Copii, la spital. Explozie în atelierul unui liceu din Giurgiu

Doi elevi cu vârste de 16, respectiv 17 ani, au fost transportaţi la spital cu arsuri după ce în atelierul liceului tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” din localitatea Bolintin Vale a avut loc o explozie în urma unor operaţiuni de sudură la macheta unui glob pământesc confecţionat din fibră de sticlă, vopsită.

„ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Bolintin Vale după ce în atelierul Liceului Tehnologic ‘Dimitrie Bolintineanu’ a avut loc ieri după-amiază, în timpul orei de curs, o explozie. La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal cu o autospecială de stingere, o descarcerare şi două ambulanţe SAJ. În încăperea respectivă se aflau două cadre didactice şi patru elevi. Doi dintre elevi, un băiat, în vârstă de 16 ani, cu arsuri la nivelul braţului drept, la membrele inferioare şi la faţă şi unul de 17 ani, cu arsuri la braţul stâng au fost transportaţi la spital”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Giurgiu transmis sâmbătă.

Ceilalţi doi elevi şi cadrele didactice au primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Atelierul în care s-a produs explozia se află într-o clădire separată de corpul liceului şi nu a fost necesară evacuarea celorlalţi elevi. Pompierii au menţionat că incinta în care funcţionează atelierul „este o clădire veche, nu a suferit modificări structurale şi din acest motiv nu se supune autorizării ISU”.

Potrivit pompierilor, cel mai probabil explozia s-a produs în urma unor operaţiuni de sudură la macheta unui glob pământesc confecţionat din fibră de sticlă, vopsită, în urma unor acumulări de gaze în interiorul acestuia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. – Mama, azi, la ora de chimie, am invatat sa facem explozibil.
    – Si maine, Bula, ce faceti la scoala?
    – Care scoala?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.