Copii palestinieni răniţi, trataţi în spitale româneşti

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Iaşi, că se fac pregătiri pentru primirea mai multor copii palestinieni care vor fi trataţi în unităţi medicale din România, după ce au fost răniţi în atacurile armatei israeliene din Fâşia Gaza.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, fără a preciza un număr anume, că aceşti copii vor fi aduşi în România prin Mecanismul de Protecţie European.

„Cei de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (…) se ocupă de transport. Noi ne pregătim pentru tratarea în funcţie de patologie. Avem deja o astfel de listă. Spitalele de pediatrie din Bucureşti, pentru cei cu multitraumă, Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’, şi, eventual, ‘Marie Curie’. Cei oncologici probabil că vor fi duşi la Institutul Clinic Fundeni”, a menţionat ministrul Rafila.

El a fost întrebat de jurnalişti despre aducerea în România a unor copii palestinieni răniţi în atacurile din Fâşia Gaza.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că nu poate indica o dată certă referitoare la aducerea în ţară a acestor copii palestinieni, însă va avea loc „într-un viitor foarte, foarte apropiat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

 1. In definitiv sunt niste copii.
  Tot atat de uman ar fi ca taticutii lor sa nu mai faca incursiuni in Israel unde sa omoare si sa ia ostatici.
  Daca taticutii ar fi stat in bancutzele lor, copiii lor nu ar mai fi ajuns in spitalele noastre……[Rumburak]

 2. hai mah, aduceti si razboiul astora aici. nu puteau fi tratati decat aici bhai (editat)

 3. sunt palestinieni sau sunt români, adică copii de cetățeni români din palestina?

 4. Ca de obicei Europa plateste oalele sparte de israelo-americani. Primeste refugiatii, participa la reconstructie, asista financiar si juridic, trimite ajutoare si medici, fara sa participe la decizia politico-militara de a invada sau bombarda cutare sau cutare zona a lumii.

  Si in tot acest timp tace malc despre adevaratele cauze ale acestor dezastre umanitare. Mucles total.

  Europe…our friend and ally! Cum spun americanii, cand ii bat amical pe spate pe fraie…a…asta…pe aliatii europeni.
  Stay the course, the future is yours…

 5. Copiii tratați in spitale și părinții ‘tratati’ cu cetățenie română! Așa bre, recunoașteți adevărul! Sunt mai multi cetățeni straini cu cetățenie română decât originali care trăiesc și sunt prezenti in Romania.

 6. Infractorul asta corupt nu este in stare sa ofere asistenta medicala in Romania celor ce platesc sume colosale sub forma de taxe si impozite din munca lor si care au dreptul prin lege la aceasta asistenta medicala, si vrea sa aduca pui de teroristi hamas. Huo nu va mai saturat de furat, sifonat banii cetateanului platitor de taxe.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.