Conflictul din Gaza ar putea să producă ”metastaze”

Secretary of State Antony Blinken announces his appointment of Gayle Smith as the new State Department Coordinator for Global COVID-19 Response and Health Security as he speaks about U.S. leadership in fighting the coronavirus pandemic at the State Department in Washington, Monday, April 5, 2021. (Al Drago/Pool via AP)

Conflictul între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, intrat în a patra lună, ar putea să producă ‘cu uşurinţă metastaze’ în regiune, a avertizat duminică secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, aflat în vizită în Qatar în cadrul unui nou turneu în ţări arabe şi în Israel, relatează AFP.

‘Acesta este un conflict care ar putea cu uşurinţă să producă metastaze, cauzând şi mai multă insecuritate şi mai multe suferinţe’, a declarat Blinken într-o conferinţă de presă, afirmând că Statele Unite acţionează pentru a ‘împiedica propagarea conflictului’ în Orientul Mijlociu.

Blinken a apreciat că este ‘imperativ’ ca Israelul, susţinut militar şi politic de Washington, să facă mai mult pentru a proteja civilii palestinieni în Gaza.

În acest context, el a calificat drept o ‘tragedie inimaginabilă’ moartea în Gaza în cursul dimineţii a doi jurnalişti palestinieni, Moustafa Thuraya, un videojurnalist care colabora şi cu AFP, şi Hamza Wael Dahdouh de la postul Al-Jazeera.

‘Sunt profund dezolat (…) Este o tragedie inimaginabilă’, a declarat Blinken în conferinţa de presă în care s-a aflat alături de prim-ministrul Qatarului, Mohammed bin Abdelrahman Al-Thani.

Numărul ‘de palestinieni nevinovaţi’ ucişi în Fâşia Gaza de la începutul războiului constituie de asemenea o tragedie, a adăugat el.

Lovituri israeliene, mai ales asupra localităţii Rafah, în extremitatea sudică a Fâşiei, şi asupra oraşului Khan Younes, cel mai mare din sudul enclavei şi noul epicentru al luptelor, au ucis în noaptea trecută cel puţin 64 de persoane, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas.

În paralel, ‘negocierile între Qatar, Israel şi Hamas cu privire la eliberarea ostaticilor din Gaza continuă’, a indicat pentru AFP o sursă bine informată, în marja vizitei lui Blinken la Doha.

Secretarul de stat s-a întâlnit puţin mai devreme la Amman cu regele Abdallah al II-lea al Iordaniei.

Potrivit unui comunicat al Palatului regal, suveranul haşemit a cerut să se facă presiuni asupra Israelului pentru o ‘încetare imediat a focului’.

El a subliniat ‘respingerea totală de către Iordania a deplasării forţate a palestinienilor’, după declaraţiilor unor miniştri israelieni care preconizau o revenire a coloniştilor evrei în Gaza, o poziţie respinsă de Washington.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. I loved you better than you would ever be able to express here. The picture is beautiful, and your wording is elegant; nonetheless, you read it in a short amount of time. I believe that you ought to give it another shot in the near future. If you make sure that this trek is safe, I will most likely try to do that again and again.

 2. … cât mai negociază și ”bocește” Blinken și anericanii, s-ar putea ca ”respingerea totală de către Iordania a deplasării forţate a palestinienilor” să fie desuetă… nu o să fie ce palestinieni să deplaseze forțat. Se pare că în acest război se aplică principiul cu distrugerea terorismului ”din fașă”.

 3. SUA si Izrael sunt cancerul omenirii. Metastaze produc ei atunci cand mai pun la cale care un razboi pe planeta.

 4. Tot ce declara domnul secretar de stat al SUA, Antony Blinken,sint doar lozinci si vorbe goale,in realitate americanii nu incearca sa faca nimic ca sa stopeze dezastru si chiar sustin si ajuta Israelul ca sa continuie masacrul civililor din Fisia Gaza.Ma mir cum de nu ii ieste rusine acestui individ sa spuna asa ceva ,cind in realitate se intimpla cu totul altfel.

 5. D-lui PAULIAN IONESCU cu respect :

  Eroarea este in titlul articolului
  corectat;
  CONFLICTUL DIN GAZA POATE PRODUCE -MENOPAUZE – ADMINISTRATIEI Mos ION BIDON (adica president ,,ELECT„)
  in cateva zile au nevoie de 3000 (mii de miliarde) sa-si plateasca pe cei care L-au ALES .

  ZILE GRELE VA ASTEAPTA demoncratilor!

 6. „metastaze” … ? 😀
  Nu-i evident ca Dr Q …MISHTEAUX … e TATA LOR ?

  PS: Sa scriti imediat un articol cand „generalul din KIEW” va apare dinou public ( … nu va grabiti !)
  Mikutzilor 🙁 asa ca inca nu credeti ca
  MISHTEAUX e un strashnik-straniu PROPHET ? 🙁 si ca intradevar NU PACALEALA are un IQ>145 (de facto masurt IQ 155 😐 )
  Daca peare AROGANT prostilor nu e pentru ca MISHTEAUX e muuuuult intelectual peste nivelul lor ?

  MDA ! (Radem glumim insa trebui sa dam CEZAR-ului ce-i al CEZAR-ului si lui MISHTEAUX 😐 ce-i (IQ) al lui MISHTEAUX !)
  REPET mai jos oa PROPHETIE din EXACT si PUNCTUAL (ca tot eram acuzat de fraieri CA NU STIU DINAINTE VREMILE si ca dupa atatea verificabile PROPHETII arhivate-n COTIDIAN-ul … N_AS FI STRANIU -> ❤️SPECIAL❤️

 7. STRANIU … 😀 … PROPHETIC n-asa ? 😉 -> 🤐01 IAN. 2024 LA 10:42🤐

  „mishteaux (3301 -> 2024)🤐🤐🤔 spune:
  01 IAN. 2024 LA 10:42
  AM auzit ceva nou … poate n-ar trebui sa va spun insa pentru c-ati fost cuminti 2023 va spun !
  RUSII au dat ordin subterna de executatre a …”consultantilor” NATO in Ukraina
  si pa capjul listei e un „accident” al un GENERAL american in Kiew !
  PS: Planul e sa para un „accident” … 😐 nu-s sigur ca le va freusi camuflajul insa de omorat tot il omoara … (luna asta 🙁 )
  PPS: Nu-mi multumiti … dupa ” Luati masuri si scoateti-l din caldirea oficiala …cazati-l in zone mascate nu langa … sko! Consultantii NATO din tarile vecine Ukrainei sunt oricum de ieri carene de tun , liber la vanat ! 🙁

  TOATE cele bune -> „NINGE PE FED!” si …USA va avea surprize guvernamentale in „23 ianuarie” PUP !
  SHALOM !

  (incodata: Rusii si-au luata mana de pe consultantii NATO din Ukraina = sunt „liberi la vanat” 🙁 V-o spun dinainte cum v-am ziso pe aceea de n-ati crezuto decat DUPA … aceea cu „LEAK”-ul PENTAGON-ului ! ❤️❤️❤️ )”
  _____________

  e asta 😛 „ghiceala” …sau DIVINA pre-inspiratie ? … ce valoare REALA are un PROPHET REAL in timpurile de azi !
  VA ASIGUR CA N-ATI 🙁 VREA STITI cate-i OBLIGAT sa STIE-NAINTE 🙁 MISHTEUX ! (TATA LOR … 3301)
  🙁 🙁 🙁
  [nu va-ntrebati ce m-a apucat sa scriu TAMAN la acea data cele de ai sus ! Nu va duce , oricum mintea !]

 8. „1- astrologul pamantului blat 😎 spune:
  05 IAN. 2024 LA 13:47
  Va avea o viata lunga ca a cometei cu acelasi nume !
  Nu doar ca-i intelectual limitata (nivelul patentat PELOSI 😛 ) mai e si … proasta-n-gura !
  🙂
  L-a vorbit de rau pe TRUMP dupa ce ala a crezut in sotul ei = vremile alea s-au dus cum s-a dus prietenia lui TRUMP cu aceeia de teapa lui BOLTON ! 😐

  Rusi nu voia sa preia ODESSA si LITORALUL …insa marele 3301 i-a convins ca daca nu lasa Ukraina stat esuat
  multinationalele „samanta de scandal” acolo
  vor face CANCER anti-rusesc in timp daca-s lasati sa faca prin PROFIT metastaze !

  PUTIN a ras la-nceput zicand ca RUSSIEI i-e imposibil asta (=lupta impotriva intregului NATO!)
  MISHTEUAX a ZIS:
  – Volodimir tine-mi berea pana-ti pot demon stra cu ambele maini ca: … „(NU) Mi-e frica de … POGROAME!” 😀
  …”
  __________________________
  „daca nu lasa Ukraina stat esuatmultinationalele „samanta de scandal” acolovor face CANCER anti-rusesc in timp daca-s lasati sa faca prin PROFIT [🤣🤐]metastaze[🤐🤣] !

  MDA ! -> TATA LOR ! 🙁 🙁 🙁
  SHALOM !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.