Congresul european al marilor mai mici

Numai întîmplarea a făcut ca marți să fiu obligat la  o alergătură printr-un București invadat de polițai tineri și drăguți prin mai toate intersecțiile, fluierînd disperați și încercînd să bage autoturismele în viteză cu rotația brațelor. Numai nu strigau: „Repede, repede, bagă mare că vin popularii europeni“. Seara, la jurnale de știri, s-a mers pe aceeași linie, așa că trompetele se străduiau să facă din Dîmbovița un fel de Sena sau de Potomac.

Președinți și prim-miniștri din 18 state europene sunt prezenți la București. Lista care începe cu Maia Sandu și se termină tot cu ea conține premieri din țări cam cît județele Vrancea și Vaslui. Plus Polonia și hulitul Nehamer. Și încă o țară. Asta era floarea Europei, cu Ursula în frunte și cu Roberta Mazzola, cele două cucoane milităroase ale continentului.

Ba, pe deasupra, marți seara, pe coperta evenimentului  popularilor europeni, a fost agățat și dosarul Tezaurului României rămas la ruși. Parcă am și auzit pe cineva  rostind promisiunea că Tezaurul se va întoarce în curînd, mai ales cu sprijinul țărilor europene prezente la București.

Luni seara, la postul PSD-PUSL (nici că am observat că partidul lui Voiculescu a mai pierdut un P mare!), adică la Antena 3,  Marcel Ciolacu ne asigura că vă „promit eu că, pînă la sfîrșitul anului, intrăm în  Schengen și terestru și de la anul scăpăm de vizele americane”.

Ploaia aceasta de succese neașteptate și de confetti  televizate m-a cam pus pe gînduri. A dat norocul peste noi  sau ne amețește propaganda? Ceva pare jucat, orchestrat și tricotat ca în marile aranjamente. Care-i diferența între „Cine trece-n Mercedes?/Ceaușescu reales!” și  „Un turist la drumul mare/Merge Klaus peste hotare!”?  Iar „Ursula vine des/Ca un rege-n Mercedes!”

Nu cumva scena noastră politică este împodobită pentru Congresul PPE așa cum se pregăteau CAP-urile pentru vizitele „tovarășului”? Oare nu există nici o legătură între „stabilitatea obligatorie”, clamată peste tot, și brambureala din calendarul electoral? Are și Ursula propuneri pentru listele PNL? Trebuie să ne atingem numărul de europarlamentari pe milionul de locuitori?

L-am văzut pe Nicolae Ciucă la Digi 24 (vreme în care, la organul de propagandă al lui Dan Voiculescu, Marcel Ciolacu înșira binefacerile acestui an) încercînd să explice lucruri care nu-i erau clare nici lui. Nicolae Ciucă nu-i artist în ocolit subiecte și fentat răspunsuri, drept pentru care am asistat la cele mai spectaculoase demonstrații bîlbîite din cîte a izbutit pînă acum. Alegerile prezidențiale din septembrie n-au nici o legătură cu planul lui Klaus Iohannis de a deveni mahăr european, zice el de parcă jura pe o coadă de  vulpe.

– „Și de-ar fi să fie, pentru noi este o mîndrie”, a zis tot Ciucă, la fel ca premierul Ciolacu, fericiți amîndoi că se pot ține de promisiunea făcută președintelui. Adică să-l propună într-o altă dregătorie de făcut nimic.

Se vede acum că avem de-a face cu un aranjament de troică. Și Ciolacu, și Ciucă sunt sprijiniți pentru ghiveciul electoral din acest an în schimbul unei propulsări oficiale a lui Iohannis la vîrful Europei. Se vede că președintele este sătul de noi și caută o distracție europeană, în vreme ce Ursula von Der Leyen, cea mai cunoscută dintre politicienii de mîna a doua și a treia din Europa, încearcă să obțină sprijin pentru un nou mandat. Dar nu unde ar fi primită cu fluierături, ci la București, unde presa doarme, iar populația nu prea înțelege cu ce se ocupă.

Dacă nu mă credeți, nu-i nimic! Eu continui să cred că există o legătură între visurile noastre de a fi reprezentați la nivel înalt în Europa și lansarea candidaturii Ursulei von Der Leyen tocmai pe Dîmbovița. De ce n-a făcut-o de la Paris sau de la Roma? Sau de la Madrid? Nu cumva se  teme de reacțiile cetățenilor din economii pe care le-a sărăcit? Nu cumva presa din aceste țări, în loc să-i aducă elogii, ar acuza-o de figurație și slugărnicie la americani?

Facem un  eveniment național dintr-un congres PPE la București pentru un personaj care, de o vreme, a transformat proiectul european într-o guvernare obtuză de la Bruxelles? Ne merge atît de bine în Europa încît să  celebrăm dezastrul european cu surle și trîmbițe ca să primească și Klaus Iohannis un premiu de consolare? Ne mai trebuie o pandemie și 100 de milioane de vaccinuri? Ne topim de drag să punem umărul la planul european de înarmare cînd  industria noastră de apărare este la pămînt sau chiar în pământ?

Tot în pregătirea Congresului PPE, Nicolae Ciucă și-a adus aminte de liberalii care au făcut România Mare și că nu pot rămîne „fără coledzi”. Adică, fără candidat la președinție! Musai PNL trebuie să aibă un candidat în cursa pentru Cotroceni.

Nu cumva cu acest prilej se pune de o înțelegere? PNL-ul să dea președintele, iar PSD-ul prim-ministrul? Că tot s-a obișnuit actualul premier cu învîrtitul banilor, cu acordarea contractelor și cu profitabila agenturare a lui Victor Ponta!

Piața politică europeană s-a mutat pentru două  zile la București! Se fac aranjamente, se cumpără și se face schimb de putere!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 54

54 de Comentarii

 1. Cam prea tratezi totul in nota de mistocareala. M-ar interesa opinia dumitale in problema conflictului Rusia-(aproape)restul lumii.

 2. În 2008, la întrunirea NATO s-au pus la cale conflictele ce urmau sã izbucneascã în spațiul postsovietic. Oare acu ce se coace?

 3. Când e vorba despre Congresul Editat Europeni, toată ceata Editat autohtoni se prezintă la patru ace, cu vaselina in buzunar și cu gura doldora de miere de rapiță și japita. Latura Editat a securității e în sevraj. Are șansa ca sa-si așeze prostituatele masculine în siajul lor ca să culeagă informații, precum culeg ciupercării ciuperci. Ursula e dornica de ursi autohtoni, asa ca Ma Ciuca, verde precum bradul argintiu, a făcut apel la amicii din UDMR ca sa-i recomande un urs vânjos. Aceștia i-au pus la dispoziție ursul Charlie. La auzul vestii, Charlie,al nostru, s-a ofticat rău de tot și a cerut, printr-un agent sub acoperire, sa fie și el inclus pe lista vanjosilor. Nu știm dacă cererea i-a fost aprobata, dar noi, susținătorii lui credem din tot sufletul ca va fi alături de Ursula si de ursul Charlie.
  PS. Câinii latră, caravana Editat trece, navetistul e pe un cal mare, călărind cu intermitente, zeița Atena a culturii autohtone s-a platinat ca sa-si arate platitudinea, Rareș Bigdan si-a tras o pereche de unghii cu modele cu scule din patrimoniul mecanicului șef și si-a făcut injecții pentru mărire de buze, Bode a făcut a scurta prezentare a doctoratului plagiat ca sa-si dovedească cultura și inteligenta lingvistica, Citu a oferit cadou unor apropiați câte un kilogram de faina alba de coteț progresist ciripitor la CIA, Ali Nuta s-a înconjurat de un Ai Baba cu cei 40 de hoți ai sai, iar generalul în rezerva, Predoiu ascuns printre hartoagele lumii democrate si-a pus trusele direct pe piele de pe umeri ca să impresioneze asistenta din sala de sauna. Abia așteptăm masa și dansul participanților. Cică homari sunt Editat și peștii cu pestioaice cu tot.

 4. pînă la sfîrșitul anului intrăm în Schengen și terestru și de la anul scăpăm de vizele americane și ajungem și pe Lună și ne extindem colonia și pe Marte. Pe Dâmbovița va curge lapte și pe Argeș miere. Felicitările, masa și dansul începând cu 9 iunie.

 5. Cintinuare:O adunătură de Editat mici cu muștar sau cu mujdei de usturoi au venit, au învins o armată decimata și vor pleca la cuiburile lor ca sa-si lustruiesc existenta cu dosul la Europa și la adevăratele sale probleme. Acum e vremea lor, a deptavatilor. Sa speram ca europenii se vor trezi și vor da de toți pereții istoriei cu aceste triste figuri decadenta ale prezentului și triste suflete îmbibate în sucul degradării morale și lipsei de empatie fata de problemele reale ale omului simplu.

 6. Să ne amintim că relaţii diplomatice între România şi R.F.G. s-au stabilit ianuarie 1967 România fiind prima țară socialistă care a stabilit diplomatice cu RFG. Relații economice erau din vremea lui Gheorghe Gheorghiu Dej. Așa s-a la Mercedes, probabil cu discount. Dar când presa străină a vorbit despre eleganta Coloana Oficială de Mercedes-uri cu care circula la început Ceaușescu s-a trecut la Dacie și Aro. Și cu ele au circulat toți marii șefi de stat care veneau atunci în România. Pe președintele Iohannis nu la deranjat ce a scris presa de coloana de Mercedes-uri, ca mărime de 3 ori cât cea cu care circula la început Ceaușescu. Și nu prin București, ci săptămânal București-Sibiu și retur.

 7. S-au adunat clanurile infractionale organizate politic în București, vai mama lor de rable infecte.

 8. Nu sunt convins că PPE va mai fi cea mai mare grupare, care eventual o vor mai ține in lesă pe ursula..Socialist liberalul verde a dat chix, a falimentat UE și continuă cu o politică imbecilă. Nu mai sunt creștini, nu mai sunt mamă și tată, nu mai sunt pentru pace și bunăstare. Nu mai sunt pentru schimbul liber de mărfuri idei și persoane.. E clar că urmează politica belicoasă a falimentarilor de dincolo de baltă..chiar de se va schimba bulibașa, corporațiile rămîn,.și asta e speranța și a ursulei și a borfașilor din UE.

 9. Cred că obținerea unei sinecuri internaționale pentru Marele Conducător a devenit un Obiectiv de țară.
  Fiindcă altfel, Marele conducător nu va ezita nicio clipă să ne bage într-un război contra rușilor. Pentru țeluri mărețe, evident. Fie eliberarea Transnistriei, fie recuperarea Tezaurului.
  Ceea ce se remarcă, este o altă paradigmă pentru Transylvania. Probabil pentru că și acolo sunt destui nesecui buni pentru carne de tun.

 10. Cred că Bucureștiul a fost ales pe modelul ‘pick me, pick me, pick me’ fredonat in urechile demnitarilor UE!

 11. Nu există încă date oficiale despre Super Marți, dar există sondaje la ieșirile din secțiile de votare – iar imaginea de acolo arată fascinantă:

  Trump mai are aproximativ 50 de voturi pentru a obține conducerea unică – și poate face acest lucru încă de pe 19 martie, la primarele din Wisconsin și Florida. Însă California, complet democratică, este acum gata să-i dea lui Trump toți alegătorilor săi.

 12. La al „n șpelea” congres mutul va fi ales !…sigur au nevoie de ospătari la bruxelles!…

 13. Liderul partidului Patrioților Francezi, Florian Philippot, pe rețeaua de socializare ‘X’, a fost revoltat de dispariția a 16 miliarde de euro din asistența financiară acordată Kievului de la Uniunea Europeană.

  Prim-ministrul Ucrainei Denis Shmygal a declarat luni, la o conferință de presă la Kiev, că țara sa nu a primit cele 16 miliarde de euro de ajutor promis de Uniunea Europeană în 2022 și nu știe pe ce au fost cheltuiți acești bani.

  „Oh, Doamne! Astăzi, Zelensky susține că „16 miliarde de ajutoare colectate în 2022 pentru Ucraina nu au fost niciodată primite!” Șaisprezece miliarde lipsesc! Plecat! Într-una dintre cele mai corupte țări din lume!” — a scris Filippo.

 14. @ demonking6.. Astea ar trebui să fie teme de dezbătut in presa europeană.. Astea ar trebui să preocupe cetățenii europeni,. Cazurile, fondurile cu vaccinurile,.. și acu cu rezbelu.. Circula deja un zvon cum că sumele date cu garanția europeană ar fi cu banii indărăt,.. Se știe de lipsuri,. dar nu mișcă nimeni din urechi. Oare de ce ??

 15. Romania, inca o data, se dovedeste a fi doar un amanunt nesemnificativ pe agenda acestei gasti criminale internationale.

 16. bla bla bla…

  ciuciolacu… o simbioza impotriva naturii, premisa distrugerii… daca romanii nu se trezesc si nu arunca in uitare mizeria politica a ultimilor 35 de ani, psd-pnl-udmr-usr, pregatiti coliva! cel mai bun refugiu ramine tiktok unde va puteti migra inconstienta si trai fericiti zi de zi in cloud-ul derizoriului si al promiscuitatii.

 17. Dan Orghici, 6 martie…
  Exceptional articol!

  „În acest timp, ministrul Economiei, Gheorghe Gheorghiu Dej (44 de ani), trimitea Uniunii Sovietice aşa-numitul ajutor frăţesc, lăsând românii pradă foametei din decembrie 1946 – august 1947, cu 12.000 de morţi lunar.”

  Trebuie sa cunoastem istoria ca sa intelegem prezentul!

  Stiti protocolul de dimineata al romanilor? Este o reclama la tv, unde se vad doi soti, ea ii toarna apa in palme pentru ca el, sa-si spele mainile si fata. Dupa aceasta, se rugau, se asezau la masa si plecau la munca.

  Voi, cum va treziti dimineata? Cu fata la cearceaf sau cu un cantec in minte?
  Este o noua zi, este senin, sa facem sa fie o zi frumoasa cu ganduri bune si constructive.

 18. Daca Nehamer lasa garda jos si ne da Schengen total, partidul unic se duce la 70% si totul va parea ca a fost smen pentru alegeri.
  Prea e sigur ciolacu… stie el ceva…

 19. Aceasta adunare reprezinta o ocazie a parazitilor de a mai cheltui banii cetatenilor pe plimbari cu avionul,benzina,hoteluri de lux, paranghelii, diurne, etc. Institutii parazite de lux.Parazitii de lux ai Europei.Oare cat mai suporta romanii, cei mai saraci din Europa, sa ii intretina pe acesti paraziti.

 20. In martie 1949, a fost declanşată colectivizarea.
  Mulți au opus rezistenţă astfel că, în câţiva ani, 80.000 de ţărani au ajuns în închisori, pedepsele fiind de regulă de 15 ani de temniţă. În Vrancea, la Vadu Roşca, Ceausescu se afla la faţa locului când, în decembrie 1957, armata a tras în ţaranii răsculaţi, fapt soldat cu 9 morţi, 48 de răniţi, apoi cu zeci de arestări. Gheorghe Gheorghiu Dej şi-a certat protejatul pentru imprudenţa de a aprinde un focar de rezistenţă. Viitorul dictator a fost trimis la un stagiu de pregătire la Moscova, la întoarcere fiind promovat general maior… (Dan Orghici)

  Problema este, ce ne dorim?

 21. Nu se poate sa nu te cuprinda tristetea si revolta cind vezi ca CIUCA si CIOLACU , doi oameni care conduc astazi Romania , se dau de ceasul mortii , se fac de ris , ca s-ai gaseasca un srvici in strainatate lui JOHANIS … ori la nato , ori la ue , ceva acolo !!! In paralel , ii pregatesc un casoi de 7 mil de euroi in buricul Capitalei !!! El mai avind 6 case facute cu banii cistigati din meditatii ! In mare , cam astea sunt problemele Romaniei in viziunea liderilor PSD- PNL . Nu vorbim de alea din Programul de guvernare , alea sunt gogosi pt. cetatenii care voteaza !

 22. NU TE SUPĂRA DOMNULE: ÎN PRIMĂVARA ANULUI 1989 DÂMBOVIȚA ERA MA DICHISITĂ,MAI CURATĂ ȘI MAI ORDONATĂ CA SENA ȘI POTOMACUL ! ADUCEȚI-VĂ AMINTE!

 23. NU TE SUPĂRA DOMNULE: ÎN PRIMĂVARA ANULUI 1989 DÂMBOVIȚA ERA MA DICHISITĂ,MAI CURATĂ ȘI MAI ORDONATĂ CA SENA ȘI POTOMACUL ! ADUCEȚI-VĂ AMINTE!…DA STAȚI AȘA -URSULA N-A VENIT ÎN ROMÂNIA !-EA A VENIT ÎN PROTECTORATUL „POTOMAC-DEVESELU”!DE UNDE ATÂTA ROMÂNIE !? FIE-I….

 24. La editorialul precedent dedicat CRIMINALULUI CONTRA UMANITATII ROMANESTI Ilici GENOCID a folosit o formula gresita de titlu, formula corecta fiind „Citeste si da mai departe”!!!

 25. Interesant cum au făcut-o şerpeşte, astfel că nu s-a ştiut nimic despre acest Congres până cu 2-3 zile înainte… Un eveniment aşa de mare necesită organizare îndelungată, achiziții de servicii etc; nu se poate face de azi pe mâine.
  Dar ei au reuşit totuşi să țină totul ascuns până în ultima clipă, ştiind cam care va fi reacția publicului față de aceşti golani care au distrus Europa şi vor să continue s-o jefuiască încă 4 ani, la ordinele stăpânilor lor de peste Ocean, până vom ajunge în Evul Mediu.
  Secretizarea unwi astfel de operațiuni nu se putea face fără sprijinul serviciilor. Probabil de aceea au şi ales România: avem servicii competente.

 26. differenta e data de Legea 363 din 1947,in vigoare:

  „Pentru armata, graniceri şi jandarmi, forma jurămîntului este:
  „Jur de a fi credincios poporului şi de a a apara Republica Populara Română împotriva dusmanilor dinafara şi dinauntru”.

  -nu stim ce jura aia prin cazarmi dar
  „împotriva dusmanilor dinafara şi dinauntru” e sintagma americaneasca 100%,
  Enemies foreign and domestic – Wikipedia
  en.wikipedia.org › wiki › Enemies_foreign_and…
  „Enemies, foreign and domestic” is a phrase out of the US oath of office.

  -bolshevicii americanii i-au domninat pe bolshevicii din Romania!

 27. bolshevicii americanii i-au domninat pe bolshevicii din Romania,
  Marea Britanie = 10%, URSS = 90%
  asa a fost intelegerea!

 28. Insfirsit avem la Bucuresti unul din cele mai profesioniste Circuri cu clovni si jongleri ,fachiri sau mascarici care fac tumbe si se tavalesc pe jos.

 29. pt o functie la ue, cue, nato, faci un congres , inviti lumea bună la păltinis la o partidă de sky, la un partid comasat de oi-na, obții imunitate o casă in primaverii s-o umpli de copii ca inspector scolar,meditator fara impozite si taxe???

 30. Acum ii avem la Bucuresti aproape pe toti de care noi sintem nemultumiti si mecanim de dimineata si pana seara .A vazut cineva pe unul din acesti nemultumiti ca a iesit in strada ca sa ii primeasca pe toti astia asa cum ar fi trebuit ? Stam linistiti incontinuare ,spargem seminte si mancam pufuleti in fata televizorului si doar atit ,nimic mai mult.Scuze am uitat ,atunci cind vrem sa ne aratam patriotismul si dragostea de tara ,ducem pana dreapta pe inimma cind se intoneaza imnul nosteru national.

 31. Bietii politicieni romani!Cate … trebuie sa suga (apud Basescu!),de cate ori trebuie sa se faca pres zilele acestea! Este greu, nici nu stiu pe cine sa satisfaca mai intai.Dar totul in ordine ierarhica:KWJ,Ciolacu si Ciuca sunt singurii care pot pupa c..r..l doamnei Ursula.

 32. Festivismul nu ajută la nimic. Ciucă vorbeste despre despre importanta Congresului PPE de la Bucuresti, unde se discută despre consolidarea politicilor de dreapta, bunăstare și securitate. El considera că acesta este un semn de recunoaştere a importanţei pe care Partidul Naţional Liberal o reprezintă în interiorul familiei popularilor europeni, în familia de centru dreapta a politicii europene. Numai că Partidul National Liberal condus de Ciucă nu mai este un partid de dreapta după ce Iohannis, contrar oricarei logici i-a adus pe liberali in coalitia de guvernare cu PSD. Si asta după ce in 2012 PNL a mai avut o experientă neplăcută de asociere cu PSD in acea aliantă impotriva naturii numită USL.
  „Inteligentul învață din greșelile altora, deșteptul din greșelile lui, iar prostul nu învață niciodată”.
  Păcat că liberalii n-au învătat nimic din greselile trecutului cu USL si s-au lăsat împinsi de Iohannis si Ciucă in remorca PSD-istă.
  Totul a inceput in noiembrie, 2021 când Iohannis din comoditate, in loc sa medieze refacerea coaliției de guvernare PNL – USR – UDMR, a adus PSD la guvernare in alianta cu PNL, desi unii liberali precum Dan Motreanu a explicat că nu vede diferenţa dintre această aliantă cu PSD şi vechiul USL- un proiect făcut în opoziție pentru a fi votaţi sau nu, dar în niciun caz construit după ce şi- au aruncat reciproc vorbe grele. Dan Motreanu a spus și că după ruperea USL, mai bine de 7 ani, PNL a încercat se se desprindă de acel proiect: ”Majoritatea votantului PNL este anti-PSD, iar acum ne propuneţi să ne intoarcem din nou in braţe la PSD şi astfel să existe posibilitatea de a pierde o întreagă generaţie de votanţi PNL”.

 33. Dl. Nistorescu spune: „Nicolae Ciucă nu-i artist în ocolit subiecte și fentat răspunsuri”. 😂😂😂
  Nu cred că e posibil de egalat o asemenea eleganță în ocolirea unui calificativ simplu care l-ar caracteriza pe dl. Ciucā.
  Felicitări!

 34. Core ii da cu colectivizarea , Tomlin compune mesaje cifrate pe care nu le dscifreaza nici Charlie , Ciolacu cu casa si seviciu lu ala micu Johanis , Ciuca aranjeaza comasarea ! Pai si de Romania cine mai are grija , cine o mai aranjeaza ? Poporu , zici tu ! Da daca se face si el al dracu si nu mai face piine , brinza ,fripturi , mici , electricitate, gaz si alte alea , si vine buluc peste tine , sa te intrebe de sanatate ! Ca mai facut asa .

 35. VENITZI MAI…VENITZI CU TOTZII…
  A AJUNS CIRCUL BRUXELEZ LA BUCURESTI…!!
  SENZATIE>>FEMEIA CU BARBA, CEL MAI MARE PITIC DIN LUME…!!!
  LUME ! LUME ! VINE CIRCUL !
  BE ABNII NOSTRII BINEINTELES !!!

 36. Emil Boc:
  PPE partidul investițiilor, locurilor de muncă și solidarității

 37. O adunatura de imbecili,alesi de alti imbecili care s-au prezentat la vot,fac ce l-ar face de ras pana si pe Gheorghiu Dej,nu pe Ceausescu.Absolut NICIODATA in istoria Romaniaei nu a fost o asemenea manifestare publica de a fi pupati in kur asupritorii.La nici o manifestare romaneasca fie ea a regisorilor importati sau ai comunistilor,desi Romania facea parte din statele vasale, nu si-au permis cretinii de politruci sa faca ce fac astazi bratienii basisti ai fuhrerului Grupului Etnic German.Cu largul sprijin al pesedeilor ahtiati dupa banul public.Somn usor si definitiv Romanie.
  Bai imbecililor,nici rusii nu si-au permis o asemenea sfidare cand erau cu zecile de mii de ucrainieni stapani dupa razboi.

 38. Dupa 1945 destui comunisti au platit cu libertatea sau chiar cu viata pentru unele masuri luate in favoarea Romaniei, au obtinut ceva in raport cu blocul comunist. Dar au platit.
  Pupincuristi ca la actuala actuala clasa politica nu s-a mai vazut. Slugoi desavarsiti. Culmea ca ei s-au dat europeni, rupti de trecut si mai alea anticorpti, tot ei au praduit si profitat cel mai mult de caderea comunismului si mostenirea lasata a fost jefuita de anticorupti. Cele mai mari furturi ei le-au facut si se pretind europeni desavarsiti. Japitze desavarsite.

 39. ca ne invata si la codul rutier sa ne dam la o parte, eventual parcând in prapastie, atunci când trece coloana oficiala… 🙂

 40. Interesant că până acum nu s-a găsit nimeni care să vorbească de bine despre această paranghelie ce are loc la noi și pe banii noștri ! Să ții vreo trei zile-n puf, că ulă de unde madam cu ursu-n față și cu restu-n spate ? 😉 peste 2000 de paraziți străini plus încă pe-atâția de-ai noștri, cu tot cu securiști, să recunoaștem că nu-i ușor,dar nici ieftin ! Dar dacă ăsta e costul care trebuie plătit ca să scăpăm de Augustin Prostul nostru, în viitor al lor eu zic că merită ! 😎
  Vă dați seama cât ne-ar mai costa naveta ăstuia uns premier și nu cu ce-ar merita ? Plus să zicem doar jumătate din excursiile făcute în calitate de premier, sau preș de Senat, al doilea om în Stat și primul în stat degeaba ?
  Așa că ducă-se…, unde-a dus celălalt mut iapa și ăsta consoarta, sau ducă-se pe pustii și ptiuu drace ! !, cum ar zice bunicul meu , chiaburul , dacă-ar citi ce scoate din prepuțul gândirii lipsă, și unul și altul, unul ca Charlie, singurul pe care nu te poți supăra, că n-ai pe cine !
  Tipul e mai tot timpul dus: ba de nas ( că primește recunoaștere iudaică), ba cu sorcova, tot timpul, în afară de sărbătorile noastre de iarnă, că el le ține pe celelalte …. pe banii primiți din postări ( nu mai știu câți șekeli, că și ăia-s șmekeri 😉 )
  P.S. 06 MART. 2024 LA 9:05, nu doar 16 miliarde n-au ajuns la Zele, ci încă pe-atâta că „ninge nu doar pe FED ” … 8-)!

 41. bha, cum deaveti peretii drepti la case in roma_niea??

 42. Dacă cineva îți propune o afacere incredibil de avantajoasă pentru tine, pleacă repede!

 43. Ba eu zic că-i bine că s-au reunit la București. E un relativ sprijin dat PNL pe care eu îl înjur în egală măsură cu PSD și totuși o să-i votez pentru că USR e o caricatură de partid iar AUR e o adunătură de proletari necalificați. Ce aranjamente politice fac popularii la București nu mă interesează și mai ales nu mă deranjează . Asta e politica.

 44. Radule, te vaiti că nu te-a luat nimeni în Drula azi? Că ești antisemit si prorus, știam , dar nu scapi niciun prilej să te dai in stambă. Esti mai dus cu capul decât permite legea si bunul simț . Îl întreci pe charlie și Tică la un loc.

 45. Programarea la Bucale a Congresului KOMISARILOR POPORULUI NARODNIC MARXIST din Colhozul BOLSEVIC european e O NOUA CONFIEMARE a calitatii lor reale de ILEGALI RASPUTINOIZI si implicit a CAMARADULUI LEGENDAT aici de RASPUTINOIDA ENGIE care a LEGENDAT-O si pe
  UrSulla von der Laie Balaie care, MAI VREA O DATA…Aceasta este DRAMA IENICERILOR SOVIETICI de pe forum, se lupta cu CAMARAZII PROPRII din ILEGALITATE…

  Chiaburu Horror CLONAT ca IENICER se bucura ca fostul lui IDOL Alogenu Secu-i nu o sa ramana pe dinafara, la fel cum se bucura ca
  mult mai vechiul lui IDOL, Ilici GENOCID nu sa ajunga inauntru, la Rahova sau Jilava, pentru ca in Mausoleu nu da semne ca vrea sa se retraga…Pe Mongol nu l-am mai trecut la socoteala sau pe Ceausescu care l-a facut ne-om si drept pedeapsa Horror A TRAS CA TERORIST ANTICEAUSIST la LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern…

 46. PPE definitie. Traian Basescu aka Petrov cerea Internationalei Socialiste alungarea PSD din aceasta organizatie din care El insuai Petrov facea parte. Intr-o noapte, probabil dupa o betie, s-a mutat cu arme si bagaje la PPE. Crin Antonescu il aduce in 2014 la congresul turnatorilor din pnl pe seful liberalilor europeni si dupa ce zbiara ala pe scena a doua zi se mura cu arme si bagaje in PPE. Ce inseamna nene sa fii popular? Si european?

 47. Chiar prin denumire acest partid este orwellian: este partidul „popular” care apără şi promovează interesele oligarhilor şi ale elitelor globaliste…

 48. Nu cumva scena noastră politică este împodobită … cum se pregăteau CAP-urile pentru vizitele „tovarășului”?

  Ursula vrea reducerea consumului de energie, mai ceva ca „tovarășul”. Romania are cel mai mic consum din lipsa de industrializare. De unde sa mai taie. Le-a venit ideea de prea multa incalzirea sa casune pe sobele pe lemne.

  De unde se trage o concluzie. Pana si poneyul Ursulei, mai desteapta ca Ursula.

 49. Se poate vedea azi la Buciuresti…neica-nimeni avortati de Europa de Vest, mafioti cu acte in regula…Ceausescu mic copil…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.