Criminal în libertate: A evadat de sub nasul polițiştilor

Un bărbat condamnat la 18 ani pentru omor a fugit, marţi, din mijlocul de transport pentru deţinuţi, staţionat pe o stradă din Sectorul 2 al Capitalei, a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

„Marţi, în jurul orei 15,00, s-a constatat că deţinutul Meszaros Zsombor, în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la 18 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor, clasificat în regim de maximă siguranţă, aflat în custodia Penitenciarului – Spital Bucureşti-Rahova, a părăsit mijlocul de transport deţinuţi, staţionat în zona clinicii Hiperdia Ritmului, strada Ritmului nr. 24, Sector 2”, a precizat Administraţia Naţională a Penitenciarelor, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Poliţia Locală Sector 2 Bucureşti, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Deţinutul are înălţimea de 1,80 m, statură atletică, ochi albaştri, sprâncene arcuite, faţă ovală, ten deschis, păr şaten, multiple tatuaje, iar la momentul părăsirii mijlocului de transport deţinuţi purta tricou de culoare închisă cu desen alb în zona pieptului şi vestă de culoare închisă, pantaloni de trening închişi la culoare şi adidaşi alb cu roşu şi talpa neagră.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor menţionează că părăsirea fără autorizare a mijloacelor de transport este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

13 Comentarii

 1. Siguranță și încredere! Asta oferă poliția și guvernul României, doar infractorilor! Alinuța și Predoiu, demisia, leprelor! Urlati la toți din PSD să își de-a demisia în caz de incidente și tu, ce faceți voi? Folosiți viska pentru lipitura de funcție și scaun la justiție și politie?!

 2. Degeaba i-ati publicat poza! indivizi barbosi ca el sunt mii. Numai la mine in bloc locuiesc vreo trei care seamana cu el.

 3. 18 ani condamnare, 1,80 înălțime. Dac-ar fi doar uno octo, uno acto, un act, dar mai e și poza făcută de IA.

 4. Caralii incapabili. Trebuie dati afara din serviciu si bagati in puscarie. E grav si periculos sa nu pazesti bine un detinut.

 5. Pariez ca nici macar nu l-au rugat sa-si dea cuvantul ca nu va fugi. De unde se vede ce fraternitate exista intre detinutii periculosi si paznici.
  Daca a fost baiat destept, primul lucru pe care l-a facut a fost sa-si cumpere un aparat de ras si sa-si dea jos pilozitatile faciale.
  Sunt convins ca inaltimea de 1,80 m va fi un factor esential in prinderea lui El Fugitivo, in tot Bucurestiul nemaiavand cineva aceeasi inaltime……[Rumburak]

 6. Astia or sunt tembeli, or … sunt tembeli. In ce legislatie au citit ei ca se lasa un detinut in masina, SINGUR, FARA PAZA, FARA SECURITATE?!? Astia ar trebui demisi azi, de la varf pana la coada.

 7. @IMRE. Corect. 50% din masculi trebuie arestați. Restul de 50% să-i păzescă pe primii. Așa nu se mai poate!

 8. În primul rând poliția de penitenciare nu are nici o legătură cu poliția română ( se numeau gardieni acum ceva timp) ei fiin în subordinea Min Justiției ! Au aceeași legătură ca și poliția locală( care se numeau tot gardieni) și care țin de primărie! Din păcate toată lumea a vrut să fie denumită ,,poliție,, deși nu are nici o treabă! Evident că mass media știe aceste lucruri dar ai place să arunce cu noroi pt a distruge această instituție în beneficiul altora!

 9. O sa vina judecarorii…trei ani pentru evadare, optsprezece pentru crima se alege pedeapsa cea mai favorabila pentru inculpat deci trei ani! A facut deja un an jumate si detinutul s-a puratat exemplar, a zis ca regreta faptele deci mai are de facut o luna si trei zile dupa care disoune eliverarea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.