Controale, de ochii lumii. Șef Gardă de Mediu, arest la domiciliu

Curtea de Apel Cluj a decis ca şeful Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud, Ioan Borş, care în data de 16 februarie fusese arestat preventiv pentru 20 de zile, fiind acuzat de DNA de luare de mită în formă continuată, să fie plasat în arest la domiciliu.

Decizia a fost luată miercuri, după ce atât Borş, cât şi DNA făcuseră contestaţii la soluţia iniţială a Tribunalului Cluj.

„Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA – ST Cluj privind arestarea preventivă a inculpatului B.I.. În baza art. 227 Cod procedură penală, raportat la art. 204 alin. (12) Cod procedură penală şi art. 202 alin. (4) lit. d) Cod procedură penală, dispune înlocuirea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul B.I., cu măsura arestului la domiciliu în localitatea …., pentru o perioadă de 21 de zile începând de la data prezentei încheieri, 21.02.2024, şi până la data de 16.03.2024 inclusiv”, se arată în soluţia Curţii de Apel Cluj publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Inculpatul are obligaţia să nu comunice cu persoanele care au calitatea de suspecţi sau de martori în această cauză.

Decizia este definitivă.

Potrivit comunicatului de presă remis în data de 16 februarie de DNA, în perioada octombrie 2023 – ianuarie 2024, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud ar fi pretins şi ar fi primit de la mai multe persoane diferite sume de bani, necuantificate până în prezent, şi alte foloase necuvenite, în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale de serviciu privind efectuarea unor controale de mediu, în contextul implementării unor proiecte private în agricultură.

Foloasele respective ar fi fost pretinse şi primite de către inculpat în sediul instituţiei pe care o conducea, sub pretextul că vor fi remise mai departe către subalternii săi, pentru ca aceştia să nu se mai deplaseze în teren în vederea efectuării controalelor de mediu asupra obiectivelor. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Totuși bre. Ce face o ”gardă de mediu” ?? Care este activitatea lor și unde se văd rezultatele ?? Au plantat vre-un pom măcar,? Sau au adunat ceva tone de gunoaie de pe cursul vre-unei ape ?? Nu am auzit decît de salariile lor de nababi nerușinați.

  2. E legalizare infracțională definitiv prin lege și hotărâri judecătorești in Romania! Poate sa mai conteste cineva, un roman din străinătate când i se aruncă în ochi că, tara voastră e o tara care a legalizat infracționalitatea înaintea dreptului minorului, a bolnavilor și a altor entități diferite de ortodoxie? NU! România e leagănul civilizației infracționale de orice fel prin lege și hotărâri judecătorești! Asta se practică, se vede, funcționează cu brio! Nu trebuie sa ne supere adevărul crunt care doare la nivel înalt! Cereau vrem o tara că afară! O au dar nu din punct de vedere legislativ pe legi corecte, clare de aplicat.

  3. Parca se luptau cu coruptia! Arest la domiciliu, sa nu piarda episoadele serialului preferat pe Netflix

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.