Coronavirusul se îndreaptă spre 4.000 de cazuri pe zi

Un număr de 3.950 de români au aflat, de luni până marți, că au COVID-19, iar alți 106 au decedat ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2. Presiunea este în continuare mare pe secțiile ATI din țară.

Până marți, pe teritoriul României, au fost confirmate 808.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 744.040 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.950 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Până marți, 20.509 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

De luni, de la ora 10.00 până marți, la ora 10.00 au fost raportate 106 decese, dintre care 62 la bărbați și 44 la femei. Aceștia sunt pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea și Vaslui.

Dintre acestea, cinci decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 13 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 27 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 29 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 32 decese la categoria de peste 80 de ani.

105 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.536. Dintre acestea, 1.044 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.052.659 de teste RT-PCR și 315.789 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 23.392 de teste RT-PCR (15.539 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.853 la cerere) și 10.152 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 42.716 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.347 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 49.375 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 131 de persoane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Suntem pe drumul iluminatilor. Valul trei se apropie si cocoasa se prefigurează in zare. În 14 martie, cand vom intra în postul Paștelui, Cocoase va ajunge la pubertate, iar până la Paste va fi o adolescentă in toata splendoarea sa.
    Ps. Nu uitati sa-i achiziționați un costum pastel ca să poată participa la concursul de miss cocoasa cocosata univers planetar.

  2. vine valul al cinspe-lea ! pentru ca vin si sarbatorile de Pasti ! trebuie sa stam inchisi iar !
    asadar, vin impotriva crestinilor, pentru ca asta e miza…”valuri” tulburi, negre, incarcate cu toata mizeria si nelegiuirea occidentului „civilizat”…dar, surpriza nelegiuitilor ! Biserica, portile iadulului nu o vor birui ! oricat vor urla slugile satanei cu noi „valuri”, cu noi „tulpini”, cu noi „crize” fabricate…

    „OAMENII NU ACCEPTA SCHIMBAREA DECAT IN NECESITATE SI VAD NECESITATEA
    DOAR IN CONDITII DE CRIZA” -Jean Monnet(Mémoires,éditions Fayard, 1976, p. 129)”

  3. https://www.mai.gov.ro/informare-covid-19-grupul-de-comunicare-strategica-2-martie-ora-13-00/
    se intelege ca unde USR are majoritate Timis, Brasov si PNL Cluj, Marmures, Hunedoara lui Harau, etc. se ”stimuleaza” cresterea ca scuza pt o Stare de urgenta, desi Europa, UK si America scad noi facem emorturi sa crestem numarul.
    Iar daca Covidul este in floare unde PNL si USR au simpatizanti multi care stiu sa scrie mult sau putem intelege ca Dumnezeu ii pedepsete pe cei ce s-au lasat manipulati de oameni fara Dumnezeu, ca pacatul de a fi egoist si lacom se plateste.

  4. Unii indivizi critica si declara ca sunt impotriva vaccinarii, dar in realitate se inghesuie sa aiba prioritate la vaccinare. Prefacatoria la noi, la romani este istorica! In realitate acum, pentru a te vaccina se intampla la fel cum se intampla intre anii 1985-1989, la coada pentru a cumpara „tacamuri”. Te asezai la coada in fata magazinului la ora 4 sau 5 dimineata. Cand ajungeai sa cumperi si tu, vanzatoarele declarau ca s-au terminat (nu mai sunt). M-am inscris cu familia sa ne vaccinam. Am crezut ca exista un algoritm de programare, in functie de niste criterii echitabile Am asteptat sa fim anuntati atunci cand ne vine randul , potrivit criteriilor. Surpriza noastra a fost, cand am discutat cu niste cunostinte apropiata si am aflat ca trebuie sa dam telefon zilnic la centrul de programare a vaccinarii. Am dat telefon, dar ni s-a spus ca nu mai sunt „tacamuri”, pardon vaccinuri.

  5. În curînd sărbătorim un an de cînd ne-am sacrificat două săptămâni să aplatizăm curba.

  6. N-am auzit până acum nici un medic sau asistent de laborator care să ne povestească cum e cu numărul de cicluri la testele PCR și dacă la noi sunt aplicate recomandările OMS pe domeniul testărilor. N-au voie să vorbească despre asta pentru că își pierd slujba și nici n-au găsit amatori care să iasă să ne mintă. În fapt, peste 30 de cicluri înseamnă că detectează resturi de viruși morți din luna trecută dar la rezultat ne trec ca infectați. Întotdeauna când se apropie sărbătorile creștine cineva satanizat din misteriosul grup de dezinformare strategică dă ordinul măririi numărului de cicluri ca să „crească” rata infectării. Infectat nu înseamnă bolnav. Important este însă să fie cocoașa cât Everestul și oamenii să nu aibă voie în lăcașul de cult.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.