Creşterea extremismului: Pe cine dă vina Turcan

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Sibiu, ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat vineri că „extremismul e real şi e o problemă”, iar creşterea acestuia în România a fost cauzată şi de cearta dintre liberali şi social-democraţi şi nereuşita în privinţa aderării la spaţiul Schengen.

„Cred că trebuie să admitem că extremismul e real şi e o problemă. E o problemă inclusiv pentru că partidele establishmentului, aşa ca noi, au crezut poate că dezvoltarea constantă rezolvă toate problemele pentru toată lumea. Ne-au sancţionat atacurile nefondate din spaţiul public. Conflictul public între PNL şi PSD a condus la creşterea extremismului. Alţii au crezut poate că Europa e răspunsul la orice problemă. Şi au minimalizat comunicarea cu oamenii, reacţia promptă la aşteptări pe care oamenii le au”, a afirmat Raluca Turcan, vineri seara, la o întâlnire cu reprezentanţi ai Tineretului Naţional Liberal (TNL).

Raluca Turcan a mai spus că în România, „extremismul e alimentat şi de sentimentul umilinţei, cum a fost aderarea la Schengen”.

„Sunt însă şi români care au beneficiat foarte puţin de dezvoltare şi mai sunt români care se simt dezorientaţi într-o lume nouă, cosmopolită. În România, extremismul e alimentat şi de sentimentul umilinţei, cum a fost aderarea la Schengen. Dacă oamenii văd că UE ne ţine la uşă, cei care strigă că rup uşa capătă audienţă. Extremismul din interiorul ţării ar trebui combătut din două direcţii: mai întâi de o Românie mai fermă în Europa, iar apoi de o Românie mai atentă la cei care n-au beneficiat de Europa”, a afirmat ministrul Raluca Turcan.

Ea a subliniat că atragerea de fonduri UE, pentru dezvoltarea micilor comunităţi, poate combate extremismul.

„Şi trebuie să continuăm să aducem bani europeni – mai ales în sate şi în oraşele mici. Primarul liberal care aduce fonduri europene şi investiţii în localitatea lui e cel mai eficient luptător contra extremismului”, a concluzionat liderul PNL Sibiu.

Raluca Turcan este singurul ministru prezent vineri seara la Sibiu, la conferinţa regională „Europa în fiecare localitate”, organizată de către TNL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

17 Comentarii

 1. Dar Turcan nu e liberală cu rădăcini basiste de dreapta de ii critica colegii de coaliție? Totul e cursiv de peste 20 ani, complici sunteți toți din politica românească, inclusiv tu centurista politica.

 2. Loaze in functii publice! Observati curentul anti-romanesc care pune egal intre patriot si extremist?
  Am ajuns sa fim numiti extremisti daca indraznim sa purtam un fular tricolor in propria tara?
  Sa nu va prind ca veniti pe 1 Decembrie sa depuneti coroane de flori eroilor natiei!
  Tradatori si vanzatori de neam ce sunteti!
  Psd=pdl=USR= aceeasi mizerie!

 3. Bine că și-a schimbat freza, arată mai uman.Nu, toașa, nu ne freacă șenghenul, să și-l bage undeva, ne rod tâmpeniile climaterice și sărăcia care nu numai că nu se mai termină dar se generalizează sub pretextul ăsta tâmp.Ne enervează slugărnicia bastarnilor de partid, jamanfișismul instituțiilor degeaba, sifonatul paralei, serviciile de stat puține , proaste dar scumpe și soroseala care pare să vă ia de cap pe toți.Europa de azi ne enervează.Și voi, care-i executați ordinele în numele nostru deși nu v-am dat mandat pentru asta.

 4. Miniatresa spune : În România, extremismul e alimentat şi de sentimentul umilinţei, cum a fost aderarea la Schengen.
  Doamna scumpă, in Romania ce vezi mata ca e extremism este o frustrare a romanilor pentru ca li se instraineaza tara, casa lor e prost administrata de niste memernici ca voi, copiii nu mai fac scoala, cultura romaneasca ioc, iar apoi pleaca din tara. Iar bunicii stau si plang dupa anii in care la modul colectiv si asumat ne iubeam țara. Extremismul pe care il vezi mata nu e extremism si nu e alimentat de nici un shengen. Asta e in capul matale si e o gogorita politica. Frustrarea noastra e alimentata de lipsa voastra de patriotism, de servilismul vostru jegos fata de noul Fanar al Europei, de politicianismul vostru abject care ne foloseste pe noi o data la 4 ani, apoi cu maxima nerusinare uita pe cine si ce trebuie sa reprezinte.
  Doamna, uita-te la nivelul culturii elevilor si studentilor. Apoi du-te la cabinet, da-ti doua palme de trezire si cheamă pe altul.

 5. Dacă țările UE ar fi fiecare cîte-o casă (să-mi pice limba de mai zic familie) iar bărbatii din ficare casă guvernele cum s-ar uita ceilalți dar mai ales ai mei din casă la mine dacă le-aș zice alor mei, ca bărbat, că va fi bine, ne vor da ceilalți bani (UE) ca să facem aia sau ailaltă dar numai ce zic ei, adică să stau cu mâna-ntinsă? Ca la ultimul arahat.
  Dar mai știi, cum „minciuni și fraze-i totul ce statele susține”, poate că banii europeni sînt toți ai noștri iar gargara cu bani europeni este doar să ne umilească și să ne prostească.
  familia (latină) – the slaves in a household, a household establishment, family servants, domestics

 6. Pe. 22 decembrie 1989, populatia s-a revoltat contra lipsei hranei, frigului din case, contra represiunii autoritatilor statului.
  Acuma, daca prin taxe,norme si obligatii impuse cetatenilor romani de catre organisme externe, nealese de nimeni, carnea, caldura, autoturismul si dreptul la libera exprimare devin prohibitive, rezultatul va fi acelasi. Inseamna ca extremistii au facut si revolitia din 1989.
  De altfel, nici nu mai stiu de ce votam, hotararile se iau la Davos, Fmi sau Bm. Alesii romani sunt doar niste executanti lipsiti de discernamant, care te si pun la colt daca nu votezi cu ei.

 7. Dragi români nu mai votați matracuci ! Să o voteze Brukental pe asta.Ati mai votat una si acum infundă pușcaria.Chiar așa sunteti de afemeiati??

 8. Ăștia ne iau de proști, sau trăiesc în altă lume? Chiar crede ce spune? Dacă te doare că javrele astea trădătoare distrug și vând țara pentru care au muncit, au luptat și au murit strămoșii noștri, ca să ne-o lase nouă moștenire, înseamnă că ești extremist?

 9. Astia de la P$DNL cu extremism in jos extremism in sus au ajuns in faza, sau intra in cine se scuza se wcuza. Deci revenind de 30 si de ani cati asa zisi extremisti au condus.
  Iluzia Rosia Montanta creat si mentinuta vie minciuna ba de PSD ba de PNL e destul cat sa scoata oameni la vot sa stamplize altceva de PSD si PNL.

 10. Extremismul nu este extremism si nu are legatura directa cu neintratul in Schengen. Cine pomeneste de Schrngen putorile liberala pupatorii in fund lui Nehammer, PPE si Ursula von der Leyen sa-l puna pe seful putorilor, Marele Puturos, dulap sefuletz pe la Bruxel.

 11. Bravo celer care au scris despre delirul acestei nime-n drum,( i-mi place” d’une la birou uitate-n oglinda trageti 2 ( numai?)palme ,….)e proasta rau,dar cine-o voteaza,chiar nu vad catastrofa?
  Patrioti tratat de „extremisti”
  n-a fost la scoala !Votation patrioti care vreau tara inapoi.Nu psd=pnl/PD,si mai rau usr. Trezitiva !

 12. Eu am inteles ca Romanii nu sunt un popor. Nu stiu de ce dar am inceput sa cred lucrul asta. După dictatura Rusă condusa de Domnul Presedinte Ceausescu, vorba ministrului agriculturii si dupa 30 de ani de securism PSD de factura bolshevica a înțeles ca este adevarata lozinca.

 13. A nu fi alături de ori a nu susține mincinoşii, escrocii, hoții, fățarnicii, şuşanelele, laşii, trădătorii, inculții, incapabilii, repetenții, înşelătorii, etc. înseamnă a fi contrar acestora, adică în extrema cealaltă. Dacă asta înțeleg ei prin eticheta de extremist sau extremism, fie cum zic ei atunci numai că, ghinion. Sunt foarte mulți cei care sunt, gândesc şi fac lucrurile altfel decât ei şi vor fi din ce în ce mai mulți în timp ce ei vor rămâne în continuare astfel cum sunt şi cum au fost. Este bine că au realizat asta.

 14. To’arsa Tzurcana , scolita la Moskova , daca eu critic PSD si P(d)NL inseamna ca-s extremist?Multe cacareze de astea iti fata mintea ?Da sunt” extremist” ca nu-s de acord cu dezastrul adus tarii de 34 de ani de catre psd, p(d)nl , udmr si chiar usr.Caci doar voi ati ” gowewnat” , vorba stilpului de la treicoceni in acest timp.Si ca fapt divers -nu voi pedeneleprele ati organizat ” marea adunare PPE” de la Bucuresti aducindu-l pe Nehammer sa se ” cace” pe capul nostru la noi acasa? CIOCU ‘MIC.

 15. @”N-asha. spune:
  15 MART. 2024 LA 21:02″
  LE amPreaDestulDeMult a m e s t e c i …:)
  NUstiu INCAdeofaci din LIPSA de … DestulDe la CiriBomFlexer
  SAU
  din Perfidie.

  NU ced ca ma voi preOupa sa lamuresc ituatia ta … LAS pe Altii, care AU Timp de SuperFlu-uri

 16. De unde a apărut țoapa asta care aruncă vorbe al căror înțeles nu-l cunoaște,care e în fruntea unei instituții ce ilustrează perfect sensul cuvântului folosit prin felul în care strivește orice firicel de cultură ce mai încearcă să răsară pe plaiurile noastre;ce legătură are madama cu „cultura”-e suficient că a învățat cuvântul „extremism”și dă cu el în stânga și în dreapta fără să știe ce spune,demnă urmașă celor care înfierau cu mânie proletară rămășițele burgheze care incălcau formarea omului nou ce nu avea voie să citească decât operele clasicilor marxism-leninismului?extremism este,cucoană,când acuzi fără să ai dovezi…

 17. Doamna uita sa ne explice ce intelege EA prin extremism…

  Daca critici deciziile absurde venite de la Bruxelles este extremism? Critica este extremism? Trebuie chiar sa laudam toate deciziile birocratilor bruxellezi, care sunt uneori mai odioase decat cele ce se luau in CAER?

  Daca nu spunem numai DA doamnei Ursulica inseamna ca suntem extremosti?
  Daca spunem ca pe la Bruxelles printre birocrati este coruptie, dar nici macar asa zisii procurori europeni, in frunte cu Zeita anticoruptie Luluta nu le cercetetaza, suntem extremisti?
  Nici azi nu stim cum arata contractul „negociat” de Ursullica cu BigFarma pentru care tarile platesc bani grei in achizitionarea de cantitati absurde de vaccin INEFICIENT, chiar daunator, antiCovid. Daca spunem asta suntem extremisti?
  Daca spunem ca politicile agricole sunt mizerabile ca si discriminarea agricultoriulor din est fata de cei din vest, suntem extremisti?
  Daca spunem ca Green Deal este un program care va infometa Europa si nu numai suntem extremisti?

  Daca spunem NU achizitionarea de arme in comun in UE pe modelul vaccinurilor suntem extremisti? Adica dupa marea afacere corupta BigFarma, urmeaza marea „afacere” bigARMA?

  Daca spunem NU implicarii UE intr-un razboi, mai ales pentru ca ACTELE DE CONSTITUIRE a UE nu prevad ca aceasta organizatie are scopuri militare, ci economice, sociale, culturale suntem extremisti?

  Cred ca astia de prin PNL, USR s.a. cred ca singurii care NU sunt extremisti sunt cei care spun DA orice le impune Ursulica…..
  Pentru ca eu dispretuiesc metodele si deciziile birocratilor bruxellezi care fac RAU popoarelor europene, probail ca sunt EXTREMUST…in conceptia cucoanei blonde…

  Cat dispret poate acea PPE fata de durerile cetatenilor Europei prin propunerea ca Ursilica sa obtina un nou mandat? Cata nerusinare….Mda, sunt extremist pentru ca o dispretuiesc pe aceasta doamna si liota ei de YESMANI!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.