Copii ucraineni recuperați cu medierea Qatarului

Kiev

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că 16 copii ucraineni care au fost „transferaţi forţat în Rusia” au putut „să-şi regăsească familiile”, Rusia anunţând anterior un schimb între Moscova şi Kiev în care a evocat un număr mai mare de minori, relatează AFP.

„Un grup de 16 copii ucraineni şi rudele acestora se află în prezent în Qatar pentru îngrijiri medicale, mintale şi sociale. Toţi au fost transferaţi cu forţa în Rusia, dar datorită eforturilor de mediere ale Qatarului, ţară prietenă, au fost eliberaţi şi au putut să-şi regăsească familiile”, a spus preşedintele ucrainean.

Anterior Rusia a anunţat un acord cu Ucraina pentru schimbul a 48 de copii strămutaţi de război, la finalul unei prime întâlniri între responsabili ruşi şi ucraineni pe acest subiect care a avut loc în Qatar, ţară ce mediază între Kiev şi Moscova în acest dosar delicat.

În luna martie alţi patru copii ucraineni au fost repatriaţi din Rusia, tot cu medierea Qatarului, după o operaţiune similară desfăşurată luna anterioară şi care a implicat 11 copii.

Ucraina estimează la cel puţin 20.000 numărul minorilor din zonele ucrainene ocupate deportaţi în Rusia, dar numărul lor total ar putea fi mult mai mare, întrucât această cifră cuprinde numai copiii identificaţi oficial.

Mai puţin de 400 dintre aceşti copii au fost până în prezent repatriaţi în Ucraina, conform Kievului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

 1. A fost un schimb, unii copii au mers în Rusia din Ucraina, alții invers, din Ucraina în Rusia, măR🤣g…
  ●)RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK(●

 2. de aia 160 de puradei presupusi „rapiti” de Putin pe mandatul international de arestare, descoperiti in Germania de ce n-ati scris nimic scarbelor? hai sictir cu propaganda voastra

 3. Nu a fost nici o „deportare”, poate doar o „deportare” de creier in capul lu’ Zelensky aflat sub efectul substantelor euforizante, daca rusii nu ii scoteau din zonele de lupte acum nici nu se mai vorbea de acesti copii, ca si de cei din Donbas omoriti cu sutele ani de zile de bombardamentele salbatice si criminale ale Kievului. Dar probabil ca degeaba i-au salvat rusii acum doi ani, daca vor ajunge in curind la banca de organe a nazistilor , sau vor ajunge curind sa fie inrolati in Zelenskyjugend, din lipsa de soldati …

 4. si Klaus putea intermedia asta
  daca mai lasa la pretz.

  (evident ca Russia nu a vandut nimic,
  astia cu minciunile lor
  nu au limite)

 5. Cand ucrainienii evacueaza un sat sau oras ce stiu ca il vor pierde, exista o ordine fireasca de evacuare: copii,,femei, batrani, bolnavi. De ce au lasat copii in urma? Sa spunem ca a cazut o regiune sub tutela rusa, ceva neprevazut. Ce trebuiau sa faca rusii cu copii aflati in aceste zone? Trebuiau sa ii mute din zona de.conflict si sa ia legatura cu intermediarii sariti pt.ca prostalaii ukra nu vor sa ia legatura. Mai mult, cati sunt orfani, cati sunt in grija unui parinte ce e pe front? Rusii trebuie sa aiba grija de do. SA fie multumiti ca rusii i-aubeducayb

 6. Da pe zece mii de copii uciși în Gaza nu ia mai mutat nimeni,au fost măcelăriți.
  Rușii măcar le-au dat o șansă , i-au luat din calea bombardamentului.
  Căci atunci era vremea când zelenscki bombarda și ucidea și dădea vina pe ruși

 7. De unde se vede ca muscalii au RAPIT copii ucraineni, din moment ce acum ii transfera autoritatilor ucrainene.
  Uite-asa au scapat 16 copii de norocul de a deveni ienicerii Putinantropului.
  Bha putinofililor, voi nu vedeti ca tot ce face (editat)kremlinez pe care il aplaudati voi, tzine de domeniul Evului Mediu?
  Auzi, in sec XXI sa rapesti copiii dinbtr-o tara invadata!!!!!!!!!!!!!!
  Botezati-l ma ling@il0r: Putina Magnificul……[Rumburak]

 8. De ce manipulati, dezinformati prin omisiune? Chiar nu exista posibilitaea sa fim INFORMATi si nu manipulati?
  Informatia completa data in mass-media straina (tara NATO si UE) este ca SI 19 copii au fost returnati de ucrani in Rusia in cadrul aceleiasi intelegeri.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.