Copiii sunt aşteptaţi la târg de ziua lor

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în acest weekend, în curtea instituţiei, un târg de produse agroalimentare româneşti cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, eveniment organizat cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia.

Copiii sunt aşteptaţi la târg în număr cât mai mare cu diverse surprize din partea producătorilor, iar în cadrul atelierelor de creaţie vor avea ocazia de a-şi exersa îndemânarea şi de a-şi stimula imaginaţia şi creativitatea, prin pictură pe lemn cu specific agricol, panificaţie, cusut cu motive tradiţionale, informează MADR.

Un stand al reprezentanţilor Zahăr Bod va fi una dintre atracţiile acestei ediţii pentru toţi copiii care vor veni la târg, ei fiind recompensaţi cu vată de zahăr pe băţ, unul dintre deliciile copilăriei. Fructe de sezon – căpşuni, cireşe şi caise aromate vor fi printre preferatele copiilor, acestea fiind întotdeauna o alegere inspirată.

De asemenea, în cadrul târgului vor fi expuse produse atestate tradiţional din categoria lactate, carne, produse de patiserie şi dulciuri de casă, băuturi spirtoase, dar şi produse care au dobândit menţiunea „produs montan”, în special miere şi alte delicii ale stupului. De asemenea, se vor regăsi produse care au obţinut protecţia la nivel european, precum: magiun de prune Topoloveni – IGP, vinuri – DOC, Telemea de Sibiu – IGP, precum şi produse apicole ecologice.

Târgul de 1 iunie – Gustul copilăriei de la MADR va fi deschis în 31 mai şi 1 iunie 2024, între orele 9:00 – 19:00, iar în ultima zi, 2 iunie 2024, programul va fi de la ora 9:00 până la ora 16:00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.