
Proiectul de lege privind unele măsuri fiscal bugetare conţine prevederi care periclitează capacitatea furnizorilor de energie de a mai finanţa schemele de plafonare, arată reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie.
„Documentul publicat de Ministerul Finanţelor privind noile taxe aplicate companiilor pe cifra de afaceri, la o primă analiză, conţine prevederi care periclitează grav capacitatea furnizorilor de a mai finanţa schemele de plafonare şi, respectiv, toate plăţile pe lanţ pentru companiile de distribuţie, transport şi producţie. Furnizorii prefinanţează aceste scheme şi recuperează ulterior, cu întârziere, banii datoraţi de autorităţi pentru plafonarea preţurilor, situaţie care a antrenat împrumuturi pentru le susţine. O nouă taxă ar afecta decisiv resursele financiare disponibile”, au declarat aceştia, la solicitarea Agerpres.
Pentru activitatea de distribuţie o nouă taxă pe cifra de afaceri, în condiţiile în care veniturile distribuitorilor sunt reglementate şi se achită deja o taxă de monopol, iar recuperarea costurilor suplimentare înregistrate în contextul crizei energetice a fost amânată, afectează major posibilitatea acestora de a investi în reţelele de distribuţie, care au nevoie vitală de transformare, mai arată reprezentanţii ACUE.
„Experţii ACUE vor face o analiză detaliată, pe care o vom prezenta Guvernului, privind impactul direct şi indirect asupra consumatorilor de energie”, a subliniat sursa citată.
Ministerul Finanţelor a publicat marţi Proiectul de lege privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung.
Actul normativ introduce, începând de anul viitor, un impozit minim de 1% pe cifra de afaceri pentru companiile cu o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro şi care determină un impozit pe profit mai mic decât impozitul minim pe cifra de afaceri.
„Se instituie un impozit minim pe cifra de afaceri pentru întărirea disciplinei fiscale care să asigure o contribuţie minimă datorată de un contribuabil plătitor de impozit pe profit pentru situaţia în care impozitul pe profit, determinat pe baza prevederilor generale ale titlului II din Codul fiscal, este mai mic decât valoarea impozitului minim pe cifra de afaceri. Acesta se datorează, în situaţia în care contribuabilul înregistrează în anul precedent o cifră de afaceri de peste 50.000.000 euro, şi care în anul de calcul determină un impozit pe profit, cumulat de la începutul anului fiscal/anului fiscal modificat până la sfârşitul trimestrului/anului de calcul, mai mic decât impozitul minim pe cifra de afaceri. Regulile sunt stabilite şi pentru cazul în care rezultatul fiscal cumulat la sfârşitul trimestrului/anului de calcul este pierdere fiscală sau profit impozabil dar nu datorează impozit pe profit deoarece se află în perioada de recuperare a pierderii fiscale”, se arată în document.
cred ca daca luau un tzambalist si-l puneau sa faca pachetul de masuri fiscale, tot era mai corect facut decat cu 200 de „experti”, „finantisti” si ce alte rebuturi mai populeaza guvernu’ si coalitia de guvernare
Dixit, dixit
Ce face statul este rau, vrea sa ia bani de la cine au, nu de la cei care n-au. Este inaceptabil asta !
Ăsta miroase a șantaj.
Ori au spatele asigurat, ori au Guvernul la mână cu ceva.
Cred că babuinii civici și-au băgat deja telefoanele la încărcat pentru viitoarea beculeală din piață.
Ursar Ciolacu, care e interesul legitim al austriei despre care vorbesti si care e interesul legitim al Romaniei despre care nu scoti o vorba? Ce inseamna pentru tine „interes legitim austria” si ce inseamna pentru tine „interesul legitim romanesc” privind gazele extrase total de austria din Romania? Nu cumva ursare, tu, bazandu-te pe „interesul legitim al austriei” executi Romania pe partea de gaze pe motiv shengen in care nu va intra Romania niciodata? Cine ti-a dat mandat pentru aceasta actiune, ai cumva acceptul cetatenilor romani din Romania in baza unui referendum, sau vindeti toata Romania ca asa vreti voi? Nicio conducta de gaze nu trece prin Romania desi se extrage din perimetrul tarii noastre! De ce ati aprobat asemenea tampenii?
Au redus valoarea cumpărăturilor plătite cu cash la max. 2000 de lei de persoană pe zi. Asta e democrație pe bază de obligativitate. Ai mai mult de 2000 de lei în buzunar, poți să o încurci. N-ai card, mori de foame. Pentru ce să deschidă cont în bancă o persoană care are un salariu sub 1000 de euro? Azi iei salariul și mâine trebuie să-l scoți pe tot. Afacerea e că banca face niște bani de pe urma ta fără să miște un deget iar guvernul ticălos te vinde băncii. Asta nu e reformă fiscală ci slugărirea comisiei ieoropene de niște lingăi fără coloană vertebrală.
A început festivalul bocitorilor de meserie (câțu, cioloș, Biriș, horeca, discoteca). Urmează partea a doua din program cu profesorașul păun, goise muran și alți invalizi în ale economiei.
România e singura țară din univers în care populația a ieșit în stradă pentru a susține băncile. România o să fie singura țară din univers care bocește de mila bogaților, ei sunt solidari cu ăia de îi sfidează, adică, în „giboneza corporatistă”, sunt empatici.
@Subiectiv : 10++