Copita iohanistă care ajută PSD

despre diplomățăria fenechisto-cotroceneză de rit bahluiano-securenist

Pe scurt, cam asta s-a întîmplat zilele trecute, la Washington : ambasadorul Romîniei în SUA, ex-liberalul & ex-consilierul prezidențial Muraru ( unul dintre cei doi gemeni bahluiezi ), și-a bătut public pendula de șeful său, premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită oficială la curtea ,, partenerului strategic ,, , luîndu-l peste picior pe șeful guvernului și al principalului partid de guvernămînt.

Pauză de banane.

Da, evident, fostul partener de vînătoare și de poze cinegetice al teroristului condamnat Omar Hayssam e un marcelică ieftin de Buzău, un ultra-mediocru jmecheraș de cartier, împins în capul mesei de păpușarii permanenți și cu epoleți. Da, desigur, șeful pesedist și al cumetriei guvernamentale merită cel puțin toată bășcălia, dacă nu și mai rău. Dar, însă, totuj’, tovarăși iohanijti, diplomațiști, limberali etc : nici în țările bananiere un ambasador nu-și permite să facă mijto în public de șeful guvernului pe care îl reprezintă, adică de șeful său, și asta nu la vreun chef lăberal sau joianist, din vreo vilă protocolistică de la Snagov, ci chiar în capitala jandarmului mondial, unde tov. ambasador e acreditat oficial, nu pe bază de damigene și curcani, iar premierul a venit ca slugă mega-obedientă a curții imperialoide de rit prezidențial, nu ca neutru ostil ori ca inamic.

Pe lîngă faptul că un asemenea episod ultra-penibil, africanoidal, face de rîs, în principala capitală a lumii, și Romînia, și guvernul ei, și Ministerul de Externe de la București, și președintele căruia Muraru i-a fost consilier ( prezidențial, nu de golf sau schi ), copita livrată public de hambasadorul ieșean de proveniență liberal-fenechistă produce daune serioase mai multor victime colaterale : partidului din care provine, PNL, fostului său șef, președintele Iohanis, și fratelui murar geamăn care conduce filiala liberală ieșeană. Deși constipatul prezidențial e pe finalul ultimului său mandat posibil în ,, funcția supremă ,, , balega comisă de ex-sluga lui ar putea fi pusă pe tapet, cu gălăgia aferentă, în cazul candidaturii iohaniste pentru vreo funcție internațională. Și pe bună dreptate : dacă dulapul sibian și-a ales ca-consilier și a recomandat pentru diplomație un asemenea dobitoc precum Muraru-ham-basadorul, e clar cam cît discernămînt are și ce bine se pricepe la oameni bovina cotrocenistă.

La rîndul său, PNL va fi arătat cu degetul ca rezervor politic beteag și dubios, din care ies asemenea pîrțuri bipede și urît mirositoare, cu pretenții diplomatice mondialoidistice. Iar fratele geamăn murar, care deja e pe făraș ca șef lăberal ieșean , din cauza rezultatelor cam de cacao, va avea acum în traistă un pietroi nou și destul de greu, la pachet cu vechiul reproș că doar dictatul iohanist l-a impus ca jupîn de mucava al filialei județene de pe malurile glodosului Bahlui.

Ce să-i faci, cînd tăticul politic al gemenilor murari e pușcăriașul lăberal Relu Fenechiu, la pachet cu niște ochi albaștri de Bahlui, e greu să mai faci din coadă fenechistă – sită de mătase, și din rahat neo-securistic – harapnic, care să mai și plesnească euro-atlantic. După ce geamănul uașingtonist a slobozit dorsal un asemenea vînt verbal, e greu de crezut că chiar și protectorii ierusalimiști ai fratelui bahluiez vor reuși să dea cu suficient spray anti-duhoare, deși murarul deputat e, adesea, mai rău la lătrătură decît dulăii ambasadei israeliene de la București. Mde, salom-șalom, da’ brînza e pe calcule, iar calculele celor mai buni specialiști în socoteli pragmatice nu par să iasă prea bine pentru duetul gemenilor murari.

De pe urma acestui episod penibil, cîștigătorul clar e PSD, care le-a arătat americanilor, implicit, ce jalnică e ,, pepiniera de cadre ,, a PNL și ce riscanți sînt oamenii puși de liberali în funcții sensibile, iar electoratului mioritic – același lucru, plus vechea placă a seriozității pesediste, la pachet alte refrene  – profesionalismul oamenilor susținuți de social-democrați și  ,, interesul național mai presus de orice ,, , nu ca la liberali, ăvcors.

Dincolo de toate aceste hărățeli politice, episodul e unul grav, strict din punctul de vedere al regulilor diplomatice și administrative elementare, așa că, dacă demiterea geamănului murar ham-basadorist nu vine în zilele care următoare, premierul Ciolacu poate purta pălăria de papagal prost. Cu covrigi de Buzău în jurul gîtului și mîrîielile activiștilor pesediști în fundal.

În rest e bine, a plouat, capitala coltorală a Rumîniei dă țării tot mai mulți ciocălăi, veri drepți cu popușoii dintr-o poveste a lui Creangă. Johnny Branch, if iu nău uat ai min.

 Articol preluat integral de pe 7iasi.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Lucian Postu 152 Articole
Author

3 Comentarii

 1. Clar cercopitecul trebuie sa-si prezinte demisia !De onoare sa fara de onoare,cum vrea barabula lui !

 2. muhahaha

  am impresia ca autorul nu intelege cine-i sponsorul lui muraru si ale carui ordine le executa… gradele de libertate sint atitea cite vor unii sa dea. asa a functionat dresajul.

  intrebarea corecta este: va avea ciolacu puterea sa-l mazileasca pe muraru??? daca o va face vom fi aflat multe raspunsuri. eu unul sint mai circumspect… n-o dau in wishful thinking ca n-are rost. nu am asteptari. ma amuza teribil ceea ce este pentru ca se dovedeste ca oamenii astia mari care ocupa functii, cam peste tot in lume, sint printre cei mai primitivi si neevoluati neanderthalieni. si ca un facut toti se agata de putere.

 3. „…dacă demiterea geamănului murar ham-basadorist nu vine în zilele următoare, premierul Ciolacu poate purta pălăria de papagal prost. Cu covrigi de Buzău în jurul gîtului și mîrîielile activiștilor pesediști în fundal”…
  HAHAHA! Uite că demiterea N-A VENIT! Să-l dotăm pe çolaku’ covrigar:
  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSJl0TG4Lsf3dke14dvB32ZOJpE9V_au4dhGOlCalePVQ&s
  „De pe urma acestui episod penibil, cîștigătorul clar e PSD, care le-a arătat americanilor, implicit, ce jalnică e „pepiniera de cadre” a PNL și ce riscanți sînt oamenii puși de liberali în funcții sensibile”
  Pentru mine a rămas o enigmă DE CE S-A RETRAS brusc-șî-dîntr-o-dată Antonescu, cu ani în urmă! …că șî papagalu’ ăla era „pe val” la lăbărali, atunci…
  „În rest e bine, a plouat, capitala coltorală a Rumîniei dă țării tot mai mulți ciocălăi”:
  https://www.cotidianul.ro/iac-asa-15-sucalai-opt-euro-in-germania/
  Apropo: io, pe ăia ne-trataț’, îi folos’am (ca șî dama ot Bahlui, dîn vide-o, da’ ea uo uitat să ne spuie) cu succesuri la ȘTERS, că pe vremea aia Plăwanu’ suplinitor de educatoare de sat încă nu promowa „Zewa” roz parfumată, dîn lemn dîn pădurile Rromînistanului…
  https://media.istockphoto.com/id/464573013/photo/money-as-toilet-paper.jpg?s=612×612&w=0&k=20&c=4_zp-rA8vqJfYr0QfYvp-Rww0rdXauV0cWrnqLn4aNQ=

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.