Coreea de Sud Consumul cărnii de câine, interzis prin lege

Coreea de Sud va pune capăt consumului de carne de câine – probabil din 2027, a anunțat un purtător de cuvânt al guvernului. Până acum, consumul celui mai bun prieten al omului nu era reglementat prin lege în țara din Asia de Est.
Câinii au fost mâncați în Coreea de Sud de secole, dar această tradiție a fost recent criticată din ce în ce mai mult. Tinerii, în special, o resping din ce în ce mai mult. Prima doamnă a țării, Kim Keon-hee, este, de asemenea, considerată un critic dur. Nu numai că sprijină câinii străzii, dar are și șase astfel de patrupede acasă.
Prin urmare, guvernul face în prezent planuri pentru a adopta o lege specială care ar interzice consumul de carne de câine. După cum a raportat Washington Post, un proiect de lege corespunzător ar trebui să fie disponibil până la sfârșitul anului. Este sigur că Parlamentul va fi de acord.

Cu toate acestea, interdicția nu ar trebui să intre în vigoare imediat. Pentru a ușura presiunea asupra industriei cărnii de câine, animalul ar trebui să dispară în sfârșit din vasele de gătit din 2027. Câinii ca animale de companie devin, de asemenea, din ce în ce mai populari în Coreea de Sud.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

16 Comentarii

 1. Cat de curând se va legaliza mâncatul cărnii de om in românia normală și educată a președintelui!…în primul rând a rahatului de om…

 2. Ce de lucruri grele în cîrca celor din guvern. Aș zice s-o ia mai moale, mai omenește, să nu se spetească. Să descîlcească treburi ușoare cum ar fi respectarea Constituției: „Strămutarea de populații străine pe teritoriul României e strict interzis”.

 3. -in China se vand vii
  gata jupuiti!

  pentru gurmanzi cainii sint disponibili si in New York;
  in Romania problema e cu vietnamejii si restu COLORATILOR
  SATRAMUTATI SI COLONIZATI!

 4. Ar mira pe cineva daca UE ar interzice mncarea pisicilor in Sicilia si a porcilor in intreaga federatie ?
  Oriucm porcul e considerat NECURAT nu doar evreilor ci si sorosistilor !
  AUD ?
  cat timp nu e foamete si saracie ( e undeva azi ?) poti intrezice mancarea de-aun anume fel …SENTIMENTAL !
  Cu ce sau prin ce are CAINELE mai multe drepturi fata de porc ?
  Doar ca noi latinii nu (mai) mancam caine si chinezii si sudmaericanii manca shobolani !

  Propabil e un MOFT … precum moft ar fi sa interzici UCIDEREA vacilor si porcilor pentru hrana umana ! 😀
  Faptul ca CAINELE e PRIETENUL omului nu-i o sciza de-a ucide porci sau … vitei !
  CINE se cred ei ca sa inceapa ca in ARABIA (unde daca un musulman manca PORC e pedepsit de SHARIA !) sa pedepseasca pe cine manca PORC in UE sau CAINE (tineri si fragezi 🙂 ) in Coreea de Sud ?
  SOROSITII deja-si fac de cap interzicand OMENAILOR cu nimic mai maturi decat ei sa mance ce vor !
  BROASTE e voie sa manci in … Franta ? 🙁
  PS: CArena de caine e foart slab si are un gust mai bund decat puiul de gaina ! In China o cumperi prajita pe margine strazii cum cumperi in USA hot-DOG ! 😐
  😛

 5. Sa nu ne panicam! Pana va veni si la noi respectiva interdictie mai va! Deocamdata statul nostru (adica gasca aciuata in mediul politic) se straduie sa interzica taiatul porcului in gospodaria romanului.

 6. „civilizata” asie… fanatism si cruzime, atat fata de oameni, cat si fata de orice vietate.

 7. Super ,dar consumul fainii de greier,gândaci și alte târâtoare pe care le propuneau globalisti spre
  consum când le interziceți prin lege

 8. Scrie pe el miel si gata l-au halit, daca asa e la ei de sute de ani ?! La noi cum se baga gandacii pe gatul fraierilor ?

 9. O manevră poolitică, la comandă masonă amerlocă, destinată propagandistic unei viitoare campanii de blamare a Chinei ce permite să se mănînce ORICE!
  Partea proastă pentru dobitocii amerloci instigatori, de pe Wall Street, e că există destule alte țări asiatice în care se mănîncă yezakt ca în China: Vietnam, Kampucha, Laos, Thailanda, Birmania… Iar ăștia, cam TOȚI urăsc Amerlocia parșivă……[Rumburak]
  https://www.youtube.com/watch?v=Dn_40K0er0E

 10. Au insa liber de la Kim Jong-14 sa manance fazani……[Rumburak]

 11. Și eu credeam că-i banc. Acuma văd că vor să apere câinii.
  O blondă, sătulă să fie luată în batjocură, se vopsește brunetă. Iese cu mașina și vede o turmă de oi, tocmai ce-i trebuia să vadă dacă a mers treaba cu schimbatul culorii. Oprește și-i zice ciobanului:
  – Bade, dacă așa dintr-o privire, îți spun cîte oi ai, îmi dai o oaie?
  – Îți dau, fata tatii!
  Zice cîte zice, o nimerește, ciobanul o îndeamnă să-și ia una. Ia una, o bagă-n mașină, dă să plece cînd ciobanul îi bate-n geam și-i spune.
  – Fata tati, dacă-ți spun ce culoare naturală are părul tău, îmi dai câinele înapoi?
  PS Nu cred că bancurile cu blonde-s nevinovate. Părul blond este legat de rasa albă. Cine are puterea financiară și mediatică să impună astfel de bancuri?

 12. Dar bieții miei cu ce au greșit că sunt luați de lângă mame și tăiați de Paști? Așa scrie in Biblie? Pai, un preot ortodox spunea că nicăieri în Biblie nu scrie că trebuie sacrificați bieții miei. Asta nu e tot barbarism? Și românii se pretind credincioși? Niște ordinari fără nicio credință? Terminați cu prostiile de falși credincioși. Sunteți doar niște barbari.

 13. Obiceiurile de Paști nu nimic de-a face cu creștinismul. Înainte de această sărbătoare fată oile. E singurul prilej din an de a mânca carne de miel proaspătă.
  Oamenii nu țin oile sterpe. În fiecare an oile fată un miel, uneori doi, se dublează turma. Cum să ții atîtea oi?

 14. Da carne de lăcuste și de greieri avem voie? Că maidanezii au cam început să dispară…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.