Cresc salariile bugetarilor. Ciolacu: „Este o decizie foarte clară”

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, luni, că salariile pentru tot sistemul bugetar vor fi majorate cu 5%, mai puţin pentru demnitari.

„Va fi o majorare la tot sistemul bugetar de 5%, mai puţin pentru demnitari. Este o decizie foarte clară. Menţinem 7, mergem chiar mai mult, fiindcă oricum a crescut a crescut PIB-ul şi mergem şi mai mult pe investiţii nominal, dar mergem la un proces de 7,3% pe investiţii. Este cel mai mare buget pe investiţii din istoria României. Avem un buget iarăşi istoric la Educaţie de 4,1%, deci o mărire de 60% a bugetului pe Educaţie. Trebuie să ţinem cont şi de faptul că avem fonduri europene prinse în PNRR şi în exerciţiul financiar actual de aproape 12 miliarde, în acest moment, sunt cele mai mari investiţii în sistemul de educaţie în şcoli, în toată infrastructura”, a declarat Ciolacu, la sediul central al PSD.

Întrebat despre salariile profesorilor, el a arătat că va fi luată o decizie împreună cu liderii de sindicat.

„O să decid cu liderii de sindicat în aceste zile. Era normal să aşteptăm să închidem întregul buget, să bugetez aceşti bani la Ministerul Educaţiei, sunt ferm convins că vom avea împreună o situaţie corectă”, a adăugat prim-ministrul.

Potrivit acestuia, niciun minister nu pierde niciun ban.

„Ministerele care au mai puţini bani sunt cele care au finalizat investiţiile şi au avut banii pentru cofinanţare anul acesta. Scriptic, ca şi procente, este Ministerul Economiei, dar e normal, pentru că s-a desfiinţat Ministerul IMM-urilor şi Turismului. La Ministerul Transporturilor este o majorare consistentă, avem o majorare şi la Ministerul Sănătăţii – aproape 26% – şi la Ministerul Transporturilor 30%, este o majorare şi la Casa de Sănătate, şi am ajuns la cifra de 12 miliarde de euro la Casa de Sănătate, dar trebuie să găsim cât mai corect cum se cheltuie aceşti bani, pentru că eu unul m-am săturat să văd la televizor breaking news-uri că nu există bani de medicamente, că nu s-au plătit spitalele, că nu s-au plătit programele, când noi alocăm 12 miliarde de euro la Casa de Sănătate”, a transmis liderul PSD.

El a atras atenţia că este necesară, în primul rând, digitalizarea CNAS, pentru a se şti foarte bine, în timp real, unde se cheltuie banii şi cum sunt gestionaţi. „Sunt ferm convins că e una dintre priorităţi, atât a Guvernului, cât şi a statului român digitalizarea de la Casa de Sănătate”, a completat premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

14 Comentarii

 1. Ei na,. ”decizia lu bulibașa pesede”,..nu a fost și nu e clară defel..Poate explici de ce la unii da, la alții nu ?? Poate ți-e frică de unii,..poate ai tras-o pe aia mai scurtă la licurici..și au pornit numărătoarea inversă..Ai nevoie de mafia internă pentru sprijin ??

 2. Statul are grija de angajatii lui. Voi mancati de pe jos, firmituri de la masa patronilor. Daca voi nu primiti, ca nu aveti sindicat, sa moasra si capra celorlalti, ca asa este in mintea romanilor.

 3. venit umflat in pene, de la americani si prietenii acestora.
  Sa nu aibe surprize la alegeri, ca s-a mai culcat unul presedinte si s-a trezit prostanac.
  Uite, din cauza voastra o ca vedeti prima femeie presedintele Romaniei.

 4. Buzoianul da bani la salariati si la pensionari, Simion (alesul Coti) face poze la telefon. Cred ca stiti deja rezultatul alegerilor din 2024, un viitor de AUR sa aveti !

 5. Citez din spusele ursarului „…salariile pentru tot sistemul bugetar vor fi majorate cu 5%, mai puţin pentru demnitari”. Să înțelegem că bugetarii de lux politici primesc că de obicei creșteri salariale pe ascuns de ochii cetățenilor? Alocă cuantumul inflației pe 2021, 50-100 lei la salariu și prețurile deja sunt crescute cu dublul inflației din perioada creșterii salariului! Sa fiu in locul v, mi-ar fi rusine cu (editat) de om din mine pentru toate scarnaviile orale scoase pe gura! La fel cu pensiile, adaugă inflatia maximum 230 lei la pensie, asta e datoria guvernului rămasă de pe anul 2021, de pe 2022 și 2023 mai vedem, deja au anulat sau nu vorbesc despre inflația pe 2022 și 2023 care legal în orice țară, se adauga automat în luna ianuarie a anului următor inflația pe anul în curs sau si anul finalizat. De vreo 2-3 ani nu s-a mai dat procentul de inflație la pensii și salariul minim dar nici că scot un sunet.

 6. Se pare ca nu va intra in cap, ca nu este unde: DEMNITARII N-AU SALARII ! Scrieti asta de 100 de ori ! Indemnizatiile nu sunt salarii, este o diferenta de la cer la Pamant, juridic, in primul rand. Tara noastra AUR poarta !

 7. interesant! eu sunt bugetar si tocmai am aflat ca nu voi mai primi tichete de masa, iar orele suplimentare, de sarbatori, weekend samd nu vor mai fi platite! ceva nu se potriveste aici

 8. Nu se potriveste pentru ca se incearca dezbinarea oamenilor, vestita DEZBINA si STAPANESTE ! Cred ca te-ai lamurit cine face asta si in folosul cui, ca asta se face intotdeauna cu mana altuia. SANTAJUL !

 9. Nu se potriveste pentru ca se incearca dezbinarea oamenilor, vestita DEZBINA si STAPANESTE ! Cred ca te-ai lamurit cine face asta si in folosul cui, ca asta se face intotdeauna cu mana altuia. SANTAJUL sau MITA !

 10. …cine are birocratia de partea lui castiga alegerile…
  Putreziciunea politicii romanesti izvoreste din micile birouri comunale,….pana la jiltul suprem.Toata suflarea birocratiei romanesti este partasa la starea actuala a Romaniei.Ea organizeaza alegerile,ea numara voturile,ea numeste,ea decide…ea-si mareste salariile si pensiile……Si numarul bugetarilor sporeste,..

 11. Eu imi inchid firma si ma duc in invatamant.M-am saturat sa fiu fraiera.Sa se duca …. tara asta.Ca Argentina.Si acolo au facut la fel.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.