Consolat cu o funcţie în MAI

Bogdan Despescu, fostul șef al Poliției Române, a fost numit în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne, potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban. Dumitru-Daniel Chirilă a fost eliberat din funcția de secretar de stat în MAI, tot în urma unei decizii a premierului.

Bogdan Despescu a fost eliberat din funcția de șef al Poliției Române la începutul anului 2018, la propunerea lui Carmen Dan, ministru de Interne la acel moment. Demersul a venit după ce a izbucnit cazul polițistului acuzat de agresiune sexuală.
Ulterior, Bogdan Despescu a transmis un mesaj colegilor săi, în care a spus că în cazul de mai sus a acționat corect. Acest lucru se arată și în cercetarea disciplinară efectuată pe numele său la cererea conducerii MAI.
Concluziile cercetării disciplinare subliniază că față de Bogdan Despescu, chestor de poliție, nu se poate stabili vreo vinovăție.

„Ofițerul a depus toate diligențele, pe momente operative, dispunând de îndată, măsurile considerate utile în realizarea anchetei ce se derula pentru depistarea și tragerea la răspundere penală a autorului”, arată sursa citată.
În urma analizei efectuate, nu sunt întrunite elementele constitutive ale abaterilor disciplinare prevăzute de Legea 360/2002 privind Statutul Polițistului, mai spun concluziile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

 1. Blondul Ludovic Orban a inceput in Forta cu concedieri masive de birocrati cu experienta in Administratia Publica si Recuperarea Interlopilor in Uniforma care bateau cetatenii ca la Verdun in August.
  Democratie Originala Functioneaza ca Ceasul Ruhla – o zi merge, o zi sula…

 2. Fraza cu “Ofițerul a depus toate diligențele pe momente operative, dispunând de îndată…” dovedește continuitatea lui Mitică Pișculescu cel descris de I.L. Caragiale în Poliția română. În cazurile de agresiune sexuală toți polițaii din Poliția Română au luat totdeauna cele mai utile masuri pentru tragerea la răspundere penală a autorului.

  • Branconierul asta de Velea readuce cumetriile in politia romana. Ne vom convinge curand.

 3. Nu vom avea niciodata institutii de profesionisti in niciun domeniu prin promovare sau eliminare pe criterii strict politice ! De aia santem o tara dominata de nulitati si neaveniti ! Meritocratie ,nu exista in tarile inapoiate si corupte !

 4. Ofițerul a depus toate diligențele, pe momente operative, CONFORM PREGATIRII SALE DE MILITIAN BOLSEVIC-STALINIST , ASTA E MATRICEA LUI PROFESIONALA pe care nu si-o poate schimba cum ar vrea el.
  VELEA TREBUIE SA INTELEAGA CA MILITIENII ACESTE RELICVE COMUNISTE NU POT PERFORMA IN DEMOCRATIE.
  TREBUIE SA FOLOSEASCA UN PSIHOLOG PENTRU CONSILIERE.

 5. In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, ci totul se transforma! Nu e bine domnule chestor ca daca ma gandesc bine, eu te-am facut chestor! Inainte tovarasi cu rotirea acelorasi cadre de la varf! Parca acest chestor a iesit din scena pe usa din dos si acum ni-l serveste Orban ca mare specialist si fara bube in cap. Succesuri!

 6. Cum, Despescu a fost demis de pesedisti, iar Chirila numit de pesedisti? Nu se poate!!!! Ce „nedreptate”! Despescu este „reactivat” si numit secretar de stat, iar Chirila dat afara, sa se „invete” ca pe viitor sa nu mai accepte un post de la pesedisti! ASA SE FACE CU NUMIRILE DE PROFESIONISTI IN ERA SICA-MANDOLINA PM! E CLAR?

 7. ce sa te astepti la unul ca velea???? in afara de studii la sri, celelalte sunt in general: studii superioare economice si tehnice (???). unde anume, ce anume si cand anume??? mister. deci, nimic.

  • Asta-i altul care si-a ratat vocatia de mecanizator agricol. De fapt i-au ratat-o cei care l-au luat de crescut.

 8. Ce nu a facut Carmen Dan, a facut Velea. Vezi cazul avansarilor de acum cateva zile din MAI. Mana dreapta a lui Carmen Dan, seful DGMO, de acolo de unde s-au dat ordine de inchidere a statiei Victoria si nu numai, e chestor. De ….. Daca faci parte din echipa castigatoare? Chiar daca joci la doua capete.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.