Cercetătorii de la Universitatea din Basel arată, într-un nou studiu, că memoria stochează o amintire în mai multe “copii” paralele, fiind păstrate pentru perioade diferite care se modifică sau se șterg în timp.
În legătură cu modul în care amintirile sunt stocate în creier și cum se schimbă de-a lungul vieții echipa de cercetători a relevat că în hipocamp, o regiune a creierului responsabilă pentru învățarea din experiență, un singur eveniment este stocat în copii de memorie paralele între cel puțin trei grupuri diferite de neuroni, care apar în diferite etape în timpul dezvoltării embrionare.
Primii neuronii au o memorie slabă la început și devine tot mai puternică cu timpul, copia memoriei aceluiași eveniment creată de neuronii produși mai târziu este foarte puternică la început, dar se estompează în timp devenind chiar inaccesibilă creierului, iar între cele două tipuri de neuroni există o versiune mai stabilă.
„Modul dinamic în care amintirile sunt stocate în creier reprezintă o dovadă a plasticității creierului, care stă la baza capacității sale enorme de memorie” spun cercetătorii. (Unibas)
„Oamenii de stiinta” lovesc din nou! Poate ne explica ce s-a intamplat la cern in 2012. Dar cred ca sunt d-astia „noi” care „stocheaza” doar memoria din 2020. Bajbaiala maxima.
Normal, trebuie in 3 exemplare, dupa criteriul sfintei treimi: „una mie, una tie, una lui popa Ilie” !
Asta se știe din vechime, doar că, în diferite perioada, toți hoiturile din jur inclusiv din politica, se străduie să distrugă memoria colectivă conștienți fiind de urmări.
Doar in Romania a avut loc „experimentul Pitesti”, guma de sters cea mai tare: sa te tortureze cel in care aveai toata increderea si speranta ! De ce oare, zic cifrele sau planetele ceva ?
Una pentru CIA, una pentru KGB și cea mai volatilă pentru corpul creierului.