ti-ai depasit demult norma la postari. Fa o pauza. Casieria doldora de ruble te asteapta.

 35. Doar imbecilii nu vad ca Rusia se apara de Expansiunea NATO….Rusia are doua variante. 1.Se supune si intra in NATO. Cum a facut Europa de Est. 2. Nu se supune si lupta cu arma in mana…Nu va faceti iluzii, China nu permite caderea Rusiei asa cum Rusia nu permite caderea Chinei…In plus, India, Turcia, Pakistan, Iran, etc…etc. vor si ele sa iasa de sub papucul amerloc…..NU este Putin teama voastra. Teama voastra e Ordinea multipolara prin care si Romania profunda va avea de castigat….Voi sunteti sklaveti amerloci care va aparati Ratia de Parizer cu Soia de la NATO.

 36. Gelu, vezi că te iau ăștia la mishteaux postând în numele meu și tu nu te prinzi … 😎
  Dealtfel cred că cineva postează și-n numele Ilenei Rollason ca să dezbine și să producă confuzie .

 37. Rusia a vrut să intre în NATO, dar n-a fost primită, la fel ca Turcia în UE , dar fiind niște membrii puternici nu le-a convenit sforarilor iudeo-masoni !
  Acum nu mai vor ele ….
  Și bine fac , că amândouă entitățile s-au dovedit fie criminale, precum NATO, fie de natură satanică birocrată, ambele concepute de aceleași minții diabolice !

 38. Si Romania doreste sa-i fie respectata de catre Ucraina integritatea sa teritoriala si sa inapoieze toate teritoriile furate prin rapt in timpul URSS din spatiul istorico-geografic al Romaniei, adica Bugeacul si Insula Serpilor, Bucovina si tinutul Herta. Ucraina are cea mai mare parte a teritoriului ei actual format din teritorii furate de la vecini: de la Rusia, Romania, Polonia, Ungaria, Slovacia si Republica Moldova.

 39. Rusia sa se dezarmeze si daca n-o face sa suporte rigorile OTAN ?! Invers nu merge ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.