Conspiraţia „Gold Corporation”

Articol publicat de Cotidianul.ro pe 15 septembrie 2013. Il republicăm astazi, in lumina noilor evenimente.

Tam-tamul “desecretizării” şi publicării celor 20 de documente privind marele tun, cu repetiţie, pe care “Gold Corporation” l-a tras romanilor nu este decât o minciună neobrăzată a derbedeilor politici şi bandiţilor interrnaţionali care ne guvernează.

“Ministrul Marilor Ţepe”, Dan Şova, a fost demascat în plin flagrant al operaţiunii de dezinformare. Astfel, din evaluarea competentă realizată de un grup de specialişti din Academia de Studii Economice aflăm că toate documentele pe care V.V. Ponta le anunţa ca “desecretizate” sunt acte publice de la Registrul Comerţului privind constituirea companiei şi repetatele modificări ale statutului acesteia, care au fost postate pe pagina web a Ministerului Economiei încă din anul 2011.

Setul acestor documente este, însă, incomplet, lipsind mai multe anexe, cele care ascund punctele-cheie ale afacerii de mare corupţie în secretele conspiraţiei de complot şi subminare economică şi politică a României.

Grupul “Salvaţi Roşia Montană” din cadrul Academiei de Studii Economice mai sesizează, ceea ce negreşit nu putea să scape vigilentelor noastre servicii de informaţii pentru securitate naţională, şi anume modalitatea perversă de creare şi întreţinere a confuziei, cu scop vădit de inducere în eroare şi derobare de răspunderea unor ilegalităţi, pe care combinatorii de la “Gabriel Resources” au pus-o în operă prin schimbările succesive ale denumirii companiei.

Astfel, există cel puţin trei companii cu numele Gabriel Resources (care au contribuit la crearea unor confuzii), toate create de Vasile Frank Timiş:

 • Gabriel Resources N.L., o companie australiană înfiinţată la 4 ianuarie 1995. Este, probabil, compania cu care statul român, reprezentat de Regia Autonomă a Cuprului (Mininvest Deva), a semnat „Contractul încheiat între Gabriel şi Regie la data de 4.09.1995 ca urmare a adjudecării LICITAŢIEI (…)”.
 • Gabriel Resources Ltd. (Gabriel Canada), companie canadiană, înregistrată în registrul companiilor la 28 mai 1996, cu un capital social de 22.000 USD. Este compania cotată (nu se ştie cum!) pe seama Roşiei Montane la bursă în Canada, începând cu 1996.
 • Gabriel Resources Limited (Gabriel Jersey), companie britanică, cu adresa în Jersey, înregistrată în registrul companiilor tot la 28 mai 1996, cu un capital social de 10.000 lire sterline. Este compania prin intermediul căreia s-a realizat asocierea cu Mininvest Deva.

Precizăm că în documentele încheiate şi semnate cu partea română se utilizează numai prescurtarea ”Gabriel”, astfel că, în cazul unui litigiu, pretenţiile statului român nu au adresantul pârât identificat, ceea ce înseamnă lovirea de nulitate a eventualei acţiuni în justiţie. Asta se învaţă în anul I la Drept, la disciplina Teoria actelor juridice de drept civil.

Pe “arhitectura” de criminalitate organizată a celor trei companii “Gabriel” s-a ţesut o pânză de anexe şi acte adiţionale în care, în succesiunea de guverne, unul mai corupt şi mai incompetent decât altul, se continuă cu o perseverenţă când rafinatăşi persuasivă, când brutal criminală prinderea în captivitate absolută a statului român.

V.V. Ponta se află la momentul în care urmează să se închidă cuşca captivului şi să se arunce cheia în cea mai adâncă şi periculoasă galerie, interzisă accesului, de la Roşia Montană.

Ce angajament prevede Programul de guvernare al Uniunii Social Liberale, în referire la chestiunea în discuţie?

În documentul “Cele 15 propuneri ale Uniunii Social Liberale pentru guvernare”, din site-ul prim-ministrului, la punctul 8 se spune, fără echivoc: “Respingerea proiectului Roşia Montană cu evaluarea corectă pe trei zone: respectul pentru mediu, protejarea interesului naţional şi combaterea corupţiei politice”.

Aşadar, V.V. Ponta conştientiza că proiectul în discuţie ridică serioase probleme şi le-a identificat corect. În antiteză cu ce intenţiona la momentul în care ne cerea votul, astăzi, “ajunsul” vede lucrurile cu totul altfel şi s-a pus şi pe declaraţii trădătoare, care servesc drect “capete de probă” împotriva propriului guvern.

 

Dacă tot ne-am aruncat privirea peste cele 15 linii directoare ale programului de guvernare, nu mică ne-a fost stupoarea citind punctul 7, unde scrie “negru pe bleu”: “Anchetarea şi controlul băieţilor deştepţi din energie, care NU (s.n.) servesc interesele PDL şi pe cele personale în detrimentul interesului naţional“.

Ce să mai credem? Că am votat şi pus în fruntea guvernului un superficial, căruia trebuie musai să-i observăm serioasele limite de responsabilitate politică?

Încălcarea premeditată a angajamentelor electorale delegitimează atât persoana, cât şi partidul. Nu putem, deci, decât să constatăm că avem un prim-ministru mincinos şi imoral, precum şi o coaliţie parlamentară de putere manipulată de câteva clanuri ale binecunoscutelor familii politice de profesie, la rândul lor, marionetele celor de la care şi-au primit, pe datorie, fotoliile parlamenare şi ministerele.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 18
Aurel I. Rogojan 247 Articole
Author

21 de Comentarii

 1. Un stat esuat si putred! Ar trebui ca cei din aceasta afacere sa faca puscarie pe viata pt cele 6,7 miliarde dolari.

 2. Mai vrei alte demonstrații de cît de fraier și cornut poate fi romînu..? Mă intreb de mai merită să existe,. sau e pe autostrada pieirii..

 3. Toți cei implicați să plătească cu libertatea dar și cu averile lor și ale apropiaților, acolo unde le-au ascuns.

 4. In filmele artistice lung metraj „Wall Street” si „Miliarde” apar situatii in care se vede cat sunt de verificate informatiile inainte de a se lua o decizie de cumparare.In realitate este mult mai amanuntit, astea sunt filme.Chiar nu inteleg ce legatura avem cu problema asta.

 5. de ce nu ati lasat STATUL sa exploateze? Noi scoteam aurul de la Gura Barza cu 40 lei per gram. Atunci s-a spus ca suntem nerentabili!!!
  Dupa ce mafiotii au inchis mineritul in doi ani s-a ajuns pe piata mondiala la 200lei per gramul de aur!..
  Daca am avea conducatori adevarati in 10 zile am avea 100 de noi puscariasi. In regim de urgenta!
  Ia sa vedem dupa alegeri ce mai vand, sarea, apele, aerul?..

 6. Trebuia intitulat articolul…”Constipația sau constiparea politicului”…se trateaza cu clisme de aur!…

 7. tradatorii sa fie belitzi de piele in piata publica si datzi cu sare…
  deh…ca sa nu se srice prea repede si sa poata fi vizionatzi pentru o perioada indelungata
  tzara data pe mina unor NETERMINATZI…de profesie JURISTI fara vocatie…

 8. „am votat şi pus în fruntea guvernului un superficial”
  -un bandit nenorocit,
  Victor Ponta, agent chinez de influență! – România Liberă
  romanialibera.ro › Investigații România Liberă
  8 iun. 2020 · Începând din anul 2013, Victor Ponta a implementat o agendă toxică a Partidului Comunist Chinez (PCC) de infiltrare în economia României.

 9. Fara rautate spun …Ponta in 2012 a avut decizia cu plagiatul.
  Nu ca ar conta esential,insa chiar nu vad ce credibilitate grozava are ca sa-i puna declaratiile prin tot felul de decizii.O spun fara rautate.

 10. Jaf PSD PNL timp 34 de ani , iar covrigarul da vina pe ciolos ,penibil

 11. IATA inca un motiv de a INFIINTA ARMATA POPORULUI .

  ARMATA a POPORULUI = in care , SUTE DE MII DE ROMANI sub arme – SA INCEAPA DERATIZAREA societatii intoxicate romanesti.

 12. Lamuritor:”Nu ca ar conta esential”, in sensul ca oricum nu se iau decizii economice majore pe vorbe.

 13. Nu o să răspundă nimeni cu nimik. Banii se vor plăti și poporul îi va vota în continuare. Mai au de furat înca în Românica: pădurile, hidroelectrica și mai sunt câte ceva pe acolo.Mergeti și VOTATI- I in continuare

 14. „`Unde era SRI-ul pe vremea acea? CU CE SE OCUPA-?REZERVELE DE MINEREURI,NU FAC,FĂCEAU PARTE DIN REZERVE STRATEGICE? LUAȚI-I PE TOȚI LA SCUTURAT! FAPTUL CĂ VASILE TIMIȘ ERA UN ROMÂN FUGAR,NU SE ȘTIA CĂ-I ȘMENAR NOTORIU -CU FIRME ÎNFIINȚATE DOAR CU SCOPUL DE A DA „TUNURI”! CÂTE TONE DE AUR A SCOS TINIȘ DIN „TOATE PUNCTELE DE LUCRU ALE FIRMELOR LUI” ÎNCEPÂND CU ANUL 2011? DE CE MESTECAȚI PE CHINEZI ÎN DE -LAPIDĂRILE-STATULUI FOST ROMÂNIA -ACTUAL-UN AMÎRÂT PROTECTORAT PE POST DE MARHĂ DE TUNS,MULS,PUS ÎN JUG!! APROPO ,UITAȚI-VĂLA ECONOMIILE UNGARIEI,SERBIEI..UNDE S-AU INFILTRAT CHINEZII-CĂ SUNT LA ORICE CAPITOL MULT ÎNAINTEA PURISTULUI PROTECTORAT! DE CE A FOST MĂTURAT DRAGNEA DIN POLITICĂ? ȘI DE CE KWJ A ÎMBRĂCAT VESTA ROȘIE CA SĂ-L EXECUTE PE PONTA? ÎN 2011 CINE ERA PREZIDENT?DAR CÂND S-AU PUS PRACTIC LA PUNCT SFORĂRIILE CU „TIMIȘ” ALE CUI ERAU SERVICIILE DE INFORMAȚII INTERNE,EXTERNE ,MILITARE,ETC NU ÎN DELICATELE MÂNUȚE ALE HERR-ULUI WKJ???

 15. Unde era SRI-ul pe vremea acea? CU CE SE OCUPA-?REZERVELE DE MINEREURI,NU FAC,FĂCEAU PARTE DIN REZERVE STRATEGICE? LUAȚI-I PE TOȚI LA SCUTURAT! FAPTUL CĂ VASILE TIMIȘ ERA UN ROMÂN FUGAR,NU SE ȘTIA CĂ-I ȘMENAR NOTORIU -CU FIRME ÎNFIINȚATE DOAR CU SCOPUL DE A DA „TUNURI”! CÂTE TONE DE AUR A SCOS TIMIȘ DIN „TOATE PUNCTELE DE LUCRU ALE FIRMELOR LUI” ÎNCEPÂND CU ANUL 2011? DE CE MESTECAȚI PE CHINEZI ÎN DE –LAPIDĂRILE-STATULUI FOST ROMÂNIA -ACTUAL-UN AMĂRÂT PROTECTORAT PE POST DE MARHĂ DE TUNS,MULS,PUS ÎN JUG!! APROPO ,UITAȚI-VĂ LA ECONOMIILE UNGARIEI,SERBIEI..UNDE S-AU INFILTRAT CHINEZII-CĂ SUNT LA ORICE CAPITOL MULT ÎNAINTEA PURISTULUI PROTECTORAT! DE CE A FOST MĂTURAT DRAGNEA DIN POLITICĂ? ȘI DE CE KWJ A ÎMBRĂCAT VESTA ROȘIE CA SĂ-L EXECUTE PE PONTA? ÎN 2011 CINE ERA PREZIDENT?DAR CÂND S-AU PUS PRACTIC LA PUNCT SFORĂRIILE CU „TIMIȘ” ALE CUI ERAU SERVICIILE DE INFORMAȚII INTERNE,EXTERNE ,MILITARE,ETC NU ÎN DELICATELE MÂNUȚE ALE HERR-ULUI WKJ???

 16. Dacă suportăm pasiv și această jefuire, fără a-i pedepsi exemplar pe vinovați, nu merităm pic de recunoștință din partea urmașilor noștri ! 😎

 17. Pe vremea lui Ceashka, tot ce era strategic: aurul, uraniu, samd apartzinea de Ministerul de Interne=Secu. Dar aceshtia de pe vremurile kamunizste, ex. ca la furtul secolului de la BNR, sunt conduse de khazari=Harapul Alb din povestea noastra, de ei shi sunt totdeauna primii in fruntea bucatelor, ex.preshedintzii alogenii din dec.89 incoace, ce au vrut sa arate ca ei sunt gloabeleshtii lumii, vanzand pe ruptele ca de la khazar la kahazar teritorii natzionale, patrimonii, samd, avand aprobarea securicilor acoperitzi shi de justitzie, ex. avocatul Poanta, Shora, shi alte sarmale orientale=turkalete cu tikiutze gagauze. Crimele incepand cu maskota lor PCR shi mai ales cu nevinovatzii dupa neutralizarea conducatorului, acompaniate cu lozincile vin rushii, etc. a dat unda verde de la inceput distrugerea Romaniei, ex.monedei, economiei=fiare vechi, etc. ca sa se actzioneze lejer, la vedere fara frica, precum acum in kolonia noastra.
  O zi buna.
  Con

 18. Daca era sub KGB-ul rusesc povestea se sfarsea repede cu acest jidan Timish.Primea ce trebuie si el si cele doua lichele.La noi politia ,justitia,guvernantii,astia care jura pe biblie pentru ciordeala, sunt dusmanii cetatenilor. Cu astfel de lighioane s-a furat tara.Am pus la carma hoti si trdatori.Lati-i pe rand la puricat.Sunt plini de averi de la primaria de la tara pana sus la 3 coceni.Cine e de vina? Noi care votam licheaua.

 19. …siii cum se numeste papusica austtraliana ..??? gabriel (nume de mesajer ceresc) daaa cel(cei) din spatele lui cum se numesc domnule sii ce grade au ,,albastreii astia de voronescu..fuura mizerabilii pentru urmasii loe indepartati..pai nu l cunoasteti pa bunicu colonelului ZECU, NUUU??? cum se poate ..erea coada satului bre ..sarac , puturos ..si cand avea shinshi lei…erea si betiv…

 20. Ce cauta acest vierme in brate la Ciolacu? De ce se pupa cu acest infractor aceasta pesedea? Cu cine te asemeni, te aduni.Ai auzit Ciolache? Voi astia care ne vreti binele si bunastarea. Ale voastre si nu ale noastre,ati uitat sa specificati la aia carora le-ati dat berica,micul si covrigul ca sa va voteze al cui bine, a cui bunastare. Acum le dai (de la ma-ta?) subventii, plocoane, scutiri de taxe si alte pomeni sa va tina la ciordeala si sa va plimbati cu Rolexul prin piete.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.