Cristian Tudor Popescu: „M-am înșelat”. Ciutacu zice că-i autodenunț

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a relatat pe pagina sa de Facebook „cum s-a înșelat” în privința unor personaje politice, cărora – surpriză sau nu – le-a dat și sfaturi. Mărturisirea lui CTP a stârnit reacții dure.
Relatarea lui CTP:
„Mai întâi, actualul secretar general-adjunct NATO, autopropus candidat la președinția României. În campania electorală pentru Primăria Capitalei, din 2004, în care concura cu Traian Băsescu, i-am dat niște sfaturi lui Mircea Geoană, cu titlu gratuit, nu în calitate de consilier, asta n-am fost pentru niciun politician. Am crezut că Geoană, bun vorbitor de engleză, cu o cultură politică de tip occidental, capabil să gândească și liberal în economico-social, deși era de la PSD, poate fi o soluție. Așa că mi-am scos din minte toate hibele de caracter pe care i le știam, inclusiv perfect găsita poreclă „Prostănacul”, pe care i-a lipit-o Ion Iliescu. I-am spus ce socoteam că are de făcut și comunicat într-o situație, două, nouă. Mă asigura bucuros, de fiecare dată, că am mare dreptate și că o să procedeze în consecință. Pe urmă se ducea la Vântu, la Sârbu, la mama-soacră, precum și la alte „oracole” ale d-sale, și făcea ce-i spuneau ei, uitând complet ce îi explicasem cât putusem de logic și argumentat. După episodul „La jacuzzi cu Vântu”, exploatat pe loc de Băsescu, am întrerupt orice legătură. M-a sunat din nou anul trecut, să mă felicite de ziua mea. După 13 ani, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat!… Am dedus imediat că are de gând să candideze la președinție, pentru că făcea exact ce făcuse și cu ani în urmă: își pregătea terenul, încercând să-mi câștige bunăvoința. Ca pe orice politician de Românica, asta l-a interesat întotdeauna, nu vreo părere de-a subsemnatului.
A doua greșeală, chiar prostie, pe care am comis-o, poartă numele de Vlad Voiculescu. Câteodată, rar, îmi ajunge până peste cap să fiu neîncetat dur, sarcastic, nemilos cu proștii, lichelele, canaliile, submediocritățile politice. Zemurile fetide care țâșnesc din ei când îi autopsiez pe viu mă stropesc, mă umplu de greață și de lehamite. Și atunci, simt nevoia să iau în brațe pe cineva, să-l consider o excepție bună, salvatoare, pentru oameni și pentru mine. Îmi suspend voluntar scepticismul și luciditatea.
Am început prin a răspunde unei întrebări într-un interviu, numindu-l pe Vlad Voiculescu singurul ministru din guvernul Cioloș 2016 în care poți să-ți pui speranțe. Apoi, când n-a mai fost ministru, V. Voiculescu m-a sunat și mi-a solicitat o întâlnire. În care, ați ghicit, m-a rugat să-l sfătuiesc cu privire la activitatea sa politică. Am acceptat. Am stat de vorbă de vreo 10 ori. Între timp, V.V. a ajuns din nou ministru. La fel ca Geoană, mă asculta, părea chiar cu atenție, după care nu folosea nimic din ce-i spuneam în legătură cu oamenii aduși de el la minister și cu atitudinile sale, pe care le consideram nepotrivite, în diverse chestiuni. A mers din prostie în aroganță, și din nou în prostie, mizând pe rolul „inocentului”, al tocilarului ochelarist, frumușel, oarecum nesigur pe el, dar onest. Care are nevoie de o mamă de orice vârstă. Pe Gabriel Liiceanu l-a determinat să comită enormitatea de a-l supranumi „Maica Tereza”. După ce a încercat în ultimul moment, când tocmai era demis, să-i dea în gât pe Cîțu și pe liberali, s-a orientat spre cursa pentru Primăria Capitalei. Atunci am văzut ce refuzasem să văd, cât de flămând de funcții, de putere, cât de dornic să fie considerat șmecher și cât de pizmaș era „inocentul”. Care acum a prins capul de listă USR la europarlamentare.
Fără să fi schimbat vreodată vreo vorbă cu el, pot să-l pun și pe Cîțu la capitolul erori ale subsemnatului. L-am susținut câteva luni, încercând să mă conving că e tânăr, îndrăzneț, capabil de măsuri economice nepopulare, dar necesare, oricum mai bun decât șulfa râncedă Ludovic Orban. Din clipa în care nu i-a mai ajuns fotoliul de premier, anunțând că va candida la șefia PNL, a avut grijă să-mi dea sistematic peste ochi, demonstrându-mi, în tovărășie cu Iohannis, cât de înfumurat, iresponsabil și fățarnic poate să fie.
Totuși, acum, când DNA solicită ridicarea imunității și urmărirea lor penală pentru poate cel mai mare prejudiciu adus statului din istoria postdecembristă, 1 miliard de euro aruncat pe milioane de vaccinuri anti COVID de care nu era nevoie, e de observat că reacțiile lui Cîțu și Voiculescu sunt diferite. Cîțu, prelucrat de Ciucă, și-a dat demisia din grupul senatorial liberal și se pune la dispoziția Justiției, în care-și declară încrederea, în vreme ce „îngerașul” Vlăduț, dimpreună cu USR, chirăie că DNA i-a făcut dosar la comanda PSD. El și USR (USR pe care l-am votat la europarlamentarele din 2019), odinioară susținătorii în stradă, fără rezerve, ai DNA care îl urmărea pe Dragnea, acum înjurătorii DNA, când procurorul care-i anchetează pe el, Cîțu și Mihăilă e același – a dracului fatalitate! – din cazul Dragnea…
Dincolo de răul imens pe care l-au făcut și îl fac României, dincolo de voturile pe care le împing spre AUR și Șoșoacă, aceste personaje, pe care m-am înșelat susținându-le, m-au vaccinat pe viață împotriva virusului încrederii în vreun politician.
P.S.
Rectific cronologia: mai întâi, V. Voiculescu s-a zbătut să fie candidatul dreptei la Primăria Capitalei. I-a fost preferat Nicușor Dan, de unde și atacurile lui repetate la adresa liberalilor, principala sa activitate ca ministru al Sănătății”.
Victor Ciutacu, jurnalistul România TV, a reacționat, susținând că-i vorba de un autodenunț.

„CTP a comis aseară un autodenunț spectaculos. Fără să-l întrebe nimeni de vorbă, s-a apucat să scrie cum l-a consiliat politic – pro bono, susține el – pe Vlad Voiculescu. La pachet l-a băgat, să fie masa bogată, și pe Mircea Geoană din vremurile memorabile ale Mihaelei, dragostea lui.

Ca un (fost) cunoscător al modului de lucru al Crucișătorului presei și apelând la atât de draga-i deducție logică, sunt două ipoteze care ar putea explica teoretic inexplicabilul.

1. L-au apucat regretele pentru răul comis fix când fostul-i favorit stă cu bagajul la ușă

2. A picat pe interceptări și l-a băgat procurorul antivaccinist în dosar la terfeleală

Strict pentru mine, am un răspuns. Nu și vreo certitudine. Pentru că oamenii fără îndoieli sunt imbatabili”, a notat Ciutacu pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

15 Comentarii

 1. Ati urmarit relatari din colectia „Am fost un dobitoc!”. Colectie initiata de Tudor Postelnicu in 1990.

 2. Si jumatatea de roman Ciutacu si Baiatul batran cu necesitati de halat sunt doua otrepe ale mediei autohtone. Fiecare a slugarit si slugareste ca sa le fie lor bine. De ce i-ar cere unii sprijin Cetepeului cand stiu prea bine ca si-ar taia masiv din sanse in fata electoratului.

 3. V.V.V. n-are scoala, dovada ca nu a avut de unde sa ceara o copie la diploma universitara pe care o sustine pieduta. Escroc este sigur, in schimb. Acum urmeaza puscaria, cea mai inalta scoala de care s-a lipit.

 4. Ji-go-di-a a sustinut genocidul prin injectarea de ser experimental.

 5. Jurnaliștii lui pește prăjit. Cine plătește ăla e sprijinit de presă.Dau sfaturi oamenilor dar ei sunt praf.Nu au nici un fel de simț politic, criterii de performanță, criterii morale.Toti votează corupți și incompetenți, oameni care nu au făcut nimic în viața.Rusine tovarăși😆

 6. CTP el insusi sekurist si nepot de general SEKU a consiliat alti doi sekuristi,de scoala veche si noua; ‘magarul de magar se freaca ‘-zicere Nastratin

 7. Cetepeul slinos nu pomeneste nimic de ale sale pupaciuni la alte hoituri politice: matrozul Petrov, ssassul ssassessc (!), etc. O fi ratat vreo molfaiala contra-naturii umane, la viata lui ?

 8. Se pare că lu’ domnu’ jurnalist CTP-u’ i-au anulat ăștia cartela de la popotă.
  Ce ziceți, s-o îndura Biserica să-i ofere un blid cu linte de pomană?
  Să nu te-apuci să pupi moaște domnu’ crucișătoru’. Ca să nu le spurci.

 9. Hai mă ,sa aud un singur nume de politician rezonabil in politica de pe Bistrița!Toți ca unul gândesc numai la functii și la excursii pe banii statului după model Joianis.Toti is buni ca pâinea caldă când îs în opozitie si la putere încep să facă măcel cu banii statului că doar nu au muncit pentru ei.Asta e când partidele is plătite de la buget,se joacă de- a politica pe banii fraerilor care votează cu capu în sac,că banii vin oricum ,ori ca fac bine ori că isi fac lor vile si palate in Brazilia sau pe te miri unde.Țară frumoasa si bogată,păcat ca e locuită de români,cât o mai fi…

 10. Editat schizoid si parsiv. Cand te gandesti ca asta a modelat minti..

 11. CTP , ESTE ZIARIST ! Scrie la ziar , scrie carti . Este rau . Are un defect , nu este pesedist ! Ciutacu , nu este ziarist , este trompeta politica !Nu are valoare intelectuala .

 12. & Despe ,,multiculturalism”

  Când vine vreunul după tine și plătește,
  Că ai trecut pe-aici și ai trăit regește
  Și că ”găina” și-a trăit împărătește,
  Pe-aici ești doar cu, doamne belește,!
  ‘ ?

 13. Ciutacu sa vada la cate ,,nese ” a cantat pana sa ajunga aici , si atunci sa judece pe altii .

 14. Beeeey, „CeTeP” u|eo, șî io am pățît în acești 34 di ani destule, similare cu ale tele spovedite a’ci…
  „Dăcît” („dăcît”-u’ uoltenesc!) că la o scară soțială șî yerarhikă muuuult mai joasă.
  Am regrete similare!
  Ne face – pi tine (uoltean) șî pe mine (ne-uoltean) – similari?
  NU! …ne face „dăcît” (IDEM!) FRAIERI ÎN FAȚA JAVRELOR OPORTUNISTE, PARȘIVE, LAȘE, di care-i plin boboru’ ăsta di că’t! Da’ știi ce am observat? …că șî la „noi”, ca șî la „voi”, javrele oportuniste îs majoritar uolteni, sau „dîn preajma” sudică, eventual sireteană! Fosta Kumaniya:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Cumans#/media/File:Europe_mediterranean_1190_cropped.jpg
  Ăsta e BLESTEMU’ acestui bobor: kumanii fanarioți
  https://www.banat.ro/academica/Vuia.htm
  De care s-au săturat nu numai țăranii ardeleni care și-au trimis, după numai 10 ani, în 1928, 100000 de delegați la Alba-Iulia, pe YEZAKT ACELAȘI CÎMP, ca să ceară dezunirea, ci și slugile ardelene dîn elita politică transilvăneană, stipendiate pe ascuns, ani în șir, dă la Bukale, pînă au făcut „unirea”! …ca Onisifor Ghibu, care în 1920 a „șters cu buretele” 300 de ani de istorie universitară maghiară la Cluj, ca să instaleze „peste”, la ordinu’ jegului maki’ Goga dezertor în 1914 la Bukale, fabrica de diplome cea de azi, a lu’ David țitatu’! Bilanț final: trădătoru’ Goga e îngropat nu la voi la Bukale, cum merita, ci în pămîntu’ nost’, la Ciucea, unde nu are ce să caute! …la fel ca hortodoksu’ Arsienie, la Prislop.

 15. Sustin cu toata fiinta mea pe jurnalistul intelectual Cristian Tudor P care ne reprezinta pe noi, cetatenii educati care am inteles ca trebuie sa ne mascam si sa ne vaccinam indiferent de propaganda neo fascista a mahalalei stirbe si inepte pentru a putea dialoga la o cafea la terasa aspectele vietii cultural politice mondiale.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.