Conferință umanitară. Macron. ”Lupta împotriva terorismului nu justifică sacrificarea civililor”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat vineri organizarea unei „conferinţe umanitare” pe 9 noiembrie la Paris şi a avertizat că „lupta împotriva terorismului nu justifică sacrificarea vieţilor civililor” în operaţiunile terestre şi bombardamentele desfăşurate de armata israeliană împotriva grupării islamiste Hamas în Fâşia Gaza, transmite AFP.

Conferinţa se va desfăşura în cadrul Forumului de la Paris pentru Pace, a precizat Macron. El a cerut un „armistiţiu umanitar, pentru că lupta împotriva terorismului nu justifică sacrificarea civililor”.

Prevăzut să se desfăşoare pe 10 şi 11 noiembrie, cu evenimente paralele pe 8 şi 9 noiembrie, acest forum, desfăşurat sub sloganul „Să construim împreună într-o lume a rivalităţii”, va reuni reprezentanţi ai statelor, organizaţiilor internaţionale, mediului de afaceri şi ONG-urilor.

„Lupta împotriva terorismului, asta nu înseamnă atacul nediscriminatoriu împotriva populaţiilor civile”, a subliniat Macron, care a îndemnat la „evitarea oricărei escaladări” în Orientul Mijlociu.

Liderul de la Elysee a reacţionat şi faţă de lovirea Institutului francez din Gaza într-un bombardament israelian şi a cerut explicaţii Israelului. Biroul agenţiei France Presse din Fâşia Gaza a fost de asemenea grav avariat de un atac aerian efectuat de armata israeliană.

În schimb, preşedintele francez a refuzat să comenteze declaraţiile liderul grupării libaneze pro-iraniene Hezbollah, Hassan Nasrallah, care a acuzat Statele Unite că sunt în „întregime responsabile” pentru războiul aflat în desfăşurare în Fâşia Gaza şi a estimat că „toate opţiunile sunt pe masă” şi că eventualitatea „unui război total este realistă”.

În timp ce armata israeliană desfăşoară de o săptămână o ofensivă terestră pentru anihilarea grupării Hamas, bombardamentele israeliene nu contenesc în enclava palestiniană după incursiunea din 7 octombrie a grupării islamiste în sudul Israelului, unde combatanţii Hamas au ucis atunci peste 1.400 de persoane.

Intensele bombardamente israeliene în zonele dens populate ale Fâşiei Gaza au provocat multe victime în rândul populaţiei civile, bilanţul actualizat vineri de Ministerul Sănătăţii din Gaza arătând 9.257 de morţi, dintre care 3.826 sunt copii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

9 Comentarii

 1. Am inteles că sambata in bucuresti se va organiza o manifestație de susținere a jidanilor!…sunt curios câți politicieni rumâni se vor duce!…

 2. Ce-i, cocoșel? Ti-e frică, ă, să nu stai lângă Bibi pe banca acuzaților de crime de război, ă?

  Ai văzut tu că toată lumea „necivilizata” o ține cu „armata israeliană comite crime de război” și că „Israelul este stat terorist” și-ai zis că mai bine îți vezi de bătrânețe lângă baba ta, decât să ți-o furi ca prostu’ la „all-inclusive” pe viață.

 3. Mai umple si el un hotel,nu numai plosnitele
  Cu jumatate din populatia tanara de origine araba & africana,Franta are un viitor islamic stralucit

 4. Uite-asa o cotesc, pe rand, liderii europeni, dupa ce s-au dus sa-i linga tuhasul lui Bibi. Macroul, izgonit din Africa in suturi, s-a dus sa cerseasca resurse la kazahi si la uzbeci. Numai ca si aia sunt musulmani, deci trebuie sa cante aria umanitara.

 5. S-a dus bou și s-a-ntors vacă din Kazahstan și Uzbekistan, c-am urmărit.

  Ăia au zis: „nț! Nici nu vrem și nici nu te credem”

 6. Dilema tipica a presurilor globaliste. Unde sa faci plecaciuni mai intai….

 7. Dobitocul davosit a pus Franța pe pauză de cănd l-au ales bules franțujii din suburbii și acu iese de sub poalele neveste-sii cu noi anverguri universale.Nu s-a găsit nimeni din guvern să-i spună că-i penibil, așa că-i dă-nainte.Și dăi și luptă și luptă și dăi…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.