Copii ținuți în condiții de neimaginat

Foto simbol: Profimedia

Doi copii în vârstă de 2, respectiv 6 ani, găsiţi de angajaţii Primăriei Bistriţa locuind în adăposturi improvizate amplasate în pădurea Codrişor, situată la periferia municipiului, lângă râul Bistriţa Ardeleană, au ajuns la spital cu boli respiratorii şi au fost preluaţi de cei de la Protecţia Copilului.

Potrivit datelor comunicate de către purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Camelia Strungari, minorii au fost preluaţi în UPU Pediatrie cu o pneumonie acută, rinofaringită acută şi anemie în cazul fetiţei de 2 ani şi bronşită acută şi rinofaringită acută în cazul băiatului de 6 ani, medicii apreciind că nu se impune internarea acestora, fiindu-le prescris tratament medicamentos.

De asemenea, ambii sunt suspecţi de contact cu un caz TBC, în baza declaraţiilor făcute de mama lor, şi au fost testaţi în acest sens în cursul zilei de marţi.

În dimineaţa zilei de 8 ianuarie, poliţiştii locali, împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi ai Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din cadrul Primăriei municipiului Bistriţa, au identificat în pădurea Codrişor trei adăposturi improvizate, în care locuiau cei doi minori alături de şase adulţi, cu toţii fiind expuşi temperaturilor scăzute, potrivit informaţiilor făcute publice de Poliţia Locală.

Persoanele adulte au fost îndrumate către Centrul de noapte şi cazare pentru persoane adulte fără adăpost din Bistriţa, pentru a beneficia de serviciile socio-medicale puse la dispoziţie de municipalitate.

În cazul celor doi minori, s-a decis transportarea la spital pentru evaluarea stării de sănătate şi sesizarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în vederea preluării copiilor şi instituirii măsurilor de protecţia socială necesare.

Totodată, s-au întreprins măsuri de ecologizare a zonei în care au fost găsite cele trei adăposturi improvizate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

 1. Inca o dovada ca sterilizarea unor specimenene umane ar trebui sa fie nu doar necesara, ci si obligatorie.
  Si inca o dovada ca institutiile din Norvegia si Suedia care iau copiii din familiile incapabile sa-i creasca, sunt utile si benefice.
  Si mai este o dovada ca educatia in Romania este sublima, dar lipseste cu desavarsire……[Rumburak]

 2. Daca oamenii au ajuns sa traiasca in aceste adaposturi in padure ,Romania ar trebuii exclusa din Comunitatea Europeana ,iar presedintele tarii ,impreuna cu tot guvernul lui ,schimbati imediat !

 3. Asta vrea guvernul îmbuibat de bugetari de lux din politica românească! Asta e reforma reală din Romania politica românească! Unii trăiesc în luxul extrem și alții în sărăcie crunta.

 4. @Iepoca de Aur Capitalista
  -cu mashina timpului la dispozitie
  direct la mama lu rumborak ne ducem….

 5. RumbaRACHE … 🙂
  CE placere ai avea sa TAI Cele DOUA de la Barbati si TOTuu’ de la Femei …
  🙂
  Mai DREPT ar fi sa fii TU sterlizat sau … 🙂 mai
  RAUuuuu.
  DACA framanti Vise D’Astea de SADIC Refulat, ar trebui …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.