Corupție la Morgă: Bani făcuți pe seama celor morți

Trei asistenţi medicali de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa au fost reţinuţi, luni, într-un dosar de luare de mită în formă continuată, ei fiind acuzaţi că primeau bani pentru urgentarea procedurilor legate de manipularea cadavrelor.

„Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, în perioada aprilie-mai 2024, inculpaţii, asistenţi medicali la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa, Secţia de anatomie patologică sau Serviciul Judeţean de Medicină Legală, ar fi primit de la un investigator sub acoperire, autorizat de procuror în acest sens, diferite sume de bani pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu legate de manipularea cadavrelor (îmbălsămare, toaletare, îmbrăcare şi predare către aparţinători a corpurilor persoanelor decedate în spital, scutite de autopsie sau asupra cărora fuseseră efectuate autopsii anatomo-patologice ori medico-legale), în special pentru urgentarea formalităţilor necesare predării defuncţilor către aparţinători”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Astfel, în sarcina inculpatului C.S. s-a reţinut că, la datele de 10, 12 şi 23 aprilie şi 8 mai, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu în cadrul Serviciului de anatomie patologică – Compartimentul Prosectură, ar fi primit câte 200 de lei în fiecare zi.

De asemenea, în sarcina inculpatului A.E. s-a reţinut că, la datele de 15 şi 16 mai, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu în cadrul Serviciului de Medicină Legală, a primit câte 400 de lei în fiecare zi, menţionează sursa citată.

Potrivit acesteia, în sarcina inculpatului O.C. s-a reţinut că la datele de 20 şi 21 mai a primit câte 500 de lei în fiecare zi.

În cursul zilei au fost efectuate percheziţii la domiciliile celor trei inculpaţi, la prosectura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa şi la Morga Cimitirului Central Constanţa – punct de lucru pentru autopsii medico-legale, de unde au fost ridicate diferite sume de bani.

Procurorul de caz a dispus reţinerea celor trei inculpaţi pentru 24 de ore.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

9 Comentarii

  1. mici copii. adevaratii bani cu morti s-au facut in covid. i bagai la ventilator, dadeai gazu la maxim pana murea, scriai covid la cauza decesului. douaj de mii intr-o ora.

  2. Sa mearga niste investigatori sub acoperire la groparii de la cimitirele din Bucuresti. Sa inceapa cu cimitirul Sfanta Vineri. Se cere/impune spaga mult mai mare, fara nicio retinere. Mai devreme, „retinere” poate avea doua sensuri.

  3. Încercați și la spitalul universitar din București și veți vedea acolo afaceri făcute pe suferințele rudelor celor decedați

  4. Iar spitalul…omoară calul la bulău? Nici la ora actuală nu au rezolvat cu mita, parandaratul și înșelătoriile in spitale?

  5. Va rugam frumos nu va luati de eroii in halate albe, care ce ne faceam noi in plandemie fara ei?

  6. Si generalizata la toate morgile de spitale. Toti iau spagi ptr diverse motive invocate. Profita ca atunci trebuie sa te misti rapid cu inmormantarea. Daca nu dai, astepti de te saturi.
    Ca sa scapi rapid, scoti banii……[Rumburak]

  7. Credeti ca sunt singurii? Veniti la spitalul Judetean din Galati, aflat sub inalt patronaj PSD-PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.