Controversă – Unde-i bancnota de 20 lei cu Ecaterina Teodoroiu?

Pe 14 ianuarie se împlinesc 130 de ani de la nașterea Ecaterinei Teodoroiu, prima femeie soldat care a luptat în Armata Română.
În condiţiile declanşării primului război mondial, elevă fiind, Ecaterina s-a înrolat într-una din primele unităţi de cercetaşi din Bucureşti, cohorta „Păstorul Bucur”, condusă de către Arethia Piteşteanu. În vara anului 1914 Ecaterina revenea la Tg-Jiu activând în cadrul cohortei de cercetaşi „Domnul Tudor”. Din iunie până în august 1916 Ecaterina s-a aflat din nou la Tg-Jiu unde activează în cadrul cohortei „Domnul Tudor” sub conducerea lui Liviu Teiuşanu, instructor al cohortei din septembrie 1914.
A fost prima femeie ofițer combatant din Armata României. Când ne echipam în ținuta din timpul Războiului pentru Intregirea Romaniei, atât noi, cât şi camaradele noastre, o facem în memoria celor 350.000 militari căzuți la datorie în această conflagrație și implicit în memoria slt. p.m. Ecaterina Teodoroiu. ( Col (r). Costel Laurențiu Hopu, AsociațiaTradiția Militară).
Poate nu mulți își mai amintesc: BNR a pus în circulație 1 decembrie 2021  bancnota 20 de lei cu chipul Ecaterinei Teodoroiu.

Mai știe cineva de ce bancnota cu imaginea Ecaterinei Teodoroiu nu este nici acum în circulație???, ne întreabă un cititor.
Se pare, spun surse neoficiale, că BNR a greșit dimensiunile acestei bancnote care….nu poate fi numărată de mașinile de numărat bani ale băncilor, remarcă ironic cititorul.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

18 Comentarii

 1. DACĂ O CHEMA VICTORY NULAND -SIGUR NU GREȘEAU! ORI -URSULA!

 2. Sa nu uitam ca fsn este condus de udmr .Ecaterina este un simbol care a ajutat la scoaterea din istorie a imperiului atipic austro ungur .Bnr este (am inteles ca nu mai aparține romanilor)un ong majoritar străin . Deci lucrează pentru cine trebuie .

 3. … vreo 50 de bucăți sunt la mine. Din câte am înțeles, bancnota de 200 de lei are același statul ca și bancnota de 2.000 lei – Eclipsa totală de soare 1999.

 4. Mosu Nu pot sa-mi o formez o parerea pana cand marele expert in problema nationala, marele scurs in pantaloni, nu-si spune parerea

 5. Ecaterina Teodoroiu a fost un exemplui de daruire si patriotism total ptr romani si Romania. Ar merita, in semn de omagiu, sa se afle pe o bancnota cu valoare mare. La fel si Regina Maria, careia romanii de azi ii datoreaza Romania actuala, chiar asa ciuntita cum este. Se putea sa nu fie nici asta.
  Din pacate Epoca de Aur Capitalista ne-a vaduvit de multi eroi care ar fi meritat mai mult respect din partea noastra. Ii amintesc aici pe Tudor Vladimirescu si Nicolae Balcescu.
  Nu m-as mira ca peste vreo 30 de ani sa le vedem in schimb pe Soasoaca, Kovesi si Andreea Esca pe bancnotele rromanistaneze……[Rumburak]

 6. „Unde-i bancnota de 20 lei cu Ecaterina Teodoroiu?” … Pai … nu stiu … parca aveam una in buzunar, da’ am impresia ca mi-a disparut, in tramvai …

 7. De-abia astept sa iasa moneda de 10 bani, cu efigia lu’ Iohannis … de timbrele de 1 leu nu mai vorbesc, au fost editate dar retrase de pe piata, toata lumea scuipa pe fata gresita, ca sa le lipeasca pe plic …

 8. Nu ar fi prima si nici ultima intrebare pe care ori care cetatean cu suflet de roman adevarat si-o pune vazind zi de zi cite se intimpla in aceasta tara .Sintem condusi de niste tradatori care si-au batut joc de tara si de romani ,asta este si explicatia acestei bacnote scoasa din circulatie.Astept momentul in care sa ne trezim cu totii si sa le aplicam la toate jegurile astea exact ce merita !

 9. Bancnota de 20 a cam dispărut din circulație pt că majoritatea care au pus mâna pe ele, le-au băgat la păstrare, la colecție! Oricum nu nu erau multe! Acum 2 săptămâni am avut fericirea să primesc și eu 2 bancnote de 20 și evident că nu le dau mai departe!

 10. Pe Iohanis sa îl pună nemții lui pe mărcile care le-a grațiat, de la Ceaușescu și pună la iohanis nu a grațiat nimeni datoria nemților

 11. In curind or sa apara pe piata bancnotele de colectie de 1 milion de grivne ucrane, cu mecla de troglodit a lu’ Zelenski, „aparatorul Europei, tatuca popoarelor si Salvador Mundi” !

 12. Bă editat, ce treabă are bancnota de editat cu udmr? Niste degenerați editat se prezintă cu calități de editat în loc să stea ca un editat în oliță. Ce editat caută pe acest site dacă nare nimic de comentat?

 13. A fost, poate, o escrocherie din care au avut gras financiar BNR. Mi se pare că am una sau doua în casă.

 14. Pai dc mă gândesc, nici pe aia de 500 n o vezi pe niciunde. Unde e hârtia de 500? Nici alea de 200 nu prea circula..eu le zic bancnote de pensionari, ei mai primesc la pensie și vin cu ele la „aprozar”. Cele mai circulate sunt suta, cincizeciu și zecele…nici măcar aia de cinci n o prea vezi… oricum Ecaterina arată ca un transgender chinez

 15. Nu am Bancnote am doar 1 Moneda cu Eclipsa din 1999 si alte Monede mai Recente . Când apare o Moneda Noua de 50 de Bani o pun Bine !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.