Copa America, ultima apariție a lui Leo Messi pentru Argentina?

 

Lionel Messi și colegii lui din naționala Argentinei trăiesc din nou momente magice. În decembrie 2022 deveneau campioni mondial după ce depășeau Franța în ultimul act la lovituri de departajare (în 120 de minute fusese un senzațional 3-3). Își îndeplinea visul aproape când nu mai spera, de a fi campion mondial, pentru că trecuse cu jumătate de an peste borna 35.

 

Cu câteva luni mai înainte, Argentina câștigase Copa America pentru a 15-a oară, același număr de succese cu Uruguay, care acum dacă va învinge Columbia în semifinale, va fi rivala pumelor în finală. Albicelestii merg din succes în succes și după ce au depășit ușor Canada în penultimul act acum așteaptă să vadă cine va fi inamicul din finală.

Însă, aceste momente magice au fost repede uitate de fanii din Țara Tangoului dar și de cei ai lui Leo Messi din toată lumea, deoarece starul lui Inter Miami a fost foarte ciudat în declarația făcută după partida contra Canadei. Declarația   a fost interpretată de mulți ca un anunț al unei apropiate retrageri dacă nu din fotbal cel puțin de la echipa națională. Iată ce a redat cotidianul spaniol As:

„Să ne bucurăm de ceea ce trăim ca echipă, ca grup. Nu ne este ușor să fim din nou într-o finală, să concuram din nou pentru a fi campioni. Este foarte greu și trebuie să profităm de asta, pentru că nu este ușor să facem asta din nou.

O trăiesc ca pe orice altă finală în ultima vreme, bucurându-mă foarte mult și fiind conștient, așa cum se întâmplă cu Di María și Otamendi, că acestea sunt ultimele bătălii.

Nu trebuie uitat ce a făcut această echipă, ce a făcut această națională a Argentinei. Este impresionant faptul că echipa asta poate juca încă o finală.

A fost o competiție dificilă, pentru că a fost mai echilibrată ca niciodată, foarte dură. Terenuri foarte proaste, temperaturi foarte mari, foarte greu de jucat, echipe foarte dure și bune. Faptul că suntem din nou în finală este o sărbătoare. Este a patra finală la rând pe care o vom juca.

E ușor de spus, dar întreaga călătorie a fost foarte grea. Să ne bucurăm de acest moment, încă o finală care, dacă vrea Dumnezeu, seamănă cu precedenta.

Nu numai Messi vorbește despre retragerea de la echipa națională, dar și Angel di Maria.

„Înainte de a ieși pe teren, Leo a spus că au vrut să ajungă în finală pentru mine și asta mă umple de mândrie. A avea acea posibilitate de a reuși să realizez tot ce am realizat în ultima vreme cu toți este o sursă de mândrie pentru mine”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

 1. Alo,Generatia Sufletului Adormit,se aude ? Sau e prea departe ? Pacat de Stanciu,Dragusin,M.Marin,Nita… Cine mai era ? Nu Ianis,ma, ca pe ala trebuia sa-l faca Rejele faiantar !

 2. VAX PoPULIi de ce esti TU AșaDeASINiu?
  PLIN la Refuz de URĂ pe Români, SE VEDE, nuami TU Orbete LIFTEsque NU te vezi
  CE ai? IO v-am ghicit de Ani de Zile pe ĂiaCaTălică …
  VOI, Toți SIMILARII, NU aveți DestuleSpreDelocSpreInSpreNICIODATĂ Satisfacții IN Cestii …
  ALEA din Grădina de Jad, unde STAU, Florile de Lotus adică, DESCHISE pentru ĂiaCareLEȘtiuDeFaceȘISeBucura de TOATE CeleeSuntÎn Dânsele, Florile de Lotus, ÎmBietoare la TOT CeSePoateASeImagina ȘI PRACTICA …. …
  De Aia sunteți OTRĂVIȚI … .

 3. Fraiere, echipa actuala nu are aparare. Cei de la mijloc si din atac au facut ceva comparativ cu ciumetii din aparare. Sa iei aiurea trei goluri de la olandezi!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.