Consummer Revolution 2.0

(I)

Britanicii au pornit un fel de revoluție contra speculatorilor din domeniul energiei și a “experților” guvernamentali care au permis un salt al facturilor atât de mare încât peste 5,7 milioane de oameni au ajuns deja în pragul sărăciei energetice, alte zeci de milioane fiind la capătul puterilor cu aceste facturi care, numai pe partea de electricitate, se ridică la 400 de lire pe lună pe gospodărie medie. Peste 175 de mii de inși au anunțat că, începând cu 1 octombrie, nu vor mai achita facturile la energie, până când nu se va reveni la niveluri decente, prin renunțarea la speculă și revenirea la reglementarea prețurilor (iată că “liberalizarea”, minunata idee a tehnocraților de la Bruxelles, i-a lovit și pe britanici, cei mai capitaliști dintre europeni – Brexitul nu a venit la timp pentru a evita această prostie falimentară). În raport de cele 17 milioane de oameni care, în timpul guvernului Thatcher, au făcut grevă fiscală, determinând-o pe “Doamna de fier” să renunțe la majorările de taxe, cifra de 175 de mii de greviști energetici pare mică. Dar mișcarea are potențialul să cuprindă alte zeci de milioane de oameni. Orașele britanice au mulți ex-emigranți, cu familii sărace și numeroase, care nu vor avea surse de plată a facturilor cvadruplate. Ca să nu mai vorbim de șomajul ridicat cauzat de plandemie, de creșterea prețurilor la mâncare și carburant, a taxelor școlare și a scăderii abrupte a puterii de cumpărare a omului de rând. Vor fi milioane de participanți la această la revoluție – de aia se și tem autoritățile, care aruncă invective și acuzații șocant de similare cu cele din plandemie, la adresa ne-mascaților și a nevakseenaților. Situația nu e deloc mai roză în Franța, Germania, Italia, Spania, Belgia, Olanda, țări hiperdezvoltate ale UE, care i-au îmbogățit enorm pe patronii din finanțe, IT, farma, agro-alimentar, energie și armament, dar și-au sărăcit abrupt clasa de mijloc și au cauzat deja-săracilor proprii foamete și privare energetică. Dacă mișcarea va avea succes în UK, va avea și în UE. Germania birocrată deja tremură la gândul protestelor violente de stradă ale extremelor (stânga, dreapta), dar revoluția va veni de la omul de rând.

De ce ne interesează asta?

Păi ce, la noi nu vine toamna? La noi nu s-au înmulțit de 4-6 ori prețurile și tarifele la utilități (alături de dublarea ratelor la creditele ipotecare, de creșterea cu cca 50% a prețului mâncării și a carburantului și de scăderea cu 40% a puterii de cumpărare)? La noi nu ne spun politicienii că vindem energie cu 300 de lei și o cumpărăm cu 4000 de lei? Nu s-a lăudat statul că dă compensări, dar acum descoperă că nu are cei 6,2 mld euro necesari?

O grevă a facturilor la energie se va putea răspândi peste tot în UE, și chiar și peste Ocean. Va fi și la noi, cu certitudine, ceva similar.

Adevărul e că o corporație cu bani și relații suspuse va face orice ca să îi cumperi produsul sau serviciul, dar nu te ca putea obliga să îi cumperi chiar tot, indiferent de condiții și circumstanțe. Iar dacă pierzi 30-40% din clientelă, dintr-o dată, te duci pe copcă tu însuți. Nici monopolurile inevitabile (TINA) nu pot trăi la infinit.

(II)

Timid, dar deja vizibil, corporațiile de entertaiment de la holiud (Disney, Warner, Marvel, DC Comics) sau cele din domeniul live-streaming-ului (Netflix, HBO, Amazon Prime, Rakuten) încep să anunțe pierderi masive și chiar abandonul unor proiecte de sute de milioane de dolari. La fel, CNN și ceilalți dinozauri ai mass-media main-stream, pierd bani, audiență și influență. La fel, rețelele de socializare. Tuiter, de exemplu, e în pragul falimentului, iar feisbuc a pierdut utilizatori pentru prima oară în cei 14 ani de la constituire.

De ce?

Lumea s-a săturat până în gât de woke, cancel culture, inclusivism, diversitate, mândria de a fi pe invers și propaganda sexuală de psihiatrie care se derulează în “actul cultural” și în educație, închizând în colivia progresistă toți copiii, chiar și de la vârste de 5 ani. Lumea s-a săturat chiar și de jucăriile progresiste. Și lumea nu mai cumpăra aceste aberații. Lumea boicotează produsele și serviciile comercianților care “trebuie” să își semnalizeze virtutea.

Lumea nu este doar plastilina (re)modelabilă a păpușarilor, lumea este și un ocean de consumatori.

Nicio corporație nu îi poate obliga pe oamenii normali și de bun simț să cumpere ceea ce nu vor. Nu la nesfârșit.

În definitiv, nu toți suntem rasiști, negaționiști, intoleranți, medievali needucați.

De aceea, parcurile Disney din SUA sunt goale, la cinema nu mai merge lumea, pe Netflix nu se mai uită nimeni la filme progresiste, Batgirl a fost abandonat, First Blood este pe moarte, CNN+ s-a închis într-o lună de la deschidere, marile magazine nu prea mai au vizitatori, căci oamenii preferă să achite, din sărăcia lor, lucruri normale și necesare, iar nu ideologii nebunești, vândute sub steaguri în culorile curcubeului inversat.

Iar managerii de corporații, presați de acționari, au început să schimbe foaia, redevenind conservatori.

Asta e o revoluție chiar mai importantă decât cea de la pct.I, dar nu veți auzi mare lucru despre ea. Nu curând.

Doar că puteți participa și voi la boicotul woke-ismului. Le puteți da chiar voi cancel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 26
Gheorghe Piperea 416 Articole
Author

27 de Comentarii

 1. NU este NU! Felicitari tuturor celor care REFUZA MINCIUNA UNUI SISTEM CORUPT SI CRIMINAL NEALES DE OAMENI! EI TOTI SUNT PAIATELE (ne-umane poate – or fi posedati sau androizi) „ALESE” DE NOUA ORANDUIRE GLOBALA CU MULT TIMP INAINTE PENTRU „PLANUL” DE ASTAZI!

 2. ‘Țări diferite, caractere diferite, justiții diferite’, și Șoșoacă instiga la neplata amenzilor din plandemie dar a ajuns să fie executată cu toate ifosele sale de profesionistă !

 3. Dna Senator Sosoaca a castigat toate procesele impotriva amenzilor plan-de-mitei tradatorilor Romanilor si ai Romaniei. Dna Senator se judeca acum cu ABUZUL instituit la anaf CARE O EXECUTA, DESI AMENZILE AU FOST ANULATE IN INSTANTA! Deja exista DOSARE PENALE PE ROL PENTRU ABUZ AL LIPSITILOR DE SCOALA ANAF! mai androidule, nu mai arunca cu mizerie daca esti habarnist. ia de citeste niste carti. poate-ti creste ceva minte, acolo unde ar fi trebuit sa o ai!

 4. Sustin boicotul. România trezeste-te. Cumpărați de la firmele românești. Cumpărați din piețe. Dati cu flit peste mișcarea lgbtiqista. Sa moara păduchii și raia câte are impresia ca toti suntem oi supuse corectitudinii politice. PS. Un articol, intr-un ziar avandu-l ca acționar pe unul cu alfabetul morse după el, zis și Morsa obeza, susține ca un partid,din Italia, care are ca slogan: ” Dumnezeu, familie, suveranitate” este ultaranationalist, cu simpatii pentru mișcarea lui Mussolini. Concluzia: nu numai mamiferele terestre sunt bolnave, ci și cele marine. Bolnave și perverse.

 5. iaca aici de ce ma cenzureaza Cotidianul – comunitate amish in Bird-in-Hand, Pennsylvania us, super-ferma (carne, produse lactate, grane) ecologica care a fost amendata pentru ca refuza sa inchida ferma! cum sa ai „foamete” cand oamenii sunt zdraveni la cap si nu pun botnitza la minciuni??
  https://t.me/STFNREPORT/17073

 6. Folosind teorii cu mare forma dar lipsite de fond, occidentul a crezut ca este firesc sa spoliezi coloniile fara sa te asiguri de reversul politicii aruncate peste est prin racolare de creiere fara neuroni si suflete fara inima.
  Acum, politica impartirii sferelor de influenta intre Germania si surorile sale ( Belgia, Tarile de jos, Austria, Franta si Suedia) pe de o parte si Russia pe de alta parte, privind zona Balkanilor, isi arata lipsa de consistenta si viziune a politicienilor ce nu cunosc problematica zonala.
  Razboiul si rezistenta din Ukraina arata lipsa de orizont a adevaratilor beligeranti.
  Dupa ce l-au tolerat pe ultracoruptul Sarkozi liderii UE, il lasa pe imberbul Macron sa se dea de ceasul mortii sa fie bagat in seama de USA si Russia, doar il vor scoate tapul ispasitor in problema din estul Europei si vor incheia intr-un fel conflictul. Desigur, daca nu vor genera altul in Caucaz.
  Peste toate vine scumpirea irationala a energiei in Europa – chestie ce sufoca si asa bolnava economie europeana – ca rezultat al coruptiei evidente de la verful Consiliului UE.

 7. Orice va fi la iarna doar plictiseala, nu!
  Abia astept sa vad o alta ,,revolutie,,!
  Va fi DODOLOATA!!!

 8. La noi tot timpul trendurile astea apar cu 1-2 ani intarziere, eu unul am inceput sa evit produsele corporatiilor care au sustinut BLM-ul, CRT-ul, LGBTQ-ul, Green New Deal, si vaccinarea fortata… m-am reorientat rapid catre alternativele pentru bunurile si serviciile lor. Am inteles ca in SUA exista deja o aplicatie pe care gasesti bunuri si servicii ale unor afaceri care resping ideologiile astea bolnave

 9. Cel mai rau ii doare daca ii lovesti la bani. Boicotati orice firma care sustine neomarxismul, de la woke la lgbtq. Nu mai priviti mizeriile Netflix, nu mai accesati site-uri mincinoase gen morsa competenta sau A3, evitati produsele firmelor despre care aflati ca sprijina „noua normalitate”, (de exemplu bancile ai caror directori au fost la protestele #Rezist), cumparati produse romanesti, pe cit posibil din piete sau magazine de producator, nu din hipermarketuri. Daca ii ardem la bani, vor simti ca-i doare. Altfel, doar cu postari suparate pe feisbuc, nu rezolvam nimic.

 10. Personal nu cred in actiunea m.b. si nicio actiune vehiculata des sau la vedere! Stiti foarte bine, ceea ce e la vedere ascunde actiuni distrugatoare. Inca ceva, se tot sperie cetatenii terorizandu-i ca vor avea o iarna fiarte grea! Idiotii limitati, nu stiu ca mai avem resurse sa analizam totul si cu argumente bazate, sa le dam peste bot! Da?
  1. Anotimpul de iarba nu e la fel de rece in orice tara!
  2. Curentii de aer se imprastie, se aduna, se rotesc, si nu poti garanta ca toti odata timp de 3-4-5 luni vor sta neclintiti in aer!
  3. Plafonul de nori pot fi la inaltime sau la coborar mult, pot fi grosi, subtiri si rasfirati, plini cu apa sau nu, cern zapada puternic sau nu! Sunt doar cateva repere care te face sa nu crezi in balamutii cu luxul si nesimtirea la purtator, da, acei vorbitori care sperie cetatenii, pe mine…ciuciu!

 11. Piperea,un obscur . Mi-e mila de cei care ii lauda laturile aruncate aici.

 12. Daca nu esti conectat la realitate,la valorile democratice,la economia mondiala esti mancat. Asa ca toti cei care propaga nationalismul-patriotismul populist nu sunt decat niste trepadusi .Este ca si cum esti izolat fara contacte economice, culturale sau politice. O insula pustie, la mana oricui. Rusii aboa asteapta asta. Si vad ca „telectuali” de soi se gasesc sa abureasca prostimea.

 13. abc Ba aiuritule,ce legatura are optiunea unui om de a fi cum doreste el, atata timp cat munceste, isi plateste taxele si impozitele, nu-ti mananca din farfurie si nu sta cu mana intinsa, cu aiureala ta politica din cap? Ce daca unul este gay,sau este tatuat sau ras in cap. Asta te preocupa pe tine? Nu crezi ca toti suntem egali atata timp cat respectam legile tarii dar mai mult de atat ne respectam si intre noi? Cu ce esti tu superior decat ,sa zicem unul cu piele rosie sau galbena? Sau cu ce esti mai presus tu decat unul care voteaza altceva decat crezi tu ca trebuie sa fi votat. Lumea este mai mare decat iti poti tu imagine. Deschide-ti mintea si vei intelege .Sau,ramai in cloaca ta.

 14. In tabara militara americana cunoscuta sub numele de cod UE, nimeni nu maraie in fata sefilor. Iar sefii americani VOR RAZBOI cu suportarea consecintelor de catre UE. Pentru ca americanii nu depind de titeiul rusesc, ca ei l-au luat gratis din Irak.

 15. Baaai, ce articol mit stock ! Ne va bate Dumnezeu siii…cred ca o va face ! Natura deja lucreaza. Mai liseste un asteroid sau o ploaie de asteroizi mici peste marile orase chemati de gravitatia creata de consumul urias de energie al acestora .

 16. Cind nu sunt de acord cu ceva, eu boicotez. Tu n-ai decit sa promovezi ce boicotez eu. Mesajul meu nu se adresa neomarxistilor lgbt ca tine. Oricum am impresia ca te torturezi singur. Daca nu iti place linia unui site, nu intri pe el – asa cum eu nu intru pe Adevarul, UM Digi24 sau alte oficine neomarxiste. Vad insa ca principala ta placere in viata este sa te enervezi citind articolele si comentariile din Cotidianul (in caz ca nu intri aici cu ordin sa trolezi).
  Si pe viitor incearca sa raspunzi civilizat, pentru ca insultele sunt ultimul refugiu al persoanelor limitate, atunci cind nu mai au argumente. abc

 17. @Costica Te rog sa ma scuzi ca am uitat sa-ti mentionez numele intre cele care compun gasca de loonie tunes care anima spiritul forumului. Fara voi veata mi-ar parea searbada, bruh.. Mea culpa, errare humanum est, perseverare autem diabolicum

  P.S Nus de ce imi suna nickul tau a cocalar manelist ?

 18. Daca nu esti conectat la realitate, la valorile democratice, la economia mondiala esti mancat.
  Asa ca toti cei care propaga nationalismul, patriotismul popular/NATIONAL, SUNT conectati la realitate, la valorile democratice, la economia mondiala . UNITI, UNITARI, INDEPENDENTI si SUVERANI in raport cu „niste altii”.
  ALTFEL, este ca si cum esti IZOLAT si MANCAT (ca o INSULA COLONIALA) fara contacte economice, culturale sau politice INDEPENDENTE si SUVERANE.
  O insula pustie, la mana oricui (la mana COLONIATORILOR). EUropenii si americanii abia asteapta asta. Si TOTI ACESTIA vad ca „telectuali” de soi RAU (buruiene si pir) NU SE GASESC in ROMANIA ! Adica cei CARE sa NE abureasca prostimea.
  ASTA este si OF.TICA EUropenilor si a americanilor … ca ROMANIA NU A FOST si NU ESTE o „COLONIE” a LOR !!!
  Asa ca toti cei care propaga nationalismul si patriotismul popular/NATIONAL SUNT conectati la realitate, la valorile democratice, la economia mondiala. Si VAD MULT mai DEPARTE decat interesele coloniale, cele anti-democratice si anti-civilizatoare ale EUropenilor si Americanilor din NATiO „franta” …
  ca TOT NOI … ROMANII precum si TOTI cei care propaga nationalismul, patriotismul popular/NATIONAL, trebuie sa DREGEM si sa INDREPTAM atat lumea de ieri, cea de azi, cat si cea de maine … prin Revolution (REVOLUTIE) 2.0 !!!

 19. sa incepem cu pepsi-cola,
  coca-cola,fanta si sprite,
  1 saptamana ZERO !
  (ha,ha,
  nu merge asa:
  vor scumpi orice altceva-banul trebuie sa circule!)

 20. Se poate înlocui, foarte bine, coca-cola cea straineasca cu cico sau brifcor fost romanesc.
  Aroma distinctivă de „cola” provine în principal din amestecul de zahăr, ulei de portocală, ulei de lămâie și vanilie, restul ingredientelor având doar contribuții minore. Firma producătoare, Coca-Cola Corporation, este cel mai mare consumator de extract natural de vanilie din lume. Coca-Cola oricum nu mai conține esenta din frunze de coca. Descoperiri arheologice au arătat că deja acum 8.000 de ani se obișnuia mestecatul frunzelor de coca.
  Brifcor (Băutură Răcoritoare Indigenă Fără Cofeină Originar Româneasca) a fost conceput la ICPVILF (Institutul de Cercetări Pentru Valorificarea și Industrializarea Legumelor și Fructelor) în anii 80 de către Ion Jurubițǎ, un chimist din departamentul de cercetare. El a reușit să substituie concentratul de portocale ce trebuia importat cu un concentrat produs din macerarea a 14 plante, unele din ele banale buruieni. Culoarea era obținută din vrej de tomate. În afară de concentrat și apă, în componența băuturii se mai adăuga acid tartric. Acidul tartric poate fi găsit în numeroase plante, și în numeroase fructe, precum strugurii și bananele.

 21. Se poate înlocui, foarte bine, coca-cola cea americaneasca cu cico sau brifcor fost romanesc.
  Aroma distinctivă de „cola” provine în principal din amestecul de zahăr, ulei de portocală, ulei de lămâie și vanilie, restul ingredientelor având doar contribuții minore. Firma producătoare, Coca-Cola Corporation, este cel mai mare consumator de extract natural de vanilie din lume. Coca-Cola oricum nu mai conține esenta din frunze de coca. Descoperiri arheologice au arătat că deja acum 8.000 de ani se obișnuia mestecatul frunzelor de coca.
  Brifcor (Băutură Răcoritoare Indigenă Fără Cofeină Originar Româneasca) a fost conceput la ICPVILF (Institutul de Cercetări Pentru Valorificarea și Industrializarea Legumelor și Fructelor) în anii 80 de către Ion Jurubițǎ, un chimist din departamentul de cercetare. El a reușit să substituie concentratul de portocale ce trebuia importat cu un concentrat produs din macerarea a 14 plante, unele din ele banale buruieni. Culoarea era obținută din vrej de tomate. În afară de concentrat și apă, în componența băuturii se mai adăuga acid tartric. Acidul tartric poate fi găsit în numeroase plante, și în numeroase fructe, precum strugurii și bananele.

 22. Cei 175 mii grevisti sau protestatri pe facturi de nergie,dar sperante in masura in care se vor alatura milioanele de saraciti, sunt un protest -slab-dar protest contra recesiunii cauzata de politici aberante; PIB-ul (produsul intern brut) al M a scăzut cu 11,0% în 2020, a anunțat Oficiul Național de Statistică (ONS). Aceasta a fost o scădere mai mare decât oricare dintre estimările anterioare ale ONS și cea mai mare scădere din 1709, conform datelor istorice găzduite de Banca Angliei.S-a „revizuit”la o scadere de 10,8 %a prod.ec.,si putin ma intereseaza de inflatia lor care va reveni sau va creste.SI ei au facut ce a facut ARAFAT la noi,s-au axat exclusiv pe masuri anticovid,nu am mai tratat restul-Arafta i-a dat direct afara din spitale pe cei ce nu erau covid,noaptea,pe targi ca pe cainideci la englezi e-au crescut cheltuielilein sanatate:la noi s-a furat cu carul de aceiasi gasca ARAFAT,ajuns aproape „sef de guvern,coruptie din plandemie de care nu auzim nimic!
  Recesiunea cuprinde toate traile UE,criza energetica si aliemntara fiind cauzata de SUA,care si-a adunat rezerve de petrol si agrobissnis globalist, determinind tari sa se sufoce pe motiv de „securitate alimentara_de ex.India.Sansctiunile contra Rusiei sunt de fapt pt.prabusirea Germanieivia Ucraina, Nord Stream 2 a fost facut kaput etc.SUA inchide intr-un lant tarile UE si Europa, si revoltele ce se asteapta ,se manifesta sporadic desi amploarea cresterii preturilor si inflatia sunt astronomice.
  Ar fi o constientizare benefica dinspre cetatenii UE si europeni sa boicoteze virtualul, divertismentul si gunoiul produselor si serviciilor in care exceleaza marile corporatii spre amagirea consumatorilor,a manipularilor slabiciunilor umane, cu toate armele de seductie,persuasiune ,inclusiv „propaganda sexuala de psihiatrie”.

 23. Desi vedem cu ochii nostri si traim pe propia piele diletantismul cronic al mai multor guverne succesive mandatelor comandorului de Nana et comp, nu se simte nicio revigorare a spiritului civic si deci nu cred ca ii trece cuiva prin cap sa refuze plata facturilor la energie. Cel putin nu inainte sa-ti faci rost de o ustensila cu teava ghintuita cu care sa-i intampini pe desurubatorii de sigurate din cofretul propriu.

 24. Cu toate ale lui, modelul economic actual e tembel, arierat, alienat de civilizație și civilitate.În fond, producem pentru noi, nu pentru câțiva psiho/sociopați care fac rezerve pe care nu le vor cheltui vreodată, cu atât mai puțin pe vreo finalitate de interes comun, o cercetare, ceva de care să beneficieze toți.Odată e sistemul de acumulare a banilor care nu mai are demult nimic comun cu munca, crează „valoare” din nimic iar „valoarea” asta sare în inflațien iar a doua este amatorismul deciziilor la nivel de stat, luate de neica nimeni pe bază de fățău și freză.Politica trebuie să dispară iar vatloarea acumulată să treacă ca bun comun al breslei și să fie împrumutată sau investită în dezvoltare.Altfel, avem porcăria asta care se va rostogoli la nesfârșit.Vă puteți imagina o întâlnire cu alte civilizații cu un OZN din care coboară niște butoaie care întreabă de ratele de schimb, prețul aurului și ne dau idei despre”produse bancare”?Eventual, ceva împrumuturi? Ori niscaiva”comitete” și „echipe de negociere”?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.