Copii din România adoptați ilegal: Dezvăluiri uluitoare

Mii de copii străini au fost adoptaţi, se pare, în mod ilegal de către cetăţeni elveţieni între 1970 şi 1990 dintr-o serie de ţări, între care şi România, ceea ce continuă „să le marcheze vieţile”, a recunoscut vineri guvernul elveţian, potrivit France Presse.

Consiliul federal (guvernul) a anunţat – în urma dezvăluirilor făcute de un nou raport pe care l-a comandat – că va cere o revizuire a dreptului internaţional în materie de adopţii.

Încă în 2020, după numeroase mărturii zguduitoare făcute de persoane adoptate ilegal în Sri Lanka, un prim raport a arătat lipsa de reacţie din partea autorităţilor „în pofida indiciilor prealabile şi clare privind nereguli comise de intermediari în vederea adoptării de copii din Sri Lanka”.

Cel de-al doilea studiu, realizat de Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Zurich (ZHAW), analizează alte zece ţări de origine: Bangladesh, Brazilia, Chile, Guatemala, India, Columbia, Coreea de Sud, Liban, Peru şi România.

„Indiciile tind să arate existenţa unor practici ilegale în aceste ţări, trafic de copii, falsificarea documentelor şi indicaţii false privind originea”, notează Consiliul într-un comunicat.

Cu privire la perioada respectivă, cercetătorii ZHAW au descoperit 8.000 de permise de intrare în Elveţia pentru copii din aceste ţări: 2.799 de copii proveneau din India, 2.122 din Columbia, 1.222 din Brazilia şi 1.065 din Coreea de Sud.

Documentele disponibile fac imposibilă stabilirea numărului exact de persoane vizate, dar numărul de permise de intrare eliberate în Elveţia „arată totuşi că mai multe mii de copii adoptaţi în perioada analizată ar putea fi afectaţi de nereguli”, recunoaşte guvernul.

Acesta „regretă faptul că autorităţile nu şi-au asumat suficient de mult responsabilităţile faţă de copii şi de familiile lor”.

„Aceste deficienţe continuă să marcheze vieţile persoanelor adoptate la acea vreme”, subliniază Consiliul, care explică faptul că este de competenţa cantoanelor Confederaţiei „să sprijine persoanele în cauză în căutarea originilor lor”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

14 Comentarii

 1. Nu inteleg care este tragedia, au scapat de mizeria din tara lor! Au avut o sansa!

 2. Leghebetistii cumpara/infiaza copii DOAR PENTRU TRAFIC DE ORGANE SI PEDOFILIE, NICIDECUM ca le-ar fi dragi copii. Ca, DACA LE-AR FI FOST DRAGI, AR FI FOST ATAT DE SIMPLU SA AIBA PROPRII COPII.

 3. copiii au avut o sansa ,dar media din Elvetia nu are subiecte sa agite un popor plictisit de bine si trai pe vatrai,si atunci vin cu basme

 4. Daca acesti copii infiati ar fi intrebati acum dupa ce au crescut mari ,daca ar dorii sa se intoarca in tara unde s-au nascut definitiv ,sint convins ca nimeni nu ar dorii asta .Bietii copii au avut o sansa ,un mare noroc sa creasca departe de mizerie ,razboi si minciuna .Adevaratii parinti sint cei care cresc copilul si nu mama care il naste si tatal care la procreiat la betie.Doar am vazut atitea mame care dupa ce il naste isi arunca copilul la lada de gunoi,in WC sau cine stie pe unde .Nici macar nu au sufletul sa il duca la un Orfelinat sau sa il puna la usea unui crestin ,il omoara cu mana ei.Mai stim destule situatii in care parintii isi trimit copii la cersit sau la furat ,asa ca astia nu se pot numii parinti.

 5. Hmmm … numai pina in 1990, aceasta „statistica” ? Ciudata, foarte ciudata coincidenta … si DUPA 1990, citi din Sibiu si judetul Sibiu ? …

 6. A fost un caz, care a fost larg prezentat in presa romana, cind o fetita a fost pur si simplu smulsa din bratele unei familii din Romania, care o adoptase, pentru a fi predata alteia din America, tot de origine romana. Fetita se simtea bine in Romania si nu voia deloc sa plece. Se mai stie ceva de ea?

 7. Anonim spune:
  08 dec. 2023 la 20:15 ———In urma cu ceva timp au fost niste ziarisi in America sa viziteze familia care o adoptase .Fetita crescuse ,cinta la pian ,invata foarte bine si era ingrijita si educata corect .Dar acum cine sa se mai gindeasca ca sa verifice cum au ajuns toti acesti copii infiati de familii cu domiciliul in alte tari ? Guvernul are grije doar sa cheltuiasca banii pe plimbarile lui Johannis,in a cumpara armament ,in a sustine si ajuta Ukraina cit este nevoie,in a cumpara vaccinuri ,asa ca pt. asta si la fel pt. foarte multe ,nu se mai gasesc bani.

 8. ce cititi ”permis de intrare” nu infiere, nu resgistru cu nume si ce s-a intrebat…pt a duce…berbecutii de export trebuie sa ai permis de iesire/intrare in port/tara Articolul asta spune ca nu s-au intresat ce s-a intamplat cu „intrarile” daca ar fi fost adoptati ar fi in registrul/arhiva cu adoptii, aici este mica lor problema au suspiciuni, mustrari se constiinta…

 9. Cam bizară includerea României în listă. Cred că este o mare minciună care sigur nu va fi combătută de ministerul
  Român de externe. Despre România și români se poate afirma orice enormitate SIE, SRI, Ministerul de Externe Președinția nu va reacționa fiind țara al cărui președinte a declarat în străinătate la UE, ca un renegat că țara care o păstorește este un stat eșuat! Sau că nu este pregătită să preia președinția rotativă a UE?

 10. Ba, terminati naibii cu aruncatul de dejectii! Este statistica, nu a obligat elvetia sa infieze copii din alte tari cum ar fi Romania, legislatia romaneasca a permis toate aceste ilegalitati daca e vorba de Romania! In plus, orice copil si-ar dori sa traiasca in elvetia si nu e bascalie! Inca ceva, cei care infiaza copii sunt strainii din elvetia si infiaza doar copii straini! Zilele trecute am scris despre infierea copiilor din Romania, pe banda rulanta ca la taraba in talcioc, care decarteaza gras, primeste infierea! Ca ramane o problema marcanta psihic pentru copil, este realitate si nu e doar pentru copil, e pentru orice cetatean care e departe de tara natala!

 11. @Paulian Ionescu, „Daca acesti copii infiati ar fi intrebati”

  -uite un dobitoc cum face nishte presupuneri CARE II CONVIN!

  NU,NU ASA SE ALEG PRESUPUNERILE,
  DACA TOT NU AI CE FACE!

  poate copilashii „au cazut din lac in putz”,
  e o vb. romaneasca;
  prima noastra varianta a fost putzin differita,
  a fost cenzurata!

 12. „…şi România”!
  Singura țară bananieră din Europa!
  Și cu cel mai mare export de banane, din Europa!
  Așa o „țară” să tot ai……[Rumburak]

 13. Aş fi curios să aflu părerea domnului Klaus Werner Iohannis pe această temă. El fiind specialist în adopţii ar putea să ne lămurească.

 14. Hai ca ma-ti speriat, credeam c-a la dat cineva in gat pe Iohanis cu adpotiile pentru pedofili si traficanti de organe

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.