Consilier județean şi fii săi cercetați pentru cămătărie

Consilierul judeţean Costică Lupu, arestat preventiv pentru camătă alături de doi fii ai săi, a fost plasat sub control judiciar, a decis, joi, Tribunalul Vaslui, hotărârea fiind definitivă.

Potrivit deciziei instanţei vasluiene, unul dintre fiii consilierului rămâne în arest preventiv şi altul a fost plasat în arest la domiciliu.

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de către inculpatul Lupu Elvis Iosif, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de camătă şi şantaj, cu aplicarea art. 38 alin. (1) C. pen., împotriva încheierii nr. 21 din 11.05.2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi al Judecătoriei Vaslui, pe care o menţine în ceea ce îl priveşte. (…) Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Lupu Narcis, cercetat pentru comiterea infracţiunii de camătă, şi Lupu Costică, cercetat pentru comiterea infracţiunii de camătă, împotriva încheierii nr. 21 din 11.05.2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Vaslui, pe care o desfiinţează în parte şi rejudecând, respinge ca nefondată propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor Lupu Narcis şi Lupu Costică, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoriei Vaslui. (…) Iar faţă de inculpatul Lupu Narcis, măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă cuprinsă între 16.05.2024 şi până la 09.06.2024, inclusiv şi faţă de inculpatul Lupu Costică măsura controlului judiciar pe o durată de 60 zile”, se arată în decizia instanţei.

Recent, cei trei bărbaţi, cu vârste între 23 şi 54 de ani, din oraşul Negreşti, au fost arestaţi preventiv pentru comiterea infracţiunilor de şantaj şi camătă.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în perioada 2021-2024, ei acordau sume de bani cu titlu de împrumut, fără a fi autorizaţi, percepând dobânzi ilegale de până la 100% din valoarea împrumuturilor.

„Mai mult, aceştia recurgeau la şantaj, ameninţând cu acte de violenţă pentru nerestituirea banilor în termenul stabilit. În data de 10 mai, poliţiştii au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, la adrese din oraşul Negreşti, fiind indisponibilizate mai multe arme albe şi sume de bani, în valoare de peste 26.000 de lei. În aceeaşi zi, ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii au luat faţă de persoanele cercetate măsura reţinerii, pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior, bărbaţii au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura preventivă a arestării preventive pentru 30 de zile”, precizau reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Neneaca, la TV se face reclama la dobanda de 7.000 % si Statul roman/CNA accepta si reclama si dobanda, acolo nu-i camatarie este ajutor social…

  2. Pe la Vaslui asa se poarta. Ma mir ca nu sunt si violatori sau pedofili, ca sa fie garnitura completa.
    Alfel nu-s pe placul alegatorilor……[Rumburak]

  3. Astia au picat ‘politic’….altfel, camataria face parte din structurile admise si tolerate ale statului cu adevarat paralel…Camataria de vecinatate o sa inlocuiasca in curand activitatea bancilor…dupa buticaraie, esuata partial, romanii cu fobie la munca si scoala au descoperit dobanda la banii imprumutati, pentru inceput, neamurilor….si s-au dezvoltat…daca am avea structuri statale (adica un stat adevarat, in slujba cetateanului, nu intru chinuirea lui – ma refer la ‘prostul’ ala muncitor si platitor de taxe, inca, avand respect fata de legi si frica de Dumnezeu, pe cale de disparitie, el, ‘prostu’, odata cu ce-a mai ramas din stat), anafiotii nici n-ar trebui sa faca teren ca sa-i descopere pe ‘invazionisti’…ar fi de ajuns sa verifice pe ce platesc impozite beneficiarii de ajutor social…o fi greu, sau, exact aia reprezinta electoratul stabil de tip vanghelion?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.