Costel Alexe apără Bojdeuca lui Creangă după restaurare

Costel Alexe se  apără și spune că bojdeuca lui Creangă a fost restaurată în urma unui proiect avizat de Comisia Zonală a Monumentelor, urmărit de Inspectoratul de Stat în Construcții, toți specialiștii de la Palatul Culturii, INP. 

„Nu avem acolo nici gresie, nici termopan, nici faianță, niciun element dintr-o casă modernă”, a mai spus Alexe, potrivit B1Tv.

 Bojdeuca lui Creangă este, în opinia internauților, după renovare, o „butaforie de lux”. În urmă cu doar câteva zile, după ce președintele CJ Iași, Costel Alexe, anunța redeschiderea, în luna decembrie, a acestui obiectiv de patrimoniu, au început să apară critici.

„În 2018, bojdeuca era încadrată la clădirile aflate în risc de colaps sau precolaps. Ieșenii sunt bucuroși că practic bojdeuca lui Creangă a fost restaurată și va fi deschisă din nou vizitatorilor. Cei care nu sunt bucuroși sunt cei de pe social media care poate că nu au fost niciodată la Iași sau nu au văzut cum arăta înainte și cum arată astăzi după restaurare bojdeuca lui Creangă.

 Costel Alexe ”nu se sperie” de Corpul de Control al ministrului Culturii

„I-am spus doamnei Turcan că aștept cu nerăbdare Corpul de Control pentru că la final sunt două posibilități: dacă Comisia Zonală a avizat un proiect nerespectând indicațiile de conservare a patrimoniului cultural cineva trebuie să plătească și să își dea demisia, dacă în schimb proiectul a fost implementat așa cum l-au avizat și au hotărât experții din patrimoniul cultural doamna ministru va ieși frumos public și va spune că reabilitarea și restaurarea bojdeucii s-au făcut conform prevederilor. Cu siguranță de anul viitor bojdeuca va deveni cel mai vizitat muzeu și primul muzeu literar din țară”, a conchis Costel Alexe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

  1. Turnati beton si asfalt in toata curtea si baraci de termopane . Bagati si eoliene si beculete de craciun. In mijloc statuia lui Mikey Maus. Ne midernizam. Mici la gratar s-au bagat acum cativa ani.Banii sa iasa la firmele de partid. Cu dacii mai vedem noi ce facem.

  2. A uitat sa spuna ca n-are tabla da il credem pe cuvant.Socru e de vina ,pesedistul ala ascuns.Scapa si Tabla de parnaie pentru ca ,,justitia,, exista si e platita sa scape infractorii cu bani,atunci cand politicii nu isi mai dau cu dosarele penale unul in capul celuilalt.

  3. … sunteti o gramada de „destepti” si „competenti” – ca la ce ati facut acolo, nici Bula nu ar mai avea argumente in apararea lui!

  4. Daca te uiti la porcaria de restaurare, casa, dealul terasat si betonat, ai zice ca Ion Creanga a fost mare baron local la vremea aceea iar povestile si le scria la laptop. Dupa care se suia in helicopter si zbura la Iasi.

  5. Daca bojdeuca este trecuta la categoria monumente comemorative si nu la categ.B atunci se explica restaurarea de tip kitsch. Ca sa aibe acoperire pt.banii cheltuiti. Nu mai are decat o valoare memoriala ca a locuit I. Creanga, atat. Cea arhitecturala si istorica au disparut. Halal specialisti mai avem.

  6. Cocosul Vesel@ Inducere in eroare si trimiterea cititorilor pe o pista falsa e un obicei in statul paralel. Caracatita reala este in fomilia Alexe. Fratii Florin si Mihai Alexe si sora Adina Dura stapanesc o mare parte din tranzactiile imobiliare construite pe terenuri obtinute ilegal in zonele de interes din imprejurimile Iasului, firme de cadastru si de publicitate stradala abonate la primariile din judetul Iasi si nu numai. Noul cartier de vile de pe malul lacului Ciric zona Aroneanu, apartine familiei Alexe.

  7. Atat i-a dus mintea pe habarnistii absoluti (culturnici ) care au avizat proiectul ; Creanga avea in bojdeuca din Ticau, termopane si parchet pe jos ! Totul trebuie reluat de la capat ! Cine raspunde , cine plateste ? Evident ca nimeni ! De cand va tot spune , batranul Didos , ca Romania este tara in care orisice magarie este posibila ! Mai vreti dovezi?

  8. Pai mai nea Alexe , Bramacul si-a inceput activitatea in ” Romania” imediat dupa razboiul din 105-106. Dupa cucerirea Daciei de catre romani.O firma cu asa vechime si traditie a acoperit „Bojdeuca lui Creanga” nicidecum dranita sau sindrila care o foloseau gospodarii prin secolul19.Da niste lucarne, geamuri de mansarda ,nimic ,nimic ? Ca doar le produceau vikingii de prin secolele7-8 si or fi ajuns si pe la noi 11 secole mai tirziu ?????Ori Creanga era un habarnist ? Mai liseste garajul si era totul asa cum trebuie….

  9. `„CÂRCOTAȘI-PĂI DE CE NU AȚI LĂSAT-O SĂ SE PRĂBUȘEASCĂ-IAR ÎN LOCUL EI SĂ CONSTRUIASCĂ -FRAȚII MURARU-UN TEMPLU !””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.